Jump to content

Prehrambena YU nostalgija

Featured Replies

ma ne, ne i ne! kakav beli fil! paris je bio tanušan, veliki krug prevučen čokoladom :wub: na kojoj se, kako lepo reče persephone, nije štedelo. mislim da je sa nečokoladne strane u reljefu bila ajfelova kula, kulica :)
Ja ocigledno TAJ paris nisam nikad probala :( da jesam - zapamtila bi` sigurnomislila sam na nesto ovako...paris2ub7.jpg"Paris punjeno čajno pecivo....Krema kojom se puni sendvič ima specifičan....

nikako ne mogu da se setim imena nekih bombona.prve - one kao smarties, sa čokoladnim punjenjem, u valjkastom pakovanju - bela kutija sa nacrtanim bombonama, i sa zelenim poklopcem.a druge, čijeg se pakovanja ne sećam, već samo ukusa i mirisa, su bile penaste, bez određenog oblika, bele i pink boje. zna li neko na šta mislim?čini mi se da zaboraviste čokolešnik, ili čokolješnjak, kako li se zvaše.i traubi-sodu :)

one kao smarties, sa čokoladnim punjenjem, u valjkastom pakovanju - bela kutija sa nacrtanim bombonama, i sa zelenim poklopcem.
bonibon :-)
petza zeta :lol: ... ili tako nešto na mađarskom :lol:
"Peta Zetas", u školi smo ih zvali bombone puckalice. Posle su se pojavile i neke takve žvake, ali ove u teget kesici su sigurno bile bombonice.Ne znam da li je neko već pomenuo "Benko", instant kakao za mleko? Pored klasičnog ukusa čokolade, bio je i žuti sa ukusom banane i rozi od maline. Ipak, neprikosnoveni kralj mleka za pred spavanje bio je "Kraš Ekspres" sa plastičnim poklon-šablonom za crtanje u kutiji. Sećate se reklame sa decom i vozićem?Kraš Ekspres nam prija svimaBilo ljeto ili zimaUjutro za dobar dan, dobar dan,Uvečer za dobar san, dobar san!živo se sećam i nekih bombonica "Vau-vau". Male, u 3-4 boje, u obliku pasa, a kutijica od providne plastike u vidu pseće kućice.
Sladoled na tocenje nisam videla godinama. Posebno mi je bilo gotivno kad sam bila bas bas mala da u CG, kad me pitaju koji cu ukus, kazem mijesani.
Mi smo ga u mom mestu zvali "sladoled na kenjalicu", a sam aparat- kenjalica. Mogao je da se kupi na autobuskoj stanici u beloj, braon i miješanoj varijanti. Bio je jeftin i brzo se topio... Nije bio posebno cenjen- pošto smo u blizini imali dve izvrsne poslastičarnice, pribegavali smo mu samo u slučaju duboke krize. Najviše su ga kupovali putnici iz autobusa na pauzi.
Kraš Ekspres nam prija svimaBilo ljeto ili zimaUjutro za dobar dan, dobar dan,Uvečer za dobar san, dobar san!
:whistle: kraš ekspres je bez dilemeza kolače, dobre kremeujutro za dobar dan (dobar dan)uveče za dobar sanDOBAR SAN :)
  • Author
a druge, čijeg se pakovanja ne sećam, već samo ukusa i mirisa, su bile penaste, bez određenog oblika, bele i pink boje. zna li neko na šta mislim?
Bele, pink i zute, pljosnate, topile se u ustima i imale oblik zivotinja (secam se samo kornjace)? Pakovane u pljosnatu kesicu sa kartonskim "postoljem" (unutra), oko 6 komada?Ne znam ime...

A preteca svih haribo i inih gumenih bombona na ovim prostorima - gumeni medvedici (koale?) u zutoj, narandzastoj i braon boji, mislim da su se SAFARI zvale. Mogla sam da smazem celu kesicu odjednom. A kada bi ih olizala postale bi sjajne i providne i moglo je da se gleda kroz njih :wub:

A preteca svih haribo i inih gumenih bombona na ovim prostorima - gumeni medvedici (koale?) u zutoj, narandzastoj i braon boji, mislim da su se SAFARI zvale. Mogla sam da smazem celu kesicu odjednom. A kada bi ih olizala postale bi sjajne i providne i moglo je da se gleda kroz njih :wub:
Da, pa to! :wub: Isuse, koliko sam ja toga proždrla onomad. Haribo je šit. <_< Proizvode li ih još?

Ne znam za safari, vec dugo vidjam samo ove nemacke i turske <_< Otkrila sam resenje zagonetke paris keksa:

nekada su postojale 3 varijante,klasicni sa cokoladom,bez icega(prazni) i cini mi se jedan sa nekom bijelom smjesom izmedju dva gola keksalink
Ja se secam samo cokoladnog. Navodno, proizvodi ga jos uvek Koestlin Bjelovar.
Haribo je šit. <_<
haribo macht kinder froh und erwachsene ebenso :whistle:
Navodno, proizvodi ga jos uvek Koestlin Bjelovar.
taj bjelovar je stvarno čudo :lolol:
:whistle: kraš ekspres je bez dilemeza kolače, dobre kremeujutro za dobar dan (dobar dan)uveče za dobar sanDOBAR SAN :)
:thumbsup:
Ne znam za safari, vec dugo vidjam samo ove nemacke i turske <_<
Ove sadašnje gumene bombone su mi uglavnom suviše slatke i kisele, sa prenaglašenom veštačkom aromom. "Safari" je imao blag voćkasto-gumeni ukus, koji mi mnogo više prija... A posle "Safarija" su došle "Cola flašice"...
  • Author
:whistle: Kras Ekspres nam hitro spravljanapitak s mlijekom prepun zdravlja.Ujutro za dobar dan, dobar dan,uvecer za dobar san, DOBAR SAN.