TdEII Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 Stoji preporuka i od mene. Jeste OK, uglavnom ovo što je Arkadija napisala, samo drugačijim redosledom. Meni je na prvom mestu bila politika i društvena klima u VB 60-ih, i onda kroz sezone pratiš evoluciju. Slučajevi iz prve sezone bi se skroz drugačije rešavali u sezoni 7, npr. Martin je odlično odigrao ovo.
Ricma Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 Mozda je neko spomenuo pre dva meseca kada je bila u etru epizoda Billions. Ja sam fasciniran time da kroz svaku sezonu provuku relevantan metal bend koji je obelezio odredjeni vremenski period. Long Live Rock'n'Roll
mirjam Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 (edited) 4 hours ago, Haralampije said: Jel gledao neko ovo , izgleda ok Inspector George Gently https://www.imdb.com/title/tt1430509/ Prvo mi je bila onako, pa sam na kraju odgledala sve sezone i bilo mi zao sto nema jos. Mada ja generalno volim sve te britanske detektivske, svaka ima svoj smek ... Edited July 17, 2020 by mirjam
mustang Posted July 17, 2020 Posted July 17, 2020 Normal People Irska serija o dvoje mladih (od srednje pa faks), njihov odnos i sazrevanje. Odlicno napisana i odlicno izvedena. Licna. Apsolutna preporuka. i drago mi je sto me je inspirisala na neke delove iz proslosti. Veoma touching, almost disturbing. Ima golotonje
mustang Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Nisam dugo videla tako dobre glumce i sjajan opis muske stidljivost, ne secam se da postoji serija, film u kojoj je tako dobro opisana i izvedena (normal people)
Jimmy Kowalski Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 Stavio da se skine, gledace se.. Generalno volim da slusam irski akcenat..
alec harvey Posted July 18, 2020 Posted July 18, 2020 neko je pre izvesnog vremena olako pljucnuo po jednoj od sestara kovac sto je pohvalalila seriju... ali evo sad ce se verovano pogledati ...
Frank Pembleton Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 Odgledao The Bureau... Kako dobra serija...Iako sam i dalje uveren da je "odlazak sa psom..." pravi kraj serije, i ove sezone posle su zadale domaći... .... Shiit has hit the fan!
Далибор Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 (edited) 6 minutes ago, Frank Pembleton said: Odgledao The Bureau... Kako dobra serija... Iako sam i dalje uveren da je "odlazak sa psom..." pravi kraj serije, i ove sezone posle su zadale domaći... .... Shiit has hit the fan! To je i moj utisak. Ja odgledao 4 sezone. Prve 2 izuvaju. Definitivno nema puno boljih serija ove tematike da su snimljenje. Posle mi deluje mali pad, pogotovo u kvalitetu likova i atmosferi ali i dalje je to fenomenalno. Ima li gde da se nađe 5. sezona? Edited July 19, 2020 by Далибор
Frank Pembleton Posted July 19, 2020 Posted July 19, 2020 To je i moj utisak. Ja odgledao 4 sezone. Prve 2 izuvaju. Definitivno nema puno boljih serija ove tematike da su snimljenje. Posle mi deluje mali pad, pogotovo u kvalitetu likova i atmosferi ali i dalje je to fenomenalno. Ima li gde da se nađe 5. sezona?Ima, ima... .... Shiit has hit the fan!
Arkadija Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 On 17.7.2020. at 21:18, mustang said: Normal People Irska serija o dvoje mladih (od srednje pa faks), njihov odnos i sazrevanje. Odlicno napisana i odlicno izvedena. Licna. Apsolutna preporuka. i drago mi je sto me je inspirisala na neke delove iz proslosti. Veoma touching, almost disturbing. Ima golotonje Auh, ja se baš nešto nisam našla sa tom serijom. Nekako su mi likovi ostali nedorečeni. Ako bi sve kod njega i mogli da pripišemo urođenoj stidljivosti, ona je potpuno ostala bez objašnjenja. Pogotovo u odnosu na svoju porodicu , tj. mamu i brata. Možda je to u knjizi bolje i detaljnije opisano. Zatim taj klasni momenat koji je izgleda bitan je ostavljen poptuno na volju gledaocu da sam razmišlja o tome. I više puta tokom cele serije sam stekla utisak da kada scenaristi nisu znali šta dalje, lupe jednu scenu seksa, pa idu dalje. Inače oboje glavnih glumaca su sjajni.
mustang Posted July 20, 2020 Posted July 20, 2020 (edited) mozda bi neko (pravo) musko ovde to moglo da objasni iz njegove perspektivne...bas bih volela da cujem. Spoiler sta ti je ostalo nedoreceno, mozda mogu da pomognem? knjigu nisam citala. ja sam videla njega kako sazreva. to su sitni detalji tokom serije od nesigurnog stidljivog mladica do ispupelog muskarca.tranformacija kod psihijatra pa na kraju odluka za odlazak u ny, sjajno odglumljeno, svaki bit na svom mestu. njeno "eksperimentisanje", kaznjavanje da nije vredna svega, da nije lepa, nesigurnost u sebe je direktno uslovljeno odrastanjem u pasivno-agresivnoj porodici. scene vodjenja ljubavi su odraz unutrasnjih osecanja jedno prema drugom. u pocetku je bila fizicka atraktivnost na kraju nepatvorena ljubav. Edited July 20, 2020 by mustang
Recommended Posts