Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

• Popular Post

• Replies 6.1k
  • Views 795k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• le petit nicolas
    le petit nicolas

u jdp su siparice i zanesene studentkinje drustvenih fakulteta bile podeljene na leka tim i laus tim. kao nekada bitlsi i stonsi.  prva pol. 1980-ih, pre svega.   bio je sve sto javnost zna,

• Robert Redford Robert Redford, Screen Idol Turned Director and Activist, Dies at 89 - The New York Times

• TMZ Legendary Actor Robert Duvall Dead at 95 Robert Duvall died at his home Sunday.

Posted Images

Bravo.

Radar
No image preview

Mi smo jednostavno sami sebe pojeli

Malo je intelektualaca na prostoru bivše Jugoslavije, ako uopšte postoje, kao što je Đorđe Kadijević, reditelj, scenarista, istoričar umetnosti

Sve rečeno....

Završio Praznik.

Tajna večera sa dvanaest apostola i sa narednikom Katićem u sredini na mestu Hrista. Kako je uspeo da ovo uradi i "progura" '67-e mi je zapanjujuće.

Jel onaj mladi glumac Djordje Kadijević ima veze sa njim ?

1 hour ago, pariah said:

Završio Praznik.

Tajna večera sa dvanaest apostola i sa narednikom Katićem u sredini na mestu Hrista. Kako je uspeo da ovo uradi i "progura" '67-e mi je zapanjujuće.

...i ubacio Govori srpski da te ceo svet razume. Ne znam tačno poreklo ove tzv. izreke, odnosno kada je prvi put upotrebljena....

5 hours ago, pariah said:

Završio Praznik.

FIlm je sociologija izolovanog sela.
Imaš u njemu i kritiku pojava tih vremena.
Nisam Praznik skoro gledao, ali se sećam Manole- bez reči i pokreta (najstrašnijeg lika u domaćim filmovima) koji obavlja krvave poslove u ime sela (ono ga se u jednu ruku i plaši, ali ga i prezire, no ne može bez njega), Batina surova bezdušna minijatura (oprečnost: bahati stranac protiv sela), traženje vode u bunaru (kao metafora večnog života), Katić koji izigrava komandanta sela (sitna narodna lukavost- koja uglavnom ne prolazi), kolektivni identitet i bekstvo od individualne odgovornosti...
Kadijević se pojavljuje na kraju filma kao nemački oficir.

Edited by alkibijad

Veliki covek, da nas je vise takvih… hvala na umetnosti, recima, nek pociva u miru.

Bravo za Ghoula.

No image preview

Đorđe Kadijević počiva u miru...

„Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu ...
13 minutes ago, pariah said:

Bravo za Ghoula.

No image preview

Đorđe Kadijević počiva u miru...

„Veliki filmski i televizijski reditelj, scenarista, istoričar umetnosti i likovni kritičar Đorđe Kadijević preminuo je 10. jula u Beogradu ...

Hvala za ovo, uživanje bilo za čitati. heart

Uvek kada neki supermen ode u ovim godinama, jedino mi je na pameti da je otišao bezbolno. Vidim da je intervjue davao i duboko u ovoj godini. Ko ovako misli u 94 i ko sa ovakvim trijumfalizmom učini ovo kad-tad na kraju, tom je ovo što mi smatramo životom premalo i pretesno.

Hoce li da se prevare zlotvori da puste neki Kadijevicev film na tzv. javnom servisu?

12 hours ago, burekdzija said:

Veliki covek, da nas je vise takvih… hvala na umetnosti, recima, nek pociva u miru.

Јесте. Мени је Кадија Млађи био пријатељ. Редак господин. Имао је од кога да научи.

43 minutes ago, Sludge Factory said:

Hoce li da se prevare zlotvori da puste neki Kadijevicev film na tzv. javnom servisu?

Pustaju "Leptiricu".

Veliki je Djordje. U vrhu liste najboljih srpskih rezisera ikada, sa Sasom Petrovicem i Dusanom Makavejevim.

izvini a gde je tu oleg novkovicsrdoc

On nakon Tamare ništa dobro nije snimio