July 31, 2025Jul 31 8 minutes ago, Filozof manijak said:Pa zar to već nije 3.deo trilogije (28 dana, nedelja pa godina kasnije)?Jeste, ne znam ni koji nastavak može da bude više. 28 Decades Later.Da potvrdim da je Nikodije bio u pravu. Bring Her Back - prilično dobar.
July 31, 2025Jul 31 ta dvojica su radili i talk to me, koji je tehnicki izvrstan, ali je meni bring her back mnogo bolji, pre svega zbog te turobne atmosfere koju ima. Edited July 31, 2025Jul 31 by Nikodije
July 31, 2025Jul 31 16 hours ago, Fakundo Sava said:28 godina kasnije je deo trilogije ,pas mater ,imaće nastavkeJel gledao neko ? Treba li ponoviti prva dva ,mada svakako planiramJa sam hteo u bioskopu, ali je Cineplex izgubio neka silna prava, pa se daje samo po Rodama i ostalim bioskopima koji mi nikako nisu blizu :/
July 31, 2025Jul 31 5 hours ago, *edited by mod said:Ja sam hteo u bioskopu, ali je Cineplex izgubio neka silna prava, pa se daje samo po Rodama i ostalim bioskopima koji mi nikako nisu blizu :/Ima rip odličnog kvaliteta na trafikama, ako treba- šaljem pp.Slušao sam Bojla i Garlanda i ako sam dobro shvatio a ako se nisu zajebavali ovo je kao početak nove triologije- znači slede još 2 filma , plus Kilijan kao producent, i u manjoj ulozi u nastavcima. Ako ne tizinguju i zajebavaju ova dvojica, mrzi me da tražim intervju.
August 1, 2025Aug 1 Dangerous animalsJoš jedan cat & mouse, ovaj put na moru i sa ajkulama. Napeto, uzbudljivo, dobar i originalan negativac, uz krvoproliće provukli su i malo priče o traumi, samoći i odbacivanju. Nemam veće zamerke, preporuka.
August 2, 2025Aug 2 Tek sad sam pogledala Bring her Back (čekala sam da mi se namesti da mogu noću da gledam kao što je bog rekao). Dosta sam zadovoljna I must say. Prvi utisci, Seli Hokins luda kao konj + čudno je kako u startu bace sasvim dovoljno hintova da nedvosmisleno znaš o čemu se ovde zapravo radi a istovremeno je solidno napet film. Ima par scena koje su nenamerno spektakularne (npr. kad Laura kaže “respect my privacy” nakon… pa, nakon svega što smo videli, to je kao kada bi Džefri Damer izjavio “god forbid a man has a hobby 😤”). Kraj mi je malo meh (moglo je da bude manje sentimentalno, šta znam).Bez preterivanja, Seli Hokins luda kao krdo konja. Ima rewatch value, može da se preporuči bez sramim se priznati ograđivanja, malo jeste prehajpovano ali ni bluzu koliko je bio jebeni Longlegs. Sve u svemu 8/10. On 1. 8. 2025. at 23:43, Nikodije said:Još jedan cat & mouse, ovaj put na moru i sa ajkulama. Napeto, uzbudljivo, dobar i originalan negativac, uz krvoproliće provukli su i malo priče o traumi, samoći i odbacivanju. Nemam veće zamerke, preporuka.Svašta.Dobro.🙄
August 3, 2025Aug 3 Ghoul o bring her back: Kakve veze imaju Rusi sa svim ovim – zašto se u ritualu priča na ruskom? Bem li ga! Zašto se to sve snima VHS kamerom i gleda na iskrzanim šugavim snegovitim VHS kasetlama na VHS video-rikorderima usred fucking 21. veka? Bem li ga! Osim što tako izgleda više (otrcano) creepy. Zašto u ritualima vidimo više učesnika i više voskresnija istovremeno – gde su ti ostali ljudi? Bem li ga! Zašto su ružni matori ljudi goli ili samo u gaćama tokom rituala? Jer nas asociraju na HEREDITARY? Bem li ga! Zašto se XXX samosakati, zašto jede drvo, leš, itd? Bem li ga! Zašto je leš u zamrzivaču? Bem li ga!
August 3, 2025Aug 3 Meni je baš taj sentimentalan kraj bio efektna tačka na i, jer na kraju krajeva suština priče i jeste majčinska tuga.To sa ruskim tokom rituala i meni je bilo wtf i čekao sam razrešenje kasnije, al nije ga bilo.
August 3, 2025Aug 3 Meni je plusić što seSpoilerOliver izvukao (maybe, uz doživotnu terapiju…. mada, šta znam, pošto nisu objasnili ritual i kult i kako radi, postoji mogućnost da se on ni ne seća ničega iz perioda kada je njegovo telo bilo provodnik, i da je on zapravo jedini koji ima pretežno samo fizičke posledice, svi ostali likovi su iščašeni mentalno; i da, ukalkulisala sam i da je napisao Bird pre scene sa nožem, i dalje može da se tumači da to nije on (dečak) odgovorio). I ona poslednja scena kad Laura pluta sa mrtvom ćerkom u bazenu, kul kul kul. Ali mi je minus da slepa klinka preživi jer… eto tako. Laura je otišla u 3 pm and beyond da bi odradila ritual i samo to je i održava da se potpuno ne raspadne tj. samo zbog toga se pretvara da je normalna osoba. Nekako bi mi bilo logičnije da je išla all in skroz do kraja pa onda tu skonta da je svakako sve bilo uzalud i da zamisli, i Rusi ‘oće da uvale lošu robu, hehe. Ovako mi je malo ostalo what if, eto samo da je ritual izveden malo elegantnije/efektnije, možda bi sve bilo opravdano! A kontam, pošto je film dosta nedvosmislen kako tuga/patnja izjeda iznutra, valjda sam očekivala da duplo podvuku da nema tog rituala koji će tu ranetinu da zaleči. Iako je Laura negativac, ja sve vreme (u nedostatku boljeg izraza) osećam njenu bol, mnogo više i jače nego bol ove dece koja su ostala bez oca, i, usudila bih se reći, više saosećam s njom… do onog trapavog davljenja u bazenu, tu sam malo izgubila strpljenje. Ali ok, to je kraj filma, držao je pažnju junački. 😀Možda ću i taj Talk to Me da stavim na listu za gledanje sad. Sinopsis ne obećava, doduše.
August 3, 2025Aug 3 On 5. 5. 2025. at 18:53, Nikodije said:juce bio u bioskopu prvi put posle ko zna koliko vremena i gledaoIMDbSinners (2025) ⭐ 8.1 | Action, Drama, Horror2h 17m | Rveoma zabavno i stylish, vampirski blaxploitation, ima i romanticnih momenata i slavljenja crnacke kulture, fino protkano. moze preporuka.Meni isto dobar, lep za oko, žao mi je što ga nisam gledao u bioskopu.
August 4, 2025Aug 4 Final Destination: BloodlinesNeloše, maštovite smrti. Verovatno najbolji u celokupnom serijalu, iako letvica nije postavljena ne znam koliko visoko.
August 8, 2025Aug 8 Meni dobar 28 years later. Fin miks uobičajenog postapokaliptičnog zombi repertoara sa prosipanjem creva i mozgova i priče o bolu i odrastanju, uz prstohvat sentimentalnosti i filozofije. Odlično i bogato snimljeno. Bojl je majstor, nema šta. Edited August 8, 2025Aug 8 by Nikodije
August 10, 2025Aug 10 Oh, imamo još jedan hajp odvrnut na max, ovaj put film Weapons... a ko sam ja da odolim hajpu za neki horor.