ubibobi Posted May 1 Posted May 1 (edited) 5 minutes ago, vememah said: Diskusija se rasplamsala nakon što je Serena ispravila pravilno napisanu reč na srpskom komentarom da Italijani to ne bi tako izgovorili. Ne bi ni sa ć. Taj italijanski glas u ciao i cinquecento nije ni naše ć ni naše č. I nije me samo ispravila već mi poslala pomalo prepotentno ovog malca Zato sam joj i odgovorio "za tebe samo cinquecento" Uhh umorih se ajd ciao! Edited May 1 by ubibobi
Serena Posted May 1 Posted May 1 @ubibobi izvini molim te, nisam imala bas nikakvu losu nameru Ovog sam stavila kao ćao. 1
Lancia Posted May 1 Posted May 1 3 minutes ago, vememah said: Diskusija se rasplamsala nakon što je Serena ispravila pravilno napisanu reč na srpskom komentarom da Italijani to ne bi tako izgovorili. Ne bi ni sa ć. Taj italijanski glas u ciao i cinquecento nije ni naše ć ni naše č. Isto tako ni naše r nije istovetno nemačkom, francuskom ni engleskom. Nema ljutis, mozes da rastezes i natezes to ć koliko god hoces sa nekog stanovista lingvistike ali zivot i izgovor je tamo gde zivi Serena i gde su Italijani a hvala bogu ima ih ko pleve sirom sveta, samo treba imati sluha i voila. Sto se tice nemackog i engleskog izgovora, stvar je mnogo rigidnija, mene Nemac npr nije razumeo kad sam mu rekao Raikonen, njegovo izgovaranje tog imena ne mogu da napisem, jbg 1 1 1
Lancia Posted May 1 Posted May 1 2 minutes ago, Serena said: @ubibobi izvini molim te, nisam imala bas nikakvu losu nameru Ovog sam stavila kao ćao. Udari ga u cevanicu, sta mu se izvinjavas 1
vememah Posted May 1 Posted May 1 (edited) 3 minutes ago, Lancia said: zivot i izgovor je tamo gde zivi Serena i gde su Italijani Srpskog jezika ne. Nisam primetio da smo ovde komunicirali na italijanskom. Edited May 1 by vememah 1
Lancia Posted May 1 Posted May 1 2 minutes ago, vememah said: Srpskog jezika ne. Kako god, srpski pravopis je rigidan u izgovaranju kao i spanski, ali oni to mogu sebi da dozvole jer su siroko raspostranjen jezik, mi bi trebalo da se rukovodimo Holandjanima, Skandinavcima ili Hrvatima.
ubibobi Posted May 1 Posted May 1 6 minutes ago, Lancia said: Udari ga u cevanicu, sta mu se izvinjavas Da sam našao opciju za slanje audio poruke rekao bih ćinkvećento al nema jbg
ubibobi Posted May 1 Posted May 1 23 minutes ago, Lancia said: Udari ga u cevanicu, sta mu se izvinjavas A vidi se da navijaš za one Čolove/Ćolove mesare 2
askeladden Posted May 1 Posted May 1 1 hour ago, Lancia said: Nema ljutis, mozes da rastezes i natezes to ć koliko god hoces sa nekog stanovista lingvistike ali zivot i izgovor je tamo gde zivi Serena i gde su Italijani a hvala bogu ima ih ko pleve sirom sveta, samo treba imati sluha i voila. Sto se tice nemackog i engleskog izgovora, stvar je mnogo rigidnija, mene Nemac npr nije razumeo kad sam mu rekao Raikonen, njegovo izgovaranje tog imena ne mogu da napisem, jbg Nemac izgovara Finsko prezime na Njemackom.Platio bi da slusam.
Venom Posted May 1 Posted May 1 4 hours ago, vememah said: Ako bismo to proširili i na toponime, tek onda bi nastao spektakl: Landn, Maskva, Pari, Roma, Vin, Budopešt... Beć
Serena Posted May 2 Posted May 2 Kad se u avgustu Italijani vrate s mora pa mi se s osmehom oko glave hvale da su jeli ćevapćiće, ja pokusavam da ih ispravim da su to ćevapčići, oni ponove ćevapĆići i kao jel sad ok? Oni č stvarno ne mogu da izgovore, ali ako nama nije problem ni č ni ć ne vidim razlog zasto bi npr Gucci bio Guči a ne Gući ili taj cinquecento da se izgovori po italijanski. Nije to glas koji ne postoji u nasem jeziku. Pućini, kapućini, Franćesko, Anćeloti... Ima ovde jedno malo mesto koje se nedeljom pretvara u pijacu ima svega od igle do lokomotive, kao na vasaru i naravno Srbi su tamo redovni gosti. Mesto se zove Kamizano, ali ga Srbi prekrstise u Kamižano, koga god cujem ja ispravljam al uzalud ne veruju mi. Kako bre kad svi kazu Kamižano
vememah Posted May 2 Posted May 2 (edited) 19 minutes ago, Serena said: Nije to glas koji ne postoji u nasem jeziku. Neka svako sam prosudi. https://forvo.com/word/ciao/ Od sedam snimaka ja naše Ć čujem samo u jednom. Edited May 2 by vememah
Recommended Posts