May 17, 200915 yr Lager je vrsta svetlog piva sa manjim procentom alkohola. Najvise piva na nasem trzistu su lageri kojekavi, a ime dolazi od pojma skladistenje (lager, skladiste). Pils je takodje svetlo pivo koje se pravi po staroj ceskoj tehnologiji (pravi izraz je pilsener, po gradu Pilsenu ili Plzenju).
May 17, 200915 yr mislim da nije nuzno da lager piva imaju manji % alkohola. kapiram da je razlika izmedju lager i ale piva, pored naravno drugacijeg nacina proizvodnje, to sto su lageri "laksi" i nekako pitkiji (vecina ljudi ce se pre svideti), dok su ale piva "jaceg i zacinjenijeg" ukusa. sto se alkohola tice, ima i lagera sa vecim % alkohola.
May 17, 200915 yr Pa kontam da to toplo vrenje koje se koristi kod proizvodnje ejlova pravi i veci procenat alkohola.
May 17, 200915 yr moje poznavanje piva je krajnje skromno, pa kontam nekom zdravom, seljackom, logikom. :)slazem se sa tobom da ale piva generalno imaju veci % alkohola (verovatno i jeste fora u tom vrenju na vecoj temepraturi), samo kazem da ni lageri nisu za potcenivanje glede % alkohola u sebi (na primer, lav sedmica... razvaljuje :D ).
May 20, 200915 yr Nego da li imamo neki confirmed sighting ili, cak, bliski susret sa Hoegaardenom ili Leffeom u Beogradu? Ko prvi javi, placam pivo.
May 20, 200915 yr A el zna neko da mi objasni kako se dele piva tj. da li se ovi lager zovu slucajno tako ili recimo pils, ili taj naziv znaci nesto (a da nije naziv marke/proizvodjaca).piva se dele na nemacka i ostala :dado:
May 29, 200915 yr Nego da li imamo neki confirmed sighting ili, cak, bliski susret sa Hoegaardenom ili Leffeom u Beogradu? Ko prvi javi, placam pivo.jos nista. m'da, najvaznije je da su poslali saopstenje. sto nema piva, koga briga.
May 29, 200915 yr obeco mi svabo da cemo poci u hodocasce na leto ili jesen.http://www.sintsixtus.be/eng/brouwerij.htm
May 29, 200915 yr jos nista. m'da, najvaznije je da su poslali saopstenje. sto nema piva, koga briga.vala bas. sise apatinske.
May 29, 200915 yr Rekli su krajem maja, ali nisu rekli koje godine <_< Isto, posle su izdali saopstenje gde su rekli da zapravo nece da pune Leffe i Hoegarden, vec samo da uvoze. Znaci, cena ce verovatno da bude vesela.
May 29, 200915 yr A u stvari nece ni da uvoze, nego ce poklanjati makete flasa u prirodnoj velicini. Zajebavaju ko za beli Schengen.
June 23, 200915 yr Koga zanima:Gde mozete kupiti Paulaner pivo?bavaria.rsNa potonji se sajt mora registrovati da bi se na forumu (?) postavilo pitanje o maloprodajnim objektima. Mene mrzi.Pre neki dan probao (čitaj- popio) ovo:Smešno, ali meni najbolje domaće pivo. :D Uz Weifert, isto plastično. ^_^ Edited June 23, 200915 yr by zorglub
June 24, 200915 yr ne znam da li sam vec napomenuo: pazite se svetlog Paulanera. sranje je, za razliku od Hefe Weissnera.
June 24, 200915 yr Molim lepo.1. pitanje za sve iz Austrije. Pečalba dolazi uskoro iz Beča, gajbu čega da naručim? Obično donosei skroz je OK. Ako ima još nešto ovako jednostavno, da nije skupo, recite. Preferably polu-litarsko pakovanje.Hvala.