Sunday at 12:083 days Ima na youtubu i Arandjelov udes, ali je bas losa kopija, jedva se likovi naziru. Edited Sunday at 12:103 days by Sludge Factory
Monday at 06:102 days Popular Post RIP kolega kiwi vinogradar :( https://www.msn.com/en-au/news/australia/actor-sam-neill-star-of-jurassic-park-dies/ar-AA27N0Ub
Monday at 07:532 days 19 hours ago, Sludge Factory said:Ima na youtubu i Arandjelov udes, ali je bas losa kopija, jedva se likovi naziru.Hvala.Trebalo je da posle Praznika i Pohoda snimi i završni deo trilogije: Božija volja.Ali je na kraju izdao knjigu pod tim imenom pre desetak godina. Nisam čitao.Ako neko jeste, lepo bi bilo da podeli iskustva. Edited Monday at 07:532 days by alkibijad
Monday at 09:362 days 1 hour ago, alkibijad said:Hvala.Trebalo je da posle Praznika i Pohoda snimi i završni deo trilogije: Božija volja.Ali je na kraju izdao knjigu pod tim imenom pre desetak godina. Nisam čitao.Ako neko jeste, lepo bi bilo da podeli iskustva.Meni je upravo dostupna, ali nisam siguran da cu stici skorije da je procitam, nazalost. Praznik i Pohod su genijalni stvarno, nivo nasih najvecih. Pohod je i snimljen bas dobro, ima sjajnih kadrova bas. Ova dva dana sam gledao sve ovo sto je dostupno onlajn, osim Darova, njih jos nisam i zanimljivo je primetiti neke stvari koje ranije nisam, tipa da Toma Kuruzovic u Leptirici, pre nego sto ga ubiju, pevusi Na Uskrs sam se rodila... sto je bila muzicka tema u Prazniku ili da su Gogoljevi inicijali pogresni na spici Svetog mesta i tako. I koliko je Bercek dobar u Karadjordjevoj smrti, rastura. Paja isto. Ma svi. Da ne pricam sto su paralele sa danasnjom Srbijom zastrasujuce.Velika licnost, karijera i dostignuce, uz sve zivotne tragedije i nedace.
Monday at 09:392 days Vidim sad da je Sem Nil umro. Jedan od najdrazih glumaca, mogao je da glumi sve, bukvalno. RIP
Monday at 09:492 days Pre tri godine je objavio informaciju o Hočkinovom limfomu i da je započeo pisanje memoara da bi skrenuo misli od smrti...a kasnije je stigla vest i kako je terapija uspešno delovala, terapija koju bi inače morao da ima do kraja života.Baš mi je žao...
Monday at 10:032 days 6 minutes ago, Sludge Factory said:Meni je upravo dostupna, ali nisam siguran da cu stici skorije da je procitam, nazalost.Praznik i Pohod su genijalni stvarno, nivo nasih najvecih. Pohod je i snimljen bas dobro, ima sjajnih kadrova bas.Ova dva dana sam gledao sve ovo sto je dostupno onlajn, osim Darova, njih jos nisam i zanimljivo je primetiti neke stvari koje ranije nisam, tipa da Toma Kuruzovic u Leptirici, pre nego sto ga ubiju, pevusi Na Uskrs sam se rodila... sto je bila muzicka tema u Prazniku ili da su Gogoljevi inicijali pogresni na spici Svetog mesta i tako.I koliko je Bercek dobar u Karadjordjevoj smrti, rastura. Paja isto. Ma svi. Da ne pricam sto su paralele sa danasnjom Srbijom zastrasujuce.Velika licnost, karijera i dostignuce, uz sve zivotne tragedije i nedace.Filmovi mentaliteta jedne sredine. U Prazniku kojeg sam opet pogledao (tad je verovatno bio pod uticajem Tarkovskog i A. Rubljova) je to baš mešavina psihologije, sociologije sredine i biblijskih motiva (od onih očiglednih na Božićnom obedu, do komada jabuke koju Manola daje dečaku koji mu je doneo pečenje na Golgotu- greh, ali i inicijacija- eto mu naslednika (da krv greha ne padne na selo, nego na dželata i pojedinca/ mada je za to mesto zainteresovan i mladić koji Manoli prinosi peškir i vodu/ (a nije Radojko iz Otpisanih), izdaja Miloja (kao apostol Juda), preko dela sa grešnicom Sinđelijom ( katran i perje za sve koji nisu u skladu sa vrednostima sela- izjednačavanje sa seoskom ludom Durutom), primera lične hrabrosti od onih od kojih se to očekuje (seoski kmet Muzaferija/ plaća glavom i domaćin Felba/ progovara savest), do luckastog Katića (kapa naopako, sitno izrugivanje, lažno predstavljanje i komandovanje) i pokušaja da se uz razna seoska lukavsta prikriju neočekivani događaji... ali sve će se otkriti/ doznati (za sve se mora platiti). Edited Monday at 10:412 days by alkibijad