Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

kada sam kao klinac počeo da percipiram glumačke zvezde, on je bio br. 1

i ostao je na tom mestu

• Replies 6k
  • Views 786k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• le petit nicolas
    le petit nicolas

u jdp su siparice i zanesene studentkinje drustvenih fakulteta bile podeljene na leka tim i laus tim. kao nekada bitlsi i stonsi.  prva pol. 1980-ih, pre svega.   bio je sve sto javnost zna,

• Robert Redford Robert Redford, Screen Idol Turned Director and Activist, Dies at 89 - The New York Times

• TMZ Legendary Actor Robert Duvall Dead at 95 Robert Duvall died at his home Sunday.

Posted Images

• Popular Post

77141_profimedia-0983995034_f.webp

Zbogom, legendo!

Kvalitetna i bogata karijera, duga skoro 70 godina.

Pošto je sada otišao i on, a ranije ove godine i Džin Hekmen, od tih legendi s kraja 60-ih i 70 ih godina, živ je još Džek Nikolson.

Ne treba zaboraviti njegov značaj za karijere mnogih autora, koji su se prvo probili na Sandens festivalu. Hvala mu na tome.

4 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Jedna od najvecih ikona americkog filma poslednjih pola veka. Jedan od retkih koji je sve vreme uspevao da radi pod svojim uslovima. Uglavnom dobro i pazljivo birao uloge, u proseku jedan film svake godine. Kao lepuskast glumac nije dobio dovoljno priznanja za svoju glumu, a bio je majstor suptilne glume, ono less is more fazon. Necete naci nijednu ne ulogu, nego scenu u kojoj preglumljuje. Zato je kao reditelj prosao bolje. I naravno, nemerljiv doprinos nezavisnom filmu kroz Sandens festival.

RIP

Bas sam skoro pomislio isto. Na TV-u je cesto isao u poslednje vreme An Unfinished Life, onako osrednji film, al Redford tako prija i opusta svojom pojavom i glumom, da se uvek iznova zablenem i gledam.

Legenda u svakom smislu.

Tačno ovo što neko reče, ta njegova fizička privlačnost je zapravo vrlo često "odvlačila pažnju" sa njegovih drugih vrlina...

Odličan glumac, dobar i kao reditelj, i ozbiljan kao ličnost...

Sandens jeste njegova zaostavština...

robert redford yes GIF

18 minutes ago, Arkadija said:

Zbogom, legendo!

Pošto je sada otišao i on, a ranije ove godine i Džin Hekmen, od tih legendi s kraja 60-ih i 70 ih godina, živ je još Džek Nikolson.

Ne treba zaboraviti njegov značaj za karijere mnogih autora, koji su se prvo probili na Sandens festivalu. Hvala mu na tome.

Živ je i Bobi Duval

22 minutes ago, Arkadija said:

Zbogom, legendo!

Odlaze legende, ali nije jos sam Jack ostao. Jos su zivi i Dusty Hoffman, Eastwood, Duvall, Caine, Shatner, Voight... koji su rodjeni 30 i neke (Freeman se kasnije probio, ali generacijski tu pripada).

15 minutes ago, Indy said:

robert redford yes GIF

Cuveni "majstore moze rakija" meme..

Edited by Jimmy Kowalski

Redford i Njuman zajedno su mi bile prve velike zvezde filma. Obojica su bili glumčine i dobrice.

Počivao u miru. Legenda.

15 minutes ago, Jimmy Kowalski said:

Odlaze legende, ali nije jos sam Jack ostao. Jos su zivi i Dusty Hoffman, Eastwood, Duvall, Caine, Shatner, Voight... koji su rodjeni 30 i neke (Freeman se kasnije probio, ali generacijski tu pripada).

Tu spadaju i Keitel, Guld i Hopkins (doduše Britanac koji se u potpunosti probio tek početkom 90-tih).

Na granici dekada su Pacino i (Martin) Sheen, a par godina mlađi Nolte, De Niro i Kingsley.

Ove godine smo od te generacije, osim giganata Hackmana i Redforda ostali i bez Chamberlaina i Bakera.

Tek nedavno sam skontao da skoro svi moji omiljeni holivudski glumci imaju preko 80 godina.

I da ne zaboravim povod:

RIP Robert Redford, definitivno jedno od najvećih imena američkog filma u svakom smislu.

• Popular Post

Robert Redford...jedini čovek pored kojeg Pol Njumen nije izgledao kao ubedljivo najšmekerskija i najkul pojava koja je ikada šetala malim ekranom.

Ona scena iz Buča i Sandensa, kad priznaje da ne zna da pliva - oni pokreti očima i glavom - verovatno je najbriljantnija glumačka minijatura koju pamtim.

Paul Newman i Robert Redford. Čak su im i imena spektakularno kul i spektakularno kompatibilna.

Počivao u miru!

31 minutes ago, colonelo said:

Tu spadaju i Keitel, Guld i Hopkins (doduše Britanac koji se u potpunosti probio tek početkom 90-tih).

Na granici dekada su Pacino i (Martin) Sheen, a par godina mlađi Nolte, De Niro i Kingsley.

Ove godine smo od te generacije, osim giganata Hackmana i Redforda ostali i bez Chamberlaina i Bakera.

Tek nedavno sam skontao da skoro svi moji omiljeni holivudski glumci imaju preko 80 godina.

I da ne zaboravim povod:

RIP Robert Redford, definitivno jedno od najvećih imena američkog filma u svakom smislu.

Kako su mnogi godinama neaktivni, tako zaboravimo da su i dalje zivi. Evo sad se setih i Warren Beattyja da spada u gornju grupu. A Mel Brooks od stotinu ljeta se sprema za nastavak Spaceballs D

I da, na ovom forumu je vecina odrastala uz filmove iz 60-ih, 70-ih i 80-ih, pa nam jedan po jedan odlaze idoli iz mladosti..

@Jimmy Kowalski Lepuskast samo, ccc!!! angry D

RIP

Naveci i najlepsi!

I ne tako dobre filmove je izvlacio na svoj kvalitet. Hvala za Sandens!

2 hours ago, Jimmy Kowalski said:

lepuskast glumac

Understatement godine happy

RIP legendo, hvala za uspomene.