Ajant23 Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 Hajde, Indy, prepevaj: Me Myself and I (De La Soul song), isto tako...
Indy Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 He, baš sam danas to slušao! Inače, ne slušam rap nikad.
Ajant23 Posted August 4, 2015 Posted August 4, 2015 U pravu si da su glagolske imenice uglavnom ružne i da su doista pod priličnim uticajem engleskog jezika. Naravno, sve je to dozvoljeno, ali bi bilo preporučljivo izbegavati ih u većoj meri...
Krošek Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 meni je ovo posebno problematicno jer nisam primetio da postoji glagol odskolovavati iz kojeg bi nastala ova gl. imenica
Weenie Pooh Posted August 5, 2015 Posted August 5, 2015 Isto što iškolovati? Kao, iškolovao sam dete, najzad mogu u penziju.
Amelija Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 meni zvuči kao degradiranje/poglupljivanje, tipa bio sam doktor nauka pa se malo odškolovavao pa sam sad samo diplomirani nešto, pa se još malo odškolujem pa onda budem samo sa srednjom školom, itd a ako znači išto što i iškolovati, da, i onda je besmisleno btw ja lično još nikad čula za izraz
darling Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 oдшколовати, -лујем сврш. помоћи кога да заврши школу. — Морам га ја мало одшколовати. Јонке. дoшколовати, -лујем сврш. 1. докраја ишколовати. — Доктор тај ме је. . . оденуо, књигу ми у руке метнуо . . . дошколовао ме до матуре. Сек. 2. допунити школовање. ~ се свршити своје школовање.
Amelija Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 aha, kao u smislu "odgajiti" no svejedno mi je nekako bezvezno
darling Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 онoмад прил. а. пре неки дан, недавно. — А шта је било ономад? Ћос. Д. Принио сам је очима ко ономад. Цес. Д. б. прекјуче.
Indy Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 (edited) btw ja lično još nikad čula za izraz Ni Google. EDIT. Ispravka, našao ga je 8 puta. Edited August 6, 2015 by Indy
rajka Posted August 6, 2015 Posted August 6, 2015 u mom okruzenju to je bila uobicajena rec, odskolovati. narocito bas u izracu "odskolovati decu".
Recommended Posts