Nebojsa Posted April 3 Posted April 3 10 hours ago, Mil@n said: Relativno brzo sam slistio Reservation Dogs 3 sezone. Vidi se ovde pečat Vaititija za one koji ga vole (ja obožavam), ne treba očekivati ne znam šta jel serija ima ideju da se pozabavi modernim indijancima, njihovom tradicijom a i sadašnjicom, kroz uglavno zanimljive likove i njihove sudbine, a na momente je i solidno duhovito. Jedina mama je što je na momente poprilično slabo napisano u smislu dijaloga i slično, nekako banalno i površno, ali uglavnom je i to ok. Preporučio bih. uh, pre par godina sam se prilicno namucio da izdrzim polovinu prve sezone, kada sam je i batalio s utiskom identicnom tvom u boldovanom delu. poklopilo se da sam u isto vreme gledao dark winds, kao jos jedan slican projekat u smislu podrske, tj. priblizavanja indijanskoj kulturnoj manjini, a koja je (barem na mene) ostavila jednako jadan utisak poput reservation dogs. glavni problem u obe serije je taj nedostatak materije (ili realno - smisla), cime su tika i redford naneli vise stete nego koristi - ako su vec nesto hteli da urade za indijansku zajednicu, trebalo je uloziti malo vise truda - novac, cini se po produkciji, i nije bio veliki problem, al' sve ostalo, pocevsi od scenarija, preko dijaloga, pa do glume, blago receno - pucketa na sve strane.
Mil@n Posted April 3 Posted April 3 30 minutes ago, Nebojsa said: uh, pre par godina sam se prilicno namucio da izdrzim polovinu prve sezone, kada sam je i batalio s utiskom identicnom tvom u boldovanom delu. poklopilo se da sam u isto vreme gledao dark winds, kao jos jedan slican projekat u smislu podrske, tj. priblizavanja indijanskoj kulturnoj manjini, a koja je (barem na mene) ostavila jednako jadan utisak poput reservation dogs. glavni problem u obe serije je taj nedostatak materije (ili realno - smisla), cime su tika i redford naneli vise stete nego koristi - ako su vec nesto hteli da urade za indijansku zajednicu, trebalo je uloziti malo vise truda - novac, cini se po produkciji, i nije bio veliki problem, al' sve ostalo, pocevsi od scenarija, preko dijaloga, pa do glume, blago receno - pucketa na sve strane. Serija kulminira tek krajem druge sezone. Treća je kao lagani fade out. Prva sezona počinje kao klinački gang fajt i priča o delikventima, ali je sve to brzo doživelo zaokret i bacilo se na ozbiljnije teme.
Halvard Posted April 4 Posted April 4 (edited) Veronika, vrlo dobar scandi noir, za ljubitelje žanra nešto što se ne treba propustiti. Poprilično je slow burn, treba pregurati prvu epizodu i veći deo druge, otud verujem i nešto niža ocena, ali sad kad je uhvatilo ritam, sve je bolje. Ima na Showtime, po jedna nova epizoda petkom. I samo jedno - ovako je trebalo da izgledaju natprirodni elementi u poslednjoj sezoni True Detective. Edited April 4 by Halvard
Jean-Luc Picard Posted April 4 Posted April 4 I od mene najiskrenija preporuka za Person of interest.
Blojler Posted April 5 Posted April 5 krenuo Sugar sa Kolin Farelom (klasika kida kolin mada ga cekam u Penguin sa maskom mislim da ce i tamo da se razmase) Sve izgleda brutalno dobro, kadrovi i fotografija - reziju rade Adam Arkin i Fernando Meirejes Danas izasle 2 epizode onda standardno petkom po jedna... 2 2
Jimmy Kowalski Posted April 5 Posted April 5 Na osnovu prethodnih radova ovaj sto je kreirao seriju ne uliva mi neko poverenje da je u stanju da napise nesto kvalitetno. Sacekacu ipak da se zavrsi pre nego sto eventualno dam sansu. Monsieur Spade mi bio veliko razocaranje, a bas sam zeljan dobre neo noir price.. 1
Misko Posted April 5 Posted April 5 (edited) The Gentleman vidim, bas diyu u nebesa,a 8 epizoda, to mi odgovara, razmislajm se, vredi li stavrno toliko.. Edited April 5 by Misko
FPLS Posted April 5 Posted April 5 Ok je za ubijanje vremena, ali nista narocito, kao i ovi poslednji Ricijevi filmovi. Zanimljivo pocne, posle postane prilicno repetitivno, a poslednja epizoda je totalni antiklimaks. 2
ZokiAsov Posted April 5 Posted April 5 Ja sam se mucio s djentlmenom. Daleko od toga da je totalno sranje, al razvuklo se gledanje prilicno 1
Lancia Posted April 5 Posted April 5 Sugar ima pripovedanje ko iz Sin Sitija, Farel je smeker, serija ne toliko.
kipo Posted April 5 Posted April 5 Dzentlmen film je dovoljno bezveze, u seriji glavni lik (mi) je posebno iritantan, bezlican, scenesless... Pogledacu.
hansolo Posted April 7 Posted April 7 Odgledala Riplija, meni je ovo baš leglo. Preporuka. Scott je redefinisao Toma Riplija kao pravog negativca za kojeg istovremeno navijaš i od čijeg creepy osmeha sa ekrana te žmarci podilaze. Ja volim noir i inače, ova verzija čak malo naglašeno ima tu estetiku, ali ja se sigurno neću buniti ... 2
Katikon Posted April 7 Posted April 7 Ok da nastavim onda, odgledala sam prvu epizodu i estetika mi je kao Kirkov film u Gilmoricama. Probacu drugu, zao mi da ne gledam the svestenika kad god se ukaze prilika.
Lucia Posted April 11 Posted April 11 (edited) Na pola sam (ukupno 6 epizoda) Aussie-Brit mini-serije North Shore (2023, "Severna obala" na Pickbox on demand), do sad vrlo dobro, drzi paznju, dobar ritam. Edited April 11 by Lucia 1
Recommended Posts