Yesterday at 19:351 day Meni je Pohod sad trenutno bolji, odnosno malo drazi film, a cini mi se da je i malo vestije snimljen/montiran/reziran. Ali sledeci put ce mi mozda biti drugacije.BTW, mozda bi mogao da padne 1 split za Kadiju, ako vec nemamo njegov topic.
Yesterday at 19:371 day 1 minute ago, Sludge Factory said:Meni je Pohod sad trenutno bolji, odnosno malo drazi film, a cini mi se da je i malo vestije snimljen/montiran/reziran. Ali sledeci put ce mi mozda biti drugacije.BTW, mozda bi mogao da padne 1 split za Kadiju, ako vec nemamo njegov topic.Naravno, može. Otvorite/ razdelite. Edited yesterday at 19:381 day by alkibijad
16 hours ago16 hr 10 hours ago, Sludge Factory said:Meni je Pohod sad trenutno bolji, odnosno malo drazi film, a cini mi se da je i malo vestije snimljen/montiran/reziran. Ali sledeci put ce mi mozda biti drugacije.Praznik ima nekoliko tipova izraženih negativaca sa svojim minijaturama a to se pamti: Bata, Manola, pa i luckasti Katić, nešto manje izdajnik Miloje, kao i nesrećna Sinđelija (koja hoće da živi po svom u sredini koja to ne dopušta...)Pohod je lakši po tom pitanju, više radnje, veći broj ljudi i munjevitih događaja/preokreta, neke scene su mi prošle prebrzo, neke su mogle da imaju veću dubinu, a dosta je urađeno i forsirajući određenu vrstu talenta S. Perovića (sličan je i u Buđenju pacova), za taj stil nekog sanjara koji više privlači pažnju nekim ekpresijama na svom licu i tvrdoglavošću, nego epskim rečenicama...
16 hours ago16 hr Eto vidis, meni je ritam Pohoda bas legao. Valjda je to individualno, mozda i do licnog trenutka. Ovo za Cicu je istina, bas sam skoro gledao i Budjenje pacova, to je taj lik. Ali u principu nisi u krivu. To su sve kvaliteti Praznika. Vidim sad da ima i Zarki na youtubu, taj nisam gledao, bice danas, sutra.
8 hours ago8 hr On 14. 7. 2026. at 9:21, Sludge Factory said:Poceo sam ipak juce da citam Boziju volju. Jako zanimljivo. Vodi se kao roman iako su u sustini u pitanju kratke price, ali ih povezuje vreme (II sv. rat) i mesto (Beograd i Umka). Ima neuobicajenih transgresivnih momenata (pedofilije) i prica o ljudima koji su u ratu stajali po strani. Ono sto razlikuje ove price od Praznika i Pohoda jeste sto su uglavnom (bar dovde dokle sam stigao) o ljudima iz (Beo)grada, a mesto radnje su i urbana i ruralna sredina (Umka), ali cak i te price o selu se vise bave ljudima iz grada koji su se sklonili na selo, do sad sam naleteo samo na jednu pricu koja je bila strogo o selu i ljudima odatle. Sad me zanima koji deo je bio planirao za film.Postoji i Kadijevićev roman "Plagijati" od pre pet godina.
3 hours ago3 hr Novinar P.Rakić u podcastu interpretira Đorđa Kadijevića i navodi da je najpre Pavle Vuisić trebao da igra narednika Katića u filmu Praznik.Inače, u podcastu Kadijević u nekoliko segmenata govori o Paji Vuisiću.podcasthttps://podcasts.apple.com/us/podcast/fonoteka-milan-rakić-dokumentarac-o-pavlu-vuisiću-11/id1790251987?i=1000776353059 Edited 2 hours ago2 hr by alkibijad