makaronee Posted October 18 Author Posted October 18 (edited) Argument - obilato i snažno zamenilo reč tvrdnja. Dok je u mom selu argument vazda bio dokazana* tvrdnja. Edited October 18 by makaronee *neporeciva, utemeljena 1
Boksi Posted October 18 Posted October 18 Podseti me na nešto što i ja pogrešno koristim: imamo više alternativa. Nema ‘više’. ‘Alternativa’ je jedna od dve mogućnosti. 1
makaronee Posted October 18 Author Posted October 18 Istražujući okolo i naokolo izraz argument, izleti krajnje zabavna referenca - Trgovački naziv svima poznatog artikla u upotrebi МВД РФ: Аргумент, дамы и господа! 2
Filozof manijak Posted October 18 Posted October 18 Meni je argument omiljena zamka kad igramo kaladont 1
onamonamo Posted October 18 Posted October 18 12 hours ago, Boksi said: Podseti me na nešto što i ja pogrešno koristim: imamo više alternativa. Nema ‘više’. ‘Alternativa’ je jedna od dve mogućnosti. to kada su samo dve mogucnosti, a ako ima vise od dve, onda ima i vise alternativa?
Boksi Posted October 18 Posted October 18 15 minutes ago, onamonamo said: to kada su samo dve mogucnosti, a ako ima vise od dve, onda ima i vise alternativa? Pa ne baš. Alternus - naizmeničan, recipročan… Alternative su dve, mogućnosti je bezbroj.
kud u maglu Simoviću Posted October 18 Posted October 18 15 hours ago, Filozof manijak said: Meni je argument omiljena zamka kad igramo kaladont lavirint 1 1
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 On 18. 10. 2024. at 22:14, Boksi said: Pa ne baš. Alternus - naizmeničan, recipročan… Alternative su dve, mogućnosti je bezbroj. u engleskom jeziku nije, a da ovo nisi rekla ja bih nastavila da pogrešno koristim tu reč. ako je alternativa samo jedna, zašto ta reč uopšte ima množinu??? alternative (engl.) - one of two or more available possibilities. "audiobooks are an interesting alternative to reading"
Boksi Posted October 20 Posted October 20 @pt 2.0 i u engleskom se koristila reč samo za ‘jedno od dva’ i jezički puritanci se i dalje drže toga. Ali znaš kako već sa jezicima ide. Tako da verujem da će i kod nas ući u udžbenike. 1 1
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 14 minutes ago, Boksi said: @pt 2.0 i u engleskom se koristila reč samo za ‘jedno od dva’ i jezički puritanci se i dalje drže toga. Ali znaš kako već sa jezicima ide. Tako da verujem da će i kod nas ući u udžbenike. Interesantno saznanje u svakom slučaju, hvala ti. Čak i u poslu kojim sam se bavila naletala sam na zvaničnu upotrebu “Alternatives” u množini (oblast projektno upravljanje, izvor materijala neka UN agencija)…
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 42 minutes ago, Boksi said: @pt 2.0 ti si ETF-ovka??? da, što pitas
Boksi Posted October 20 Posted October 20 Imam u porodici jednog od vas i on me je nekoliko puta ispravio za alternativu. Ne vidjamo se toliko često i prija mi kada razgovaramo, a on insistira na preciznosti u izražavanju pa me tera i da razmišljam pre nego što nešto kažem 1
pt 2.0 Posted October 20 Posted October 20 nije mi to od ETF-a oduvek sam volela jezike, matematiku (koja je u izvesnoj meri yet another jezik) i biologiju. sticaj okolnosti je bio da završim ovo... 1
makaronee Posted October 25 Author Posted October 25 Bias... kusedede starodobro predubeđenje sa predrasudom? 3
Recommended Posts