Jump to content
IGNORED

Istorija: 2 svetski rat u Jugoslaviji

nesha taxista

Recommended Posts

Posted (edited)
Да је ово војник СС-а, не би имао штрафте на еполетама.А одал руну су носиле још неке формације у НДХ, те зато не чуди шаховница на рукаву.
То што типујеш на хрватске, тачније славонске фолксдојчере који су имали одал руну као симбол свог новог национал-социјалистичког идентитета у НДХ, није разлог да доводиш у питање припадност војника са Тополине фотографије.Шаховницу на рукаву немачке униформе носили су припадници 369. легионарске пуковније али је то била јединица у саставу Вермахта па су и ознаке билe одговарајућe.369.jpg Edited by pere urban x
Posted

Ћутање је знак одобравања а ја сам сада готово сигуран да си типовао на маншафте.Јави се да те дочекам на волеј, молим те.

Posted

Фолксдојчери у Хрватској су били у једно пет различитих оружаних формација, чије су се униформе временом мењале.Не знам како можеш бити сигуран да је униформа СС-а, иако има очигледних разлика од СС униформи. И руну и орла су користиле различите јединице фолксдојчера, и уз то су имале униформе сличне СС-у, а видим да ниси ни чуо за њих.

Posted (edited)
Фолксдојчери у Хрватској су били у једно пет различитих оружаних формација, чије су се униформе временом мењале.Не знам како можеш бити сигуран да је униформа СС-а, иако има очигледних разлика од СС униформи. И руну и орла су користиле различите јединице фолксдојчера, и уз то су имале униформе сличне СС-у, а видим да ниси ни чуо за њих.
Ух, тешке речи.Прво, испред везника у реченици се не пише зарез.Друго, управо сам ја споменуо хрватске фолксдојчере.Треће, чуо сам за разне јединице фолксдојчера и све време чекам да нам кажеш којој припада војник са слике.Можда треба да их набројим па да ти потврђујеш и одричеш климоглавом?едит: видим, радио је Младен Цолић са својим Оружаним формацијама у НДХ... ^_^ Edited by pere urban x
Posted

Наставите...

Oki, sa Englezom sam te malo zagrevao, da vidim koja si liga, 'aj sad da vidimo za one шумце?Edit: dok cekamo, evo jos malo محمد أمين الحسينيResize of Veliki_Muftija_456.jpg
Да је ово војник СС-а, не би имао штрафте на еполетама.
Posted

@ Vathra & Co: ova prica oko oznaka, pogotovo SS-ovskih, je smuti pa prospi, osim sto pozluzi da se bace fotografije i malo pravi vazan. Nemcima u doba kad su krenuli da SS-uju nije bilo brendiranja, a i nije se vise ni imalo ni isplatilo jer se radilo o potrosnoj robi.Sama Princ Eugen divizija je mozda najbolji primer: jedni, pa i taj problematican znak raspoznavanja su bile planinarske cokule i runolist na cini mi se desnom ramenu, posto se jedinica vodila kao brdska. Sve drugo je mosa: naoruzanje im je bilo drugorazredno, dovoljno za po kuci, da ne kazem Balkanu....Oprema takodje.

Posted (edited)

О томе и говорим.Када већ држиш шумце у мистериозном агрегатном стању, дај неку фотку припадника Азад Хинда, кажу да су се борили око Дебра.Ја ћу још овo па да се склањам стварно, Гајгер-Милер је почео да пишти као луд.Vladimir Geiger, Saslušanje Branimira Altgayera vođe Njemacke narodne skupine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Upravi državne bezbjednosti za Narodnu Republiku Hrvatsku 1949. godine, Časopis za suvremenu povijest, Zagreb, 1999.и пар фотки (не из књиге)...schir11.jpgack2.jpgfeld3.jpgimage.jpgедит: Топола, експерт ватхра је очигледно посетио киоск и пазарио Усташку војницу нашег старог другара ^_^

Edited by pere urban x
Posted

Za Debar i uopste Balkan nisam siguran, oni su vec '43. vidjeni u Francuskoj, al' 'ajde nek' ti bude:Indi_00345.jpgIndi_00346.jpg

Posted (edited)

Ма какав Дебар...ger.jpg

Edited by pere urban x
Posted

Гугл имиџиз су чудо...Sent from my GT-I9100 using Tapatalk

Posted
Моша ^_^
I ona sa шумцима moze da bude, budi oprezan.
Posted
Жив нисам...
Ma OK je, polako, vidis da covek kaze da su Гугл имиџиз чудо...
Posted

Da se vratimo na temu...nepoznato mesto u Srbiji, jesen 1941. Streljani gradjani u znak odmazde zbog ubijenih nemackih vojnika u ustanku. Privat.foto.166971_2254066851382_283262553_n-1.jpgVojnici Vermahta i lokalni Folksdojceri poziraju u demoliranoj sinagogi u nepoznatom mestu u Banatu, 1941.376944_3028840900249_965602960_n-1.jpg