Sandradjer Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 Mislila sam kad je zapravo postapalica u govoru
Tpojka Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 1 hour ago, Sandradjer said: Mislila sam kad je zapravo postapalica u govoru Šta? 1
le petit nicolas Posted April 30, 2023 Posted April 30, 2023 zapravo je ustvari jednostavno. ako si u stvari. poz 1
Sandradjer Posted May 1, 2023 Posted May 1, 2023 Zapravo (sekund cutanja + ozbiljna faca) kad malo bolje razmislim u pravu ste (gestikulacija rukom)
Tpojka Posted May 1, 2023 Posted May 1, 2023 2 hours ago, Sandradjer said: gestikulacija rukom Paževski kad se povlači il' nešto drugo?
Sandradjer Posted May 2, 2023 Posted May 2, 2023 6 hours ago, Tpojka said: Paževski kad se povlači il' nešto drugo? Zapravo nema povlacenja, tu sam gde sam, u svojim intelektualnim visinama, iz kojih ti ukazujem cast. Negde je potrebno razumeti takve situacije. Zapravo, stvari su prilicno jednostavne
makaronee Posted May 2, 2023 Author Posted May 2, 2023 U kategoriji pseudointelektualnih reči-parazita, izdvojiću naprosto. 2
makaronee Posted June 23, 2023 Author Posted June 23, 2023 Nasilno izviđanje, a možda je lakše izviđanje borbom?
Vapad Posted June 23, 2023 Posted June 23, 2023 (edited) 1 hour ago, makaronee said: Nasilno izviđanje, a možda je lakše izviđanje borbom? Negde sam pročitao - Kopneno izviđanje deli se na daljinsko, blisko i borbeno. Kontam da je borbeno izviđanje ok. Ali nisam armejac, a znam koliko su osetljivi na terminologiju ponekad (okvir, okvir)... Čitao sam malo o Force Recon, ali kad sam stigao do key hole, sting ray i zeleno i crno... prestao sam, ameri su ludi.. (EDIT: ali se sećam da kolega iz naftne industrije kaže da ameri imaju najbolja rešenja i čudna imena, ima nešto, zove se horses di**, i svi ga tako zovu, jbg. oni su izmislili i ima tako da se zove) Onda sam našao ovo - https://companyleader.themilitaryleader.com/2019/07/07/understanding-the-tempo-of-reconnaissance/ I malo bolje shvatio... pa borbeno nije baš prigodno čini mi se, jer sva su izviđanja borbena, a jedna stavka kaže " Forceful describes the willingness to fight as a result of not being covert", pa bih ja laički rekao otvoreno izviđanje, a ono ne mora da rezultira borbom,pošto ima na početkuda se ROI mogu postavit i da se ulazi u borbu ali i da se ne ulazi... Generalno,... naučio sam nešto barem Edited June 23, 2023 by Vapad
makaronee Posted June 23, 2023 Author Posted June 23, 2023 Kad mu je poznanik pricao o bombardovanju Sangaja, Karl Kraus je primetio - Znam da nista nema previse smisla, kad ti je kuca u plamenu. Ali, dok je moguce, vodim racuna o zarezima jer kad bi ljudi koji su duzni da misle o tome, zaista radili svoj posao - Sangaj ne bi goreo. Zarezi i plamen(ov)i / Djordjo Agamben, 2023. 1 1
makaronee Posted April 24 Author Posted April 24 Pasta vaka, pasta naka?! Testenina! Nije ni čudo što ogladnite za tili čas, insulin je isto strana reč i izraz. #pastasciuttastop
ultra plasticni Posted April 24 Posted April 24 On 23. 6. 2023. at 12:35, makaronee said: Kad mu je poznanik pricao o bombardovanju Sangaja, Karl Kraus je primetio - Znam da nista nema previse smisla, kad ti je kuca u plamenu. Ali, dok je moguce, vodim racuna o zarezima jer kad bi ljudi koji su duzni da misle o tome, zaista radili svoj posao - Sangaj ne bi goreo. Zarezi i plamen(ov)i / Djordjo Agamben, 2023. ovo tvoj prevod?
makaronee Posted April 24 Author Posted April 24 Bojim se da jeste. ... Jednako se ne sećam sa kog jezika.
makaronee Posted June 17 Author Posted June 17 Odmoriti umesto odmoriti se. Povratan glagol, uvek sa zamenicom. Doduše, zabavna je ontološka dilema koja se nazire upotrebom glagola (odmoriti) u prelaznom obliku prema sebi. 2
Recommended Posts