Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Meni je Pohod sad trenutno bolji, odnosno malo drazi film, a cini mi se da je i malo vestije snimljen/montiran/reziran. Ali sledeci put ce mi mozda biti drugacije.

BTW, mozda bi mogao da padne 1 split za Kadiju, ako vec nemamo njegov topic.

• Replies 6.1k
  • Views 795k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• le petit nicolas
    le petit nicolas

u jdp su siparice i zanesene studentkinje drustvenih fakulteta bile podeljene na leka tim i laus tim. kao nekada bitlsi i stonsi.  prva pol. 1980-ih, pre svega.   bio je sve sto javnost zna,

• Robert Redford Robert Redford, Screen Idol Turned Director and Activist, Dies at 89 - The New York Times

• TMZ Legendary Actor Robert Duvall Dead at 95 Robert Duvall died at his home Sunday.

Posted Images

1 minute ago, Sludge Factory said:

Meni je Pohod sad trenutno bolji, odnosno malo drazi film, a cini mi se da je i malo vestije snimljen/montiran/reziran. Ali sledeci put ce mi mozda biti drugacije.

BTW, mozda bi mogao da padne 1 split za Kadiju, ako vec nemamo njegov topic.

Naravno, može.
Otvorite/ razdelite.

Edited by alkibijad

10 hours ago, Sludge Factory said:

Praznik ima nekoliko tipova izraženih negativaca sa svojim minijaturama a to se pamti: Bata, Manola, pa i luckasti Katić, nešto manje izdajnik Miloje, kao i nesrećna Sinđelija (koja hoće da živi po svom u sredini koja to ne dopušta...)
Pohod je lakši po tom pitanju, više radnje, veći broj ljudi i munjevitih događaja/preokreta, neke scene su mi prošle prebrzo, neke su mogle da imaju veću dubinu, a dosta je urađeno i forsirajući određenu vrstu talenta S. Perovića (sličan je i u Buđenju pacova), za taj stil nekog sanjara koji više privlači pažnju nekim ekpresijama na svom licu i tvrdoglavošću, nego epskim rečenicama...

Eto vidis, meni je ritam Pohoda bas legao. Valjda je to individualno, mozda i do licnog trenutka. Ovo za Cicu je istina, bas sam skoro gledao i Budjenje pacova, to je taj lik.

Ali u principu nisi u krivu. To su sve kvaliteti Praznika. Vidim sad da ima i Zarki na youtubu, taj nisam gledao, bice danas, sutra.

On 14. 7. 2026. at 9:21, Sludge Factory said:

Poceo sam ipak juce da citam Boziju volju. Jako zanimljivo. Vodi se kao roman iako su u sustini u pitanju kratke price, ali ih povezuje vreme (II sv. rat) i mesto (Beograd i Umka). Ima neuobicajenih transgresivnih momenata (pedofilije) i prica o ljudima koji su u ratu stajali po strani. Ono sto razlikuje ove price od Praznika i Pohoda jeste sto su uglavnom (bar dovde dokle sam stigao) o ljudima iz (Beo)grada, a mesto radnje su i urbana i ruralna sredina (Umka), ali cak i te price o selu se vise bave ljudima iz grada koji su se sklonili na selo, do sad sam naleteo samo na jednu pricu koja je bila strogo o selu i ljudima odatle. Sad me zanima koji deo je bio planirao za film.

Postoji i Kadijevićev roman "Plagijati" od pre pet godina.