Jump to content
IGNORED

NOVI SAD

melankolic

Recommended Posts

• 2 weeks later...
Posted

seca_960.jpg

obrezuju grane kod jovine i slažu u kombiku :fantom:

• +1 1
  • Tužno 1
Posted

Jovina  ,  i drvoseče  vežbaju matematiku. Sabiranje za početak.

• 2 weeks later...
Posted (edited)
On 6.9.2022. at 13:28, milfisland said:

Novi Sad je grad koji najviše propao od kraja osamdesetih do danas, a da nije bio u ratnoj zoni. U Srbiji, a moguće i u bivšoj SFRJ. Od ozbiljne gospoštine do malo veće Batajnice. 

Slično kao Herceg Novi u Crnoj Gori koji sada dobača maksimum do ružnije verzije Trebinja sa izlazom na more, a bio jedan ušuškani kulturni i medicinski centar na Mediteranu.. 

Žao mi je što je tako. Volio sam doći.

On 6.9.2022. at 13:34, radisa said:

Pa ne baš...

ALi, nastavi, zanimljivo mi je... Kako je to propao i zašto, opiši, ne mrzelo te....

Pa recimo ovako:

https://www.slobodnaevropa.org/a/baja-mali-knindza-novi-sad/32135542.html

Nekad bješe ovo nemoguće. 

Mada sam ja svakako obilježen ka fašista ovdje jer se nisam potukao sa Hrvatima u kafani gdje je svirao Tompson, pa moje mišljenje ipak uzmi sa rezervom. 

Stotinak kilometara južnije u Valjevu džez festival.

Nekad je bilo za očekivati drugačiji raspored muzičkih dešavanja, ali vremena se mijenjaju.

Edited by milfisland
  • +1 1
Posted

Da, taj Knindža nam stvarno nije trebao u životu. Mogao je i dalje da se drži svojih Veternika i Futoga u kojima je gostovao i pre. 

Posted

A i ti iz Veternika i Futoga da ne izlaze medju pristojan svet, to bi bilo najbolje.

• +1 3
  • -1 1
Posted (edited)
2 hours ago, milfisland said:

Nekad je bilo za očekivati drugačiji raspored muzičkih dešavanja, ali vremena se mijenjaju.

Lol, bukvalno je danas

https://novisadjazzfestival.rs/

Edited by Time Crisis
  • Haha 6
Posted
2 hours ago, milfisland said:

Care, zeza te ova kilometraza, Valjevo je jedno stotinak km jugozapadno od Beograda i nije bas mudro da ga uzimas u pezorativnom smislu kad se tice kulture pre nego sto se upoznas sa istorijom u svakom smislu.

Jeste danas se svuda sve ofucalo, ali ipak.

• +1 1
Posted

Cak se i ofucani ns jazz fest ofucao jos vise

Posted
5 hours ago, Moonwalker said:

Care, zeza te ova kilometraza, Valjevo je jedno stotinak km jugozapadno od Beograda i nije bas mudro da ga uzimas u pezorativnom smislu kad se tice kulture pre nego sto se upoznas sa istorijom u svakom smislu.

Jeste danas se svuda sve ofucalo, ali ipak.

Ne uzimam ga pežorativno ni malo.

Kad sam išao za Novi Sad ili išao iz NS volio sam preko Fruške Gore, pa na Šabac, pa na Valjevo. Tako da mi je negdje u glavu ostalo da je stotinak kilometara.

Moguće da je više.

I Valjevo, makar centar učinje mi se finim gradom. Volio sam stati na pauzu sa klincima.

Posted (edited)
11 minutes ago, milfisland said:

Kad sam išao za Novi Sad ili išao iz NS volio sam preko Fruške Gore, pa na Šabac, pa na Valjevo.

Moguce, pomislih posle i na put sa te strane. 

Valjevo samo i sa okolinom je dalo mnogo ljudi koji su znacajni za istoriju i kulturu Srbije. Gimnazija je bila jedna od boljih u Srbiji. Taj centar se zove Tesnjar.

Nisam Valjevka, ali je deo moje porodice iz tog sreza :)

Edited by Moonwalker
  • +1 1
  • 4 weeks later...
  • 1 month later...
Posted

gde su vam srpske zastave novosađani, oćete uskoro biti u obavezi da ih tetovirate na čelo?