August 4, 20159 yr U pravu si da su glagolske imenice uglavnom ružne i da su doista pod priličnim uticajem engleskog jezika. Naravno, sve je to dozvoljeno, ali bi bilo preporučljivo izbegavati ih u većoj meri...
August 5, 20159 yr meni je ovo posebno problematicno jer nisam primetio da postoji glagol odskolovavati iz kojeg bi nastala ova gl. imenica
August 6, 20159 yr meni zvuči kao degradiranje/poglupljivanje, tipa bio sam doktor nauka pa se malo odškolovavao pa sam sad samo diplomirani nešto, pa se još malo odškolujem pa onda budem samo sa srednjom školom, itd a ako znači išto što i iškolovati, da, i onda je besmisleno btw ja lično još nikad čula za izraz
August 6, 20159 yr oдшколовати, -лујем сврш. помоћи кога да заврши школу. — Морам га ја мало одшколовати. Јонке. дoшколовати, -лујем сврш. 1. докраја ишколовати. — Доктор тај ме је. . . оденуо, књигу ми у руке метнуо . . . дошколовао ме до матуре. Сек. 2. допунити школовање. ~ се свршити своје школовање.
August 6, 20159 yr онoмад прил. а. пре неки дан, недавно. — А шта је било ономад? Ћос. Д. Принио сам је очима ко ономад. Цес. Д. б. прекјуче.
August 6, 20159 yr btw ja lično još nikad čula za izraz Ni Google. EDIT. Ispravka, našao ga je 8 puta. Edited August 6, 20159 yr by Indy
August 6, 20159 yr u mom okruzenju to je bila uobicajena rec, odskolovati. narocito bas u izracu "odskolovati decu".