Time Crisis Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Stvarno šta će biti na leto, ako ne mogu da obezbede dovoljno vode u decembru/januaru? Quote Novi Sad bez vode jer „Vodovod“ ne može da obezbedi dovoljno vode Emisije Autor: TV Nova 15. jan 2025 https://nova.rs/emisije/novi-sad-bez-vode-jer-vodovod-ne-moze-da-obezbedi-dovoljno-vode/
Time Crisis Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago 7 minutes ago, mire said: neće biti vode, gotovo je, da ne objašnjavam opet Aj linkuj ako si negde ranije pisao, baš me zanima
mire Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago na terenu sam, malo kasnije mada, pre da ću ponovo, ko sad da traži 2
vememah Posted 2 hours ago Posted 2 hours ago Ovo verovatno. On 18.12.2024. at 6:27, mire said: pre četiri godine sam najavio problem sa pijaćom vodom u ns, dok sam završavao promenadu samo tamo je izgrađeno, ne sećam se, šest ili sedam bunarčina koje preko dana sakupljaju vodu, a noću ispuštaju u kanalizaciju pre neki dan sam radio na pripremi gradilišta u filipa višnjiça, zastrašujuća količina vode se neprekidno ispumpava pa galens, pa ostali na, recimo, podbari to je sve čista voda filtrirana kroz pesak, kvalitetna i nepovratno se kanalizacijom lansira u dunav i eto 1
brusli Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Ta voda se ispumpava zbog podzemnih garaza ? Jedino resenje je da umesto u kanalizaciju se preusmeri u vodovod ?
Time Crisis Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Toliko bi se valjda i oni setili da je upotrebljivo... nije mi baš jasno
smooth.Op Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 1 hour ago, Time Crisis said: Stvarno šta će biti na leto, ako ne mogu da obezbede dovoljno vode u decembru/januaru? U potrazi za nekom dokumentacijom, izveštajima, naleteo sam na ovaj neki intervju iz njihove pubikacije: https://www.vikns.rs/wp-content/uploads/2016/12/Publikacije-2023.pdf Пред нама је нова летња сезона и нови изазов. Технички директор каже да је оптимиста и нада се да нећемо имати већих потешкоћа у водоснаб- девању. – Мај обично буде најкритичнији месец. На- жалост људи и даље заливају вегетацију пијаћом водом. Већа потрошња забележи се током апри- ла и маја него током августа, када температу- ра достиже и 40 степени. Померићемо регенера- цију бунара БХД9 на изворишту „Ратно острво“ за септембар да би га имали на систему током летње сезоне. У плану је да сe у јесењи ребаланс буџета убаци и БХД2 на изворишту „Штранд“ и да тиме обезбедимо додатне количине воде за наредне сезоне – завршава технички директор Никица Ивић
radisa Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago Just now, smooth.Op said: U potrazi za nekom dokumentacijom, izveštajima, naleteo sam na ovaj neki intervju iz njihove pubikacije: https://www.vikns.rs/wp-content/uploads/2016/12/Publikacije-2023.pdf Пред нама је нова летња сезона и нови изазов. Технички директор каже да је оптимиста и нада се да нећемо имати већих потешкоћа у водоснаб- девању. – Мај обично буде најкритичнији месец. На- жалост људи и даље заливају вегетацију пијаћом водом. Већа потрошња забележи се током апри- ла и маја него током августа, када температу- ра достиже и 40 степени. Померићемо регенера- цију бунара БХД9 на изворишту „Ратно острво“ за септембар да би га имали на систему током летње сезоне. У плану је да сe у јесењи ребаланс буџета убаци и БХД2 на изворишту „Штранд“ и да тиме обезбедимо додатне количине воде за наредне сезоне – завршава технички директор Никица Ивић Ne znam ko to radi ja sam pre par godina hteo to, jedan msec sam tako, i onda iskopao bunar... 250€/m je bila cena tog zadovoljstva, ne ponovilo se...
Time Crisis Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 11 minutes ago, smooth.Op said: U potrazi za nekom dokumentacijom, izveštajima, naleteo sam na ovaj neki intervju iz njihove pubikacije: https://www.vikns.rs/wp-content/uploads/2016/12/Publikacije-2023.pdf Пред нама је нова летња сезона и нови изазов. Технички директор каже да је оптимиста и нада се да нећемо имати већих потешкоћа у водоснаб- девању. – Мај обично буде најкритичнији месец. На- жалост људи и даље заливају вегетацију пијаћом водом. Већа потрошња забележи се током апри- ла и маја него током августа, када температу- ра достиже и 40 степени. Ne može se porediti situacija prošlih godinu-dve sa tim periodom 2016. i slično. Plus što je napolju minus i sigurno niko ne zaliva vegetaciju
smooth.Op Posted 1 hour ago Posted 1 hour ago 2 minutes ago, Time Crisis said: Ne može se porediti situacija prošlih godinu-dve sa tim periodom 2016. i slično. Plus što je napolju minus i sigurno niko ne zaliva vegetaciju Publikacija je iz 2023. godine, nemoj suditi po linku. Evo još jedan deo iz publikacije koji se tiče izvorišta. Spoiler
mire Posted 44 minutes ago Posted 44 minutes ago nije tačno ono gore za maj, tada je dunav najviši, sve u slivu se "cedi" u podzemne vode, sere kao foka
mire Posted 42 minutes ago Posted 42 minutes ago 1 hour ago, brusli said: Ta voda se ispumpava zbog podzemnih garaza ? Jedino resenje je da umesto u kanalizaciju se preusmeri u vodovod ? da, i to pun gas, lično počesto gledam ovo drugo šanse nema, ti građevinski krkani ne mogu da se usaglase ni kad kombinuju instalacije u jednom hodniku, a ne da smisle nešto za opšte dobro
Recommended Posts