August 10, 2025Aug 10 Overio ja juče Weapons u bioskopu - meh. Trejler je dosta više obećavao od ovoga što je film isporučio. Na kraju ispade crnohumorna treš-misterija, horora ima tek u tragovima. Bring Her Back mi je ostavio znatno jači, jeziviji utisak.Evo šta kaže Ghoul:Taman kad pomislite da je ovo film O NEČEMU, reditelj kaže EJ BRE, ŠTA SE PRIMATE, PA JA SE SAMO ZEZAO!Znači, ovo je kao da odeš u FENSI restoran, garson ti donosi un petit kurvoazije minjon pinjon nakurnjon iz menija, a ono zapravo tanka pljeskavica sa sojom i listić šćavolja preko.Jeftini džamp-skerovi? Ček! Mistifikacije bez pejofa? Ček! Drama i karakteri koji nikuda ne odu? Ček! Aluzije na Neko Značenje koje se nikad ne artikulišu u smisleni Podtekst ili Simboliku, nego samo izgledaju kao da su o Nečemu? Ček! Odličan koncept na salveti koji nije razvijen u pažnje vrednu priču? Ček! Neke jezive scene ili barem kadrovi, bez smisla i konteksta? Ček! Zezanje, ipak, jer nećemo ništa zaozbiljno, pa ni plašenje? Ček! Ček! Ček!Otprilike kao SNS Prokop Pikčrs Prezentejšn. Ubaci šper ploču ispod naprslog stuba i nadaj se da niko neće da cepidlači kao ovaj dosadni Ghoul! Pa kud puklo da puklo! Važan je hajp i prvi vikend.
August 10, 2025Aug 10 Ja sam sad sveže iz bioskopa, dobar je Weapons, jeste da prva polovina nema baš puno horora i da tek u drugoj kreće ali sasvim fino vozi. Slično kao i u Barbarianu. Isti važi i za taj društveni komentar kroz horor pa sad koga zanima neka kopa, a ko hoće jump scare, gore i psiho horor, može i da gleda samo na tom nivou.Ali da rekao bih da se film može podeliti baš na taj horor deo i ostalo deo gde spada u misterija, triler, crni humor i društveni komentar.Zanimljivo da je i reditelj u fazonu, ne mogu da objašnjavam detalje, neke sam prosto sanjao ili stavio iz omaža. Doduše moguće i da ga prosto smara da se time bavi u svakom intervju.
August 11, 2025Aug 11 IMDbDangerous Animals (2025) ⭐ 6.5 | Horror, Thriller1h 38m | ROd autora skoro pa kultnog The Loved Ones direktno iz daleke Australije stiže vrlo dobar horor bez holivudskog woke proseravanja. Pravo osveženje.
August 13, 2025Aug 13 Da li se neko upustao u ovu avanturu - The Ugly Stepsister? Kazu da valja.Btw, sutra u srpske bioskope stize Together, jos jedan nahajpovani ovogodisnji horor. Ima ga vec i po trafikama, procureo (solidan) screener.
August 26, 2025Aug 26 Weapons meni odličan. Ozbiljna količina ludila, ali uz odlično ispričanu priču i dobro urađen mozaik, ubitačan krvavi krešendo i nekoliko vrsnih minijatura. Nemam većih primedbi.
September 5, 2025Sep 5 ^the school principal je 1 vrsna minijatura™ od 1 pc gay tipa do krvoloka™ nicely done!Cerka 10 i njena drugarica me poveli as a guardian:)Crackhead character&the cop are awesome too!
September 11, 2025Sep 11 Ogledao Weapons čim se pojavio na kioscima i razočarao se. Da nije toliko hajpovan i da je kraći jedno dvadesetak minuta bila bi to fina razbibriga
October 2, 2025Oct 2 On 10. 8. 2025. at 19:55, FPLS said:Overio ja juče Weapons u bioskopu - meh. Trejler je dosta više obećavao od ovoga što je film isporučio. Na kraju ispade crnohumorna treš-misterija, horora ima tek u tragovima. Bring Her Back mi je ostavio znatno jači, jeziviji utisak.Evo šta kaže Ghoul:ne znam ko je ghoul, niti želim da znam odličan je weapons. super premisa, super likovi, doza humora, zadovoljavajuć rasplet...jedino za čim žalim je što cregger uzeo da resident evil, čovek koji piše najzanimljivije originalne stvari u svetu horora.bring her back je takođe super, ali 2 toliko različita filma da ne znam kako ih i uporediti. različit ton, različit scope, različit i žanr.
October 8, 2025Oct 8 Exhumadobri korejanci skroz. natprirodna detektivska priča u kojoj ima dosta korejske mitologije i istorije. nije strašno ali je dosta zanimljivo i ludo.The Mediumslično važi i za thai medium, folk horor sa lokalnom aromom. tehnički je found footage, tj mockumentary, i u tom slučaju je jedan od najboljih. ima par dosta efektnih scena, vredi gledanja.The Dark and the Wickedpravi mali opresivni horor bez mnogo pametovanja. ako treba da bude strašno a da valja preporučujem. Edited October 8, 2025Oct 8 by Pokojni Ruxin
October 14, 2025Oct 14 On 12. 8. 2025. at 1:22, pariah said:Od autora skoro pa kultnog The Loved Ones direktno iz daleke Australije stiže vrlo dobar horor bez holivudskog woke proseravanja. Pravo osveženje.gledao sam pre neki dan i njegov drugi film, the devil's candy, i mogu da potvrdim da je sean byrne 3/3 za sad.takođe treba nam više metal horora
November 24, 2025Nov 24 Postoji nešto što se zove Apartment 7A, što bi trebalo da bude prequel od Rosemary's Baby a u stvari je remake. Postoje eto ljudi koji se i time bave, samo ne znam koji su bili moji motivi da to odgledam.Konačno sam odgledao The First Omen, I to uopšte nije loše, čak šta više sasvim je dobro. Odskače po kvalitetu od svih tih modernih prequel, sequel, remake gluposti. Šteta sam to propustio u bioskopu.
December 11, 2025Dec 11 Pogledao taj famozni Weapons. Korektan uradak da ga pogledaš i potom zaboraviš ako si u stanju da suspenduješ logiku i zažmuriš na sve rupe u priči da ne prekineš gledanje na pola. Solidna 6/10. Ne mislim da zaslužuje na Rotten Tomatoes ocenu 93%. Pa prvi Alien Ridlija Skota ima 93%, a Terminator 2 91%. Na koju foru je internet skontao da je Weapons u istom (ili višem rangu) u odnosu na ova dva klasika ostaje misterija. Jebeni hajp, pretpostavljam. Nisam sklon negativnom komentarisanju bilo čega što ima veze sa umetnošću, i iz govneta se trudim da izvučem nešto pozitivno i lepo. Pa eto, pozitivno u ovom filmu je što je glavna glumica vrlo fragilna i lepa
December 11, 2025Dec 11 srećom po vas nikad se neću umoriti od objašnjavanja da famozni RT algoritam ne funkcioniše tako. to nije 9.3/10, to je 93% kritičara mu je dalo makar prelaznu ocenu. kao recimo tvojih 6/10a onih 7% su ekstremni smarači pretpostavljam
December 14, 2025Dec 14 Pogledao Sinners sinoć. Odličan. Sjajna muzika, simpatični protagonisti, neke spektakularne scene ne obavezno u vezi sa horor żanrom. Napon završetka filma, ostaje neki pozitivan vajb, tj gledanje filma može čoveku da popravi raspoloženje, śto je nekarakteristično za filmove sa odrednicom “horor” u opisu. Topla preporuka. Ocena 8/10.
December 19, 2025Dec 19 Danas i sutra u dkc-u Festival horor filma https://www.kcb.org.rs/2025/12/4-festival-horor-filma-odraz-strave/