Bright Billy Posted November 22, 2018 Posted November 22, 2018 On 20.11.2018. at 11:02, adam said: nije losa cetvrta epizoda, sad sam vec fino u prici, cekam nastavak. le kare nije standardni krimi pisac za plazu i putovanje, dosta je slojevit i zajeban - i cesto ideoloski provokativan. cini mi se da je zato i problematican za ekranizacije, treba dobro razmisliti sta odbaciti i s kakvim posledicama. ja, iz nekog razloga, ocekujem da mi se kockice na kraju ove price lepo sloze. ili mozda prizeljkujem... stagod - gledam dalje, sad vec s iscekivanjem. panamski krojac je odlicno ispao, ostalim ekranizacijama nisam odusevljen. al bacicu pogled na ovu novu definitivno...
gagilija Posted November 24, 2018 Posted November 24, 2018 my brilliant friend ili moja genijalna drugarica, simpaticna italijanska serija na hbo...za sad dve epizode, bas gledljive. nesto mi se cini da u vezi sa tom knjigom ili spisateljicom ima neka prica, ali ne mogu da se setim.
nezvanova Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 24 minutes ago, gagilija said: my brilliant friend ili moja genijalna drugarica, simpaticna italijanska serija na hbo...za sad dve epizode, bas gledljive. nesto mi se cini da u vezi sa tom knjigom ili spisateljicom ima neka prica, ali ne mogu da se setim. pa identitet spisateljice emilije ferante nije do sada otkriven. kazu da je saradjivala na scenariju i da ce uskoro najverovatnije otkriti o kome se radi. (do sada se nije javno oglasavala iako uspesno pise i izdaje knjige vec dvadesetak godina)
Frau Gabrijela Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 odlučila sam da završim knjige, pa ću gledati serijju. raduje me da se većini onih koji su pogledali prve epizode serija sviđa. zanima me kako će spakovati mnoštvo događaja iz knjiga u seriju. što se tiče elene ferante, neverovatno mi je da se ne zna ko je/ko su. mislim da ima neki film i na tu temu, ali nisam sigurna da li je dostupan ili sam samo videla najavu.
svashtabezneshto Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 mislim da će se prva sezona serije baviti samo prvom knjigom, to bi otprilike lepo stalo u najavljenih 8 epizoda
gagilija Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 (edited) 7 hours ago, nezvanova said: pa identitet spisateljice emilije ferante nije do sada otkriven. kazu da je saradjivala na scenariju i da ce uskoro najverovatnije otkriti o kome se radi. (do sada se nije javno oglasavala iako uspesno pise i izdaje knjige vec dvadesetak godina) to edit: kako je lepa ona mala sto glumi carulu boze boze Edited November 25, 2018 by gagilija
pariah Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 On 19.11.2018. at 23:05, precog said: +1 Da li da pocinjem? Dobra je i ova sezona. Za nijansu slabija od prve dve. Samo za nijansu. Možda dve nijanse. Pojavljuje se i... Spoiler
adam Posted November 25, 2018 Posted November 25, 2018 sad zavrsio the staircase https://www.netflix.com/gb/title/80233441 - odlicno! a ako vam nije dovoljno, kao recimo meni, ima i potkaz https://itunes.apple.com/gb/podcast/beyond-reasonable-doubt/id1242326664?mt=2&fbclid=IwAR22ryCYZlSYu8Zm-_mvlJBZqHdYIA6otodt7Affohp5v7Us_aHx1qfN3as sad cekam da krene little drummer girl...
Tresko Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 On 25.11.2018. at 1:11, nezvanova said: pa identitet spisateljice emilije ferante nije do sada otkriven. kazu da je saradjivala na scenariju i da ce uskoro najverovatnije otkriti o kome se radi. (do sada se nije javno oglasavala iako uspesno pise i izdaje knjige vec dvadesetak godina) Kako misliš nije otkriven identitet. Elena Ferrante je gospodja od 75 godina iz Napoli-a, i ne krije se uopšte. Po njenoj knjizi je snimljen i film "I giorni dell'abbandono", u kome se pojavljuje čak i Goran Bregović
nezvanova Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 pa pravo da ti kazem, nisam se udubljivala u spekulacije i reklame koje su pratile njena izdanja, ali nije mi promaklo da su spisateljicu romana moja genijalna prijateljica, opisivali kao anonimnu, nikada se nije pojavila u javnosti, nikada nije potpisivala romane itd... cak je bilo spekulacija da je pisac zapravo zena koja je njen izdavac, pa da je zapravo muskarac koji pise pod zenskim pseudonimom, raznih je prica bilo... meni to nije bilo bitno, ali sam nailazila na takva pisanja o njoj, no nisam ih proveravala i udubljivala se... evo npr i ovaj iz gardijana ''...Elena Ferrante is, perhaps, a unique case: she gives interviews, but by email, and is a columnist for this newspaper. She is not exactly a recluse but, rather, someone who fiercely protects her privacy and identity in an age of self-revelation – a fact that has presented an irresistible challenge to some, who have attempted to unveil her.'' iz nytimesa.... https://www.nytimes.com/2016/10/03/books/elena-ferrante-anita-raja-domenico-starnone.html?module=inline https://www.newyorker.com/culture/cultural-comment/the-unmasking-of-elena-ferrante dakle, nije da sam izmislila da je postajala ''fama'' oko njenog identiteta....
morgana Posted November 26, 2018 Posted November 26, 2018 (edited) Naravno da nisi izmislila, fama oko knjige je i nastala na toj donedavno apsolutnoj anonimnosti, a sad postoje spekulacije da je pisao muskarac, valjda muz EF Edited November 26, 2018 by morgana
pariah Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 Za sve zaluđenike Sa Biroom evo konačno i odgovarajućih i kvalitetnih ENG titlova: Spoiler https://www.opensubtitles.org/en/search2/sublanguageid-eng/moviename-le+bureau+des+légendes
pariah Posted November 28, 2018 Posted November 28, 2018 (edited) 21 minutes ago, pariah said: Za sve zaluđenike Sa Biroom evo konačno i odgovarajućih i solidnih ENG titlova: Reveal hidden contents https://www.opensubtitles.org/en/search2/sublanguageid-eng/moviename-le+bureau+des+légendes Edited November 28, 2018 by pariah
Lancia Posted November 29, 2018 Posted November 29, 2018 Dosao na pola meksickog Narcosa, ne da je lose, nego nema vica i sarma u nosecim ulogama, dovoljno je bilo da se pojavi kralj na pet minuta i da serija zasija ko suncem okupana.
Recommended Posts