pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) Да је ово војник СС-а, не би имао штрафте на еполетама.А одал руну су носиле још неке формације у НДХ, те зато не чуди шаховница на рукаву.То што типујеш на хрватске, тачније славонске фолксдојчере који су имали одал руну као симбол свог новог национал-социјалистичког идентитета у НДХ, није разлог да доводиш у питање припадност војника са Тополине фотографије.Шаховницу на рукаву немачке униформе носили су припадници 369. легионарске пуковније али је то била јединица у саставу Вермахта па су и ознаке билe одговарајућe. Edited January 1, 2014 by pere urban x
pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Ћутање је знак одобравања а ја сам сада готово сигуран да си типовао на маншафте.Јави се да те дочекам на волеј, молим те.
vathra Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Фолксдојчери у Хрватској су били у једно пет различитих оружаних формација, чије су се униформе временом мењале.Не знам како можеш бити сигуран да је униформа СС-а, иако има очигледних разлика од СС униформи. И руну и орла су користиле различите јединице фолксдојчера, и уз то су имале униформе сличне СС-у, а видим да ниси ни чуо за њих.
pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) Фолксдојчери у Хрватској су били у једно пет различитих оружаних формација, чије су се униформе временом мењале.Не знам како можеш бити сигуран да је униформа СС-а, иако има очигледних разлика од СС униформи. И руну и орла су користиле различите јединице фолксдојчера, и уз то су имале униформе сличне СС-у, а видим да ниси ни чуо за њих.Ух, тешке речи.Прво, испред везника у реченици се не пише зарез.Друго, управо сам ја споменуо хрватске фолксдојчере.Треће, чуо сам за разне јединице фолксдојчера и све време чекам да нам кажеш којој припада војник са слике.Можда треба да их набројим па да ти потврђујеш и одричеш климоглавом?едит: видим, радио је Младен Цолић са својим Оружаним формацијама у НДХ... ^_^ Edited January 1, 2014 by pere urban x
pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Наставите... Oki, sa Englezom sam te malo zagrevao, da vidim koja si liga, 'aj sad da vidimo za one шумце?Edit: dok cekamo, evo jos malo محمد أمين الحسيني Да је ово војник СС-а, не би имао штрафте на еполетама.
namenski Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 @ Vathra & Co: ova prica oko oznaka, pogotovo SS-ovskih, je smuti pa prospi, osim sto pozluzi da se bace fotografije i malo pravi vazan. Nemcima u doba kad su krenuli da SS-uju nije bilo brendiranja, a i nije se vise ni imalo ni isplatilo jer se radilo o potrosnoj robi.Sama Princ Eugen divizija je mozda najbolji primer: jedni, pa i taj problematican znak raspoznavanja su bile planinarske cokule i runolist na cini mi se desnom ramenu, posto se jedinica vodila kao brdska. Sve drugo je mosa: naoruzanje im je bilo drugorazredno, dovoljno za po kuci, da ne kazem Balkanu....Oprema takodje.
pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) О томе и говорим.Када већ држиш шумце у мистериозном агрегатном стању, дај неку фотку припадника Азад Хинда, кажу да су се борили око Дебра.Ја ћу још овo па да се склањам стварно, Гајгер-Милер је почео да пишти као луд.Vladimir Geiger, Saslušanje Branimira Altgayera vođe Njemacke narodne skupine u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj u Upravi državne bezbjednosti za Narodnu Republiku Hrvatsku 1949. godine, Časopis za suvremenu povijest, Zagreb, 1999.и пар фотки (не из књиге)...едит: Топола, експерт ватхра је очигледно посетио киоск и пазарио Усташку војницу нашег старог другара ^_^ Edited January 1, 2014 by pere urban x
namenski Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Za Debar i uopste Balkan nisam siguran, oni su vec '43. vidjeni u Francuskoj, al' 'ajde nek' ti bude:
pere urban x Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 (edited) Ма какав Дебар... Edited January 1, 2014 by pere urban x
Hamlet Strašni Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Гугл имиџиз су чудо...Sent from my GT-I9100 using Tapatalk
namenski Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Моша ^_^I ona sa шумцима moze da bude, budi oprezan.
namenski Posted January 1, 2014 Posted January 1, 2014 Жив нисам...Ma OK je, polako, vidis da covek kaze da su Гугл имиџиз чудо...
Topola Posted January 2, 2014 Posted January 2, 2014 Da se vratimo na temu...nepoznato mesto u Srbiji, jesen 1941. Streljani gradjani u znak odmazde zbog ubijenih nemackih vojnika u ustanku. Privat.foto.Vojnici Vermahta i lokalni Folksdojceri poziraju u demoliranoj sinagogi u nepoznatom mestu u Banatu, 1941.
Recommended Posts