anomander rejk Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Ono što mene zaprepašćuje je odsustvo kritičke svesti, usvajanje informacija bez ikakvog razmišljanja, i provere. Sve crno belo i jednostavno.Ceo svet se ljulja, ekonomska i društvena nesigurnost, prete bankroti i kolapsi čitavih država, samo kod nas jednostavno, i svi sve znaju. Za sve je kriv Koštunica i FSB. Država koja se proteže na pola Evrope i pola Azije nema pametnija posla nego da finansira batinaše iz novobeogradskih blokova. Ponavljam, s kojim ciljem ? Da Srbiju otrgne od Evrope ? Zbog čega ? Srbija je neko ogromno tržište, ima veliku populaciju, gomilu ruda, nafte, gasa ? Nalazi se na nekom strateški bitnom mestu koje može s..... Zapad ? Hoće li neko već jednom objasniti koji je to KONKRETAN INTERES, ili ću i dalje slušsti političke traktate o mračnim silama DSS i Rusa ?
Weenie Pooh Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 (edited) @M16: Prikladniji je ovaj: http://www.njuz.net/festival-volim-devedeseto-pocinje-veceras-na-beogradskim-splavovima/Mi smo na naš splav uvek rado puštali devedeseto, jer se ono posetiocima najviše sviđa tako da privlači najviše gostiju – priča Uroš – U poslednje vreme sve više puštamo i devedeset prvo, drugo… ali sve je to sličan fazon, nema neke razlike. Naš di-džej voli da miksuje top hitove devedesetog – dodaje Bisenić. Edited October 9, 2011 by Weenie Pooh
MancMellow Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Jbg, najgore će biti kad dođe na red devedeset trećo
kapetanm Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 I danas pamtim deset kila junetine preko sindikata 93. Benzina nisam imao, pa sam paket vukao tramvajem uz zavidljivopožudne poglede saputnika. A krv se slivala mojim tragom - procurela kutija. Trenutak trijumfalnog otvaranja kući je jedan od najradosnijih koji pamtim, među najvećim životnim uspesima..
Aće Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 '93.platim 5 maraka povratnu za segedin u nekom sverc busu. tamo kupim 12 koli od dve litre i 10 milki od sto grama za 20 maraka, kad se vratim kuci prodam to u komsiluku za 35, blizi se bozic i nova godina, valja opremiti svecanu trpezu. put od 240km u oba pravca sa cekanjem na granici traje 25 sati. cariniku svako mora dati bar cokoladu ili flasu necega, da ga ne bi jebavao. sa obe strane granicnog prelaza ogradjeni prostori u kojima su burad, kanisteri, ekipa sa matorim audijima i pasatima pretace i vozi za srbiju. napolju bljuzga do kolena, padaju govna s neba, novembar. ja treba da budem gnevna generacija, a ne ovi govnarcici koji devedesete gledaju samo na jutjubu. picke.
kapetanm Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 '93.platim 5 maraka povratnu za segedin u nekom sverc busu. tamo kupim 12 koli od dve litre i 10 milki od sto grama za 20 maraka, kad se vratim kuci prodam to u komsiluku za 35, blizi se bozic i nova godina, valja opremiti svecanu trpezu. put od 240km u oba pravca sa cekanjem na granici traje 25 sati. cariniku svako mora dati bar cokoladu ili flasu necega, da ga ne bi jebavao. sa obe strane granicnog prelaza ogradjeni prostori u kojima su burad, kanisteri, ekipa sa matorim audijima i pasatima pretace i vozi za srbiju. napolju bljuzga do kolena, padaju govna s neba, novembar. ja treba da budem gnevna generacija, a ne ovi govnarcici koji devedesete gledaju samo na jutjubu. picke.Kad reče Milka, te godine nisam mogao detetu da kupim čokoladu. Cela plata jebote. A trubicu za bicikl sam ukrao u radnji.
April Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Država koja se proteže na pola Evrope i pola AzijeAko si vec toliko fasciniran ruskim medvedom, onda bi trebao da znas da je u pitanju federacija koja, u sektoru bezbednosti, funkcionise po principu bezmalo neogranicenih ovlascenja lojalnih gubernatora, finansijski potpomognutih od strane ruskih holdinga sa cerka-firmama u lokalu. Takav se sistem pokazao sasvim prakticnim i jeftinim za kontrolu drzave na ogromnom prostoru. Ista doktrina, sa relativno uzanom infrastrukturom moze se primeniti na svaku jedinicu koju oni smatraju svojom interesnom zonom, Kirgizija, Osetija ili Belorusija, svejedno je; cim su namirisali trenutak, poslali su know how i ovde.Banalizacije tipa 'pokazite mi peti primerak uplatnice FSB-a Alkatrazu' nisu dobra osnova ni za opusteno kafansko caskanje kao sto je ovo na topiku. Ucenjena kosovskim problemom, srpska drzava nema kapacitet ni da pita za tokove novca kroz FBC, Gazpromnjeft i sl., a Konuzin, Kravcenko i ekipa postali su toliko bahati da bez skrivanja mogu u parlamentu nametnuti privilegije za svoje investicije(izigravanje antimonopolskog zakona u NIS na uvoz naftnih derivata), skrivati haske optuzene, davati azil krivicno gonjenima...takvom nastupu, falange su dobrodoslo sredstvo za pritisak. U tom smislu, instaliranjem proverenih kadrova u uprave fudbalskih klubova, uspostavlja se i formalna kontrola nad tribinom, a pateticni transparenti gnevne generacije prevode na ruski...
MancMellow Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 ja treba da budem gnevna generacija, a ne ovi govnarcici koji devedesete gledaju samo na jutjubu. picke."Gnevna generacija" bi se u sukobu sa policijom (i sudstvom) koji nisu sputani političkim pilićarenjem, ili bilo kojom silom za koju ne zna da ima "ograničena ovlašćenja" u sukobu sa njima, razbežala za pet minuta. Mnogo veća opasnost po ovu vlast su malinari, ratari, stočari i ostali koji ostaju bez para i posla. Ova "deca" i njihove vođe ne bi uspela da smene predsednika kućnog saveta da nemaju podršku nekog iz države (ili država) iza sebe.
Hella Posted October 9, 2011 Posted October 9, 2011 Mnogo veća opasnost po ovu vlast su malinarida, baš su u subotu održali opasne masovne proteste ispred vlade, kao što je i najavljeno. Malinari najavljuju protest za subotu u BeograduV. Lojanica | 03. 10. 2011. - 14:35h | Komentara: 73Skupština Unije proizvođača maline odlučila je da u subotu 8. oktobra pred zgradom Vlade Srbije organizuje prosestni skup na kome će se okupiti proizvođači jagodičastog voća iz cele države. šalim se, nisu. nego ih je ivica otkačio kao da su neki prajdolozi. Malinari prekidaju sve protesteIzvor: Beta nedelja 9.10.2011 | 16:17Beograd -- Malinari iz zapadne Srbije prekinuće sve proteste jer su zadovoljni današnjim sastankom sa zamenikom premijera Ivicom Dačićem.
nera Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Niko da spomene najavu druga Putina da ce uloziti u Marakanu par stotina miliona evrija za obnovu i razvoj... Da li ce se to zaista i desiti videcemo, ali vec sama najava me zabrinula iskreno Setih se ankete po vrticima sredinom 90-tih kad pitahu decicu sta bi voleli da budu kad porastu, vecina klinaca je odgovarala diler deviza/benzina i sl., a devojcice da bi volele da budu pevacice... Oni nisu doziveli 90-te na nacin na koji su ih doziveli moji roditelji i njihova generacija, ili moja generacija jer smo bili tinejdzeri, ali su oni direktan produkt vremena i desavanja, i na zalost ne vidim neku opciju za brzi oporavak...Nisam paranoik, ali zaista mislim da je previse opasno opustiti se i tesiti kako to i nije toliko ozbiljno... mozda nije sad, ali za desetak godina moze svasta da se izrodi iz ovoga
anomander rejk Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Ako si vec toliko fasciniran ruskim medvedom, onda bi trebao da znas da je u pitanju federacija koja, u sektoru bezbednosti, funkcionise po principu bezmalo neogranicenih ovlascenja lojalnih gubernatora, finansijski potpomognutih od strane ruskih holdinga sa cerka-firmama u lokalu. Takav se sistem pokazao sasvim prakticnim i jeftinim za kontrolu drzave na ogromnom prostoru. Ista doktrina, sa relativno uzanom infrastrukturom moze se primeniti na svaku jedinicu koju oni smatraju svojom interesnom zonom, Kirgizija, Osetija ili Belorusija, svejedno je; cim su namirisali trenutak, poslali su know how i ovde.Banalizacije tipa 'pokazite mi peti primerak uplatnice FSB-a Alkatrazu' nisu dobra osnova ni za opusteno kafansko caskanje kao sto je ovo na topiku. Ucenjena kosovskim problemom, srpska drzava nema kapacitet ni da pita za tokove novca kroz FBC, Gazpromnjeft i sl., a Konuzin, Kravcenko i ekipa postali su toliko bahati da bez skrivanja mogu u parlamentu nametnuti privilegije za svoje investicije(izigravanje antimonopolskog zakona u NIS na uvoz naftnih derivata), skrivati haske optuzene, davati azil krivicno gonjenima...takvom nastupu, falange su dobrodoslo sredstvo za pritisak. U tom smislu, instaliranjem proverenih kadrova u uprave fudbalskih klubova, uspostavlja se i formalna kontrola nad tribinom, a pateticni transparenti gnevne generacije prevode na ruski...Pa svakako neće nama dostavljati uplatnice. Kafanski nivo diskusije mi je i priča kako su za sva zla od 2000 naovamo krivi Koštunica i zli Rusi koji ga finansiraju. Prosto u pitanju je velika država koja ima svoje interese. Ja nemam nikakvih iluzija da je ona pravedna ili da nas nešto ljubi po slovenskoj liniji, ali ne vidim kakav interes ima da ulaže novac u navijačke grupe u Srbiji. Niti joj je Srbija važna vojno, niti graniči s njom, niti joj je ekonomski bog zna kako bitna, niti je veliko tržište. Ne vidim čak ni interes Rusije da spreči ulazak Srbije u EU, šta bi oni time dobili.
JozoMujica Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 Niti joj je Srbija važna vojno, niti graniči s njom, niti joj je ekonomski bog zna kako bitna, niti je veliko tržište. Ne igraš Civ 5?
Caligula Posted October 10, 2011 Posted October 10, 2011 ... kako su za sva zla od 2000 naovamo krivi Koštunica i zli Rusi koji ga finansiraju.... word. Slazem se - za 97,5 posto zla u Srbiji kriva je ta ruska da-je-jebem struja. Za ostalih 2,5 posto pokvareni zapad.Sem mozda u metafizickoj orbiti gde se pojmovi dobra i zla mesaju te je sve relativno ... relativno ...
badenac Posted October 11, 2011 Posted October 11, 2011 Kad reče Milka, te godine nisam mogao detetu da kupim čokoladu. Cela plata jebote. A trubicu za bicikl sam ukrao u radnji.Krompir 5 maraka,sisanje 2 marke a plata 12 marke.Jesen zima-1993. godine.
Recommended Posts