September 24, 2025Sep 24 Za literaturu Ivana Tokina nemam mnogo reči hvale, ali ne znam da li sam ikada umislio bolju ribu nego posle opisa: Izgledala je kao drugi i uspešniji pokušaj Boga da stvori Klaudiju Kardinale. RIP
September 24, 2025Sep 24 Reflecting on her career later, Cardinale recalled: "The best compliment I ever got was from actor David Niven while filming The Pink Panther."He said: 'Claudia, along with spaghetti, you're Italy's greatest invention.'"RIP Edited September 24, 2025Sep 24 by Stela
September 24, 2025Sep 24 Zbogom lepotice Bas sam neki dan po stoti put odgledao jedan od mojih omiljenih filmova.IMDbBello onesto emigrato Australia sposerebbe compaesana ill...1h 53m | T
September 24, 2025Sep 24 RIP Claudia.Na letovanju sam na plaži video ženu koja je neverovatno ličila na nju.Bukvalno sam se toliko upiljio da su svi oko mene rekli:"Druže toliko buljiš da će ona da zove muriju."Bukvalno nisam mogao da prestanem da gledam.
September 24, 2025Sep 24 Citao danas detaljnije njenu biografiju i zacudilo me koliko je ona dobrim delom bila i Francuskinja. Rodjena i rasla u Tunisu, cak i posle nezavisnosti, i manje vise slucajno zavrsila u Italiji na Mostri kao "italijanska Miss Tunisa". U kuci pricala francuski i sicilijanski dijalekat, a knjizevni italijanski pocela da uci tek sa 16 i kazu da je dugo imala francuski akcenat. Slusao malopre neki njen intervju za francuske medije, ne bih po jeziku ni u ludilu ni pomislio da je Italijanka. U Francuskoj je na kraju i zivela i umrla, a opet insistirala je na tome da je Italijanka. Neverovatno je koliko su ove dve kulture bile isprepletene tih prilicno veselih 60-tih, gomila velikih umetnika i umetnicki dela to dobro ilustruju, a ona evo mozda ponajbolje.
September 24, 2025Sep 24 Jeste, vrlo su isprepletane francuska i italijanska kultura. I ja sam se tako bio iznenadio kada sam prvi put saznao da je Lino Ventura Italijan, a da nikad nije ni postao francuski drzavljanin.A evo ih zajedno, uz muziku Ennija Morriconea koji je bio neizostavni zacin mnogih kultnih francuskih filmova.Nikada mi ne mogu dosaditi filmovi tog vremena, Svaka scena, makar to bio i "obican" razgovor uz veceru, ima neku svoju filmsku magicnost..
September 24, 2025Sep 24 44 minutes ago, Kampokei said:Citao danas detaljnije njenu biografiju i zacudilo me koliko je ona dobrim delom bila i Francuskinja. Rodjena i rasla u Tunisu, cak i posle nezavisnosti, i manje vise slucajno zavrsila u Italiji na Mostri kao "italijanska Miss Tunisa". U kuci pricala francuski i sicilijanski dijalekat, a knjizevni italijanski pocela da uci tek sa 16 i kazu da je dugo imala francuski akcenat. Slusao malopre neki njen intervju za francuske medije, ne bih po jeziku ni u ludilu ni pomislio da je Italijanka. U Francuskoj je na kraju i zivela i umrla, a opet insistirala je na tome da je Italijanka. Neverovatno je koliko su ove dve kulture bile isprepletene tih prilicno veselih 60-tih, gomila velikih umetnika i umetnicki dela to dobro ilustruju, a ona evo mozda ponajbolje.Pa, da, to skoro da zaslužuje svoju temu. Yves Montand je npr bio italofrancuz. Dalida (pomalo slično Klaudiji) je Italijanka iz Kaira, naturalizovana francuskinja. Nathalie Delon (pravo ime Francine Canovas) poluitalijanskog porekla. Carla Bruni je takođe italofrancuskinja.(Delom je to i rezultat kolonijalne prošlosti obe zemlje.)
September 24, 2025Sep 24 Robert Redford i Klaudija Kardinale odose u par nedelja. Svet je postao ruzniji za bar 10%. Ko nije bio zaljubljen u Klaudiju Kardinale ili Odri Hepbern taj ne zna sta je zena.
September 24, 2025Sep 24 Trazio sam drugu sliku koju sam ovde vec postavljao, klaudija u nekoj fontani. I ova je dobra. Vrlo kompletna zena. RIP i hvala joj. Edited September 24, 2025Sep 24 by Caligula
October 2, 2025Oct 2 N1 Info RSPreminuo glumac Patrik Mari, Miki Pirs iz "Mućki"Britanski glumac Patrik Mari, poznat po ulozi Mikija Pirsa u legendarnoj seriji "Mućke" (Only Fools and Horses), preminuo je u 68. godini života