Jump to content

O serijama

Featured Replies

10 hours ago, Mil@n said:

Relativno brzo sam slistio Reservation Dogs 3 sezone.

Vidi se ovde pečat Vaititija za one koji ga vole (ja obožavam), ne treba očekivati ne znam šta jel serija ima ideju da se pozabavi modernim indijancima, njihovom tradicijom a i sadašnjicom, kroz uglavno zanimljive likove i njihove sudbine, a na momente je i solidno duhovito. Jedina mama je što je na momente poprilično slabo napisano u smislu dijaloga i slično, nekako banalno i površno, ali uglavnom je i to ok.

Preporučio bih. 

uh, pre par godina sam se prilicno namucio da izdrzim polovinu prve sezone, kada sam je i batalio s utiskom identicnom tvom u boldovanom delu.

poklopilo se da sam u isto vreme gledao dark winds, kao jos jedan slican projekat u smislu podrske, tj. priblizavanja indijanskoj kulturnoj manjini, a koja je (barem na mene) ostavila jednako jadan utisak poput reservation dogs.

glavni problem u obe serije je taj nedostatak materije (ili realno - smisla), cime su tika i redford naneli vise stete nego koristi - ako su vec nesto hteli da urade za indijansku zajednicu, trebalo je uloziti malo vise truda - novac, cini se po produkciji, i nije bio veliki problem, al' sve ostalo, pocevsi od scenarija, preko dijaloga, pa do glume, blago receno - pucketa na sve strane.

30 minutes ago, Nebojsa said:

uh, pre par godina sam se prilicno namucio da izdrzim polovinu prve sezone, kada sam je i batalio s utiskom identicnom tvom u boldovanom delu.

poklopilo se da sam u isto vreme gledao dark winds, kao jos jedan slican projekat u smislu podrske, tj. priblizavanja indijanskoj kulturnoj manjini, a koja je (barem na mene) ostavila jednako jadan utisak poput reservation dogs.

glavni problem u obe serije je taj nedostatak materije (ili realno - smisla), cime su tika i redford naneli vise stete nego koristi - ako su vec nesto hteli da urade za indijansku zajednicu, trebalo je uloziti malo vise truda - novac, cini se po produkciji, i nije bio veliki problem, al' sve ostalo, pocevsi od scenarija, preko dijaloga, pa do glume, blago receno - pucketa na sve strane.

Serija kulminira tek krajem druge sezone. Treća je kao lagani fade out. 

Prva sezona počinje kao klinački gang fajt i priča o delikventima, ali je sve to brzo doživelo zaokret i bacilo se na ozbiljnije teme. 

Veronika, vrlo dobar scandi noir, za ljubitelje žanra nešto što se ne treba propustiti. Poprilično je slow burn, treba pregurati prvu epizodu i veći deo druge, otud verujem i nešto niža ocena, ali sad kad je uhvatilo ritam, sve je bolje.

Ima na Showtime, po jedna nova epizoda petkom.

I samo jedno - ovako je trebalo da izgledaju natprirodni elementi u poslednjoj sezoni True Detective.

Edited by Halvard

I od mene najiskrenija preporuka za Person of interest. 

U, ima i na HBO Maxu… dodato u listu.

krenuo Sugar  sa Kolin Farelom (klasika kida kolin mada ga cekam u Penguin sa maskom mislim da ce i tamo da se razmase) 

Sve izgleda brutalno dobro, kadrovi i fotografija - reziju rade Adam Arkin i Fernando Meirejes 

image.thumb.jpeg.c314fa79ec585d8aab9b708728bfbb41.jpeg

image.thumb.jpeg.3156137db05c236087a91032dea2c570.jpeg

Danas izasle 2 epizode onda standardno petkom po jedna... 

Na osnovu prethodnih radova ovaj sto je kreirao seriju ne uliva mi neko poverenje da je u stanju da napise nesto kvalitetno. Sacekacu ipak da se zavrsi pre nego sto eventualno dam sansu.

Monsieur Spade mi bio veliko razocaranje, a bas sam zeljan dobre neo noir price..

The Gentleman vidim, bas diyu u nebesa,a 8 epizoda, to mi odgovara, razmislajm se, vredi li stavrno toliko..

Edited by Misko

Ok je za ubijanje vremena, ali nista narocito, kao i ovi poslednji Ricijevi filmovi. Zanimljivo pocne, posle postane prilicno repetitivno, a poslednja epizoda je totalni antiklimaks.

Ja sam se mucio s djentlmenom. Daleko od toga da je totalno sranje, al razvuklo se gledanje prilicno

Sugar ima pripovedanje ko iz Sin Sitija, Farel je smeker, serija ne toliko.

Dzentlmen film je dovoljno bezveze, u seriji glavni lik (mi) je posebno iritantan, bezlican, scenesless... Pogledacu. 

Odgledala Riplija, meni je ovo baš leglo. Preporuka. Scott je redefinisao Toma Riplija kao pravog negativca za kojeg istovremeno navijaš i od čijeg creepy osmeha sa ekrana te žmarci podilaze. Ja volim noir i inače, ova verzija čak malo naglašeno ima tu estetiku, ali ja se sigurno neću buniti ... :heart:

Ok da nastavim onda, odgledala sam prvu epizodu i estetika mi je kao Kirkov film u Gilmoricama. Probacu drugu, zao mi da ne gledam the svestenika kad god se ukaze prilika. 

Na pola sam (ukupno 6 epizoda) Aussie-Brit mini-serije North Shore (2023, "Severna obala" na Pickbox on demand), do sad vrlo dobro, drzi paznju, dobar ritam.

Edited by Lucia