Jump to content
IGNORED

Pivo

alberto.ascari

Recommended Posts

Posted

Stvari stoje apsolutno isto ako mislis na kvalitet industrijskog piva. Isti vlasnici pivare, isti nivo potrosacke kulture.

Ako pitas za otvaranje nanopivare, to ne znam. Znam da na Durmitoru jedan lik treba sa eksperimentalne faze da predje u fazu prodaje. Ono sto znam kroz druge stvari, tamo se ipak na preduzetnistvo gleda pragmaticnije nego kod nas, da ne kazem postenije. Drugim recima, sigurno se lakse pokrece proizvodnja, cak te mozda necim i stimulisu, ali im fali trziste kao sto su Beograd ili Novi Sad. Zanatsko pivo se pre svega konzumira lokalno.

U Kabinetu je izbor vrlo slican Pivopiji i Samo Pivu, a slicne su i cene.

Posted (edited)

Svrnuo do Majstora za pivo, ima svega lepog, pa i Trooper piva.

Pazario koje pivce, samo me buni redosled, kapiram da cu prvo da probam Kabinet, pa pocepati Hobgoblina, isprobati onda ovog jako preporucenog Memmingera (decku koji tamo radi se jako dopada, ja ne bih znao) i na kraju ugasiti ceskim praznicnim lagerom.

Inace za koji dan otvaraju bar, a uvezli su i opremu za usluzno varenje piva, cena ce biti, po vasem receptu, oko 100 evra za 50 litara.

0e77e8.jpg

Edited by Грешни Василије
Posted

Pošto je Bernard? Pokušavam da se setim koliko je bio u Billi.

Posted

Svrnuo do Majstora za pivo, ima svega lepog, pa i Trooper piva.

Pazario koje pivce, samo me buni redosled, kapiram da cu prvo da probam Kabinet, pa pocepati Hobgoblina, isprobati onda ovog jako preporucenog Memmingera (decku koji tamo radi se jako dopada, ja ne bih znao) i na kraju ugasiti ceskim praznicnim lagerom.

Inace za koji dan otvaraju bar, a uvezli su i opremu za usluzno varenje piva, cena ce biti, po vasem receptu, oko 100 evra za 50 litara.

0e77e8.jpg

Ima l' šta od tamnog piva?

Poslednje koje sam probala je nemački Krombacher. nisam baš oduševljena. 

Posted

Ima štošta, samo ja nisam stručnjak da preporučim.

Posted

Tamni Bernard, Kabinetov porter, Krugher i Brent stout, Memmingerov "crni" lager i tamno pšenično, možda tamni pšenični Schofferhofer , i najbolja za kraj,  Šnajderov Aventinus, tamni eisbock, Youngs double chocolate stout i Brewdog Libertine black ale.
Što se tiče tamnih piva, mislim da je to sve :)

Posted

ko poželi osrednja nemačka piva po baš niskoj ceni (79 din.), delhaize je počeo da uvozi najprodavanije nemačko pivo:
f4g49e.jpg

Posted

I kakva su u u odnosu na recimo Staropramen, Bud, Carlsberg?

Posted

+1 i mene zanima.

Vrede li te finese 200+ dinara

Posted

ako bude i njihov hefeweizen i ako je iole dobar za te novce eto meni novog house piva :)

Posted

pa meni je (gotovo svaki) vajcen bolji od ovih nabrojanih. inače, kod nas se prodaju ova tri piva sa slike, s tim da je onaj super forte od 8,9% alkohola 89 dinara. mislim.

kupio sva tri danas al probao samo hefeweissbier i za tu cenu (inače ista kao i u pokojnog jelena belog) je stvarno odlično. zanimljivo je da oettinger rastura po količini prodaje piva veoma niskim cenama koje takvim uspeva da drži pravilima da ni euro ne daje u reklamu ("svaki euro u pivo"), da se prodaje samo u lancima marketa (i time svede logistiku distribucije na minimum) i da automatizacijom proizvodnje drže što manje zaposlenih.

Posted

Eto.

Koji od ovih onda da sutra prenesem u frižider?

Posted

javljam sutra kad probam druga dva. al na neviđeno bih se držao pšeničnog dok je toplo, oprobao crno kad zaladi i potpuno preskočio ono preterivanje sa 9% alkohola što mi nikada ni nema smisla u lagerima...