Timmy Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 U mojoj teretani/velnesu nema. A i da ima, sta mi to znaci. Opet isto cimanje.. nisam ni bio svestan koliko cesto menjam tempo dok nisam krenuo po traci...
mlatko Posted February 9, 2018 Posted February 9, 2018 U mojoj teretani/velnesu nema. A i da ima, sta mi to znaci. Opet isto cimanje.. nisam ni bio svestan koliko cesto menjam tempo dok nisam krenuo po traci...Kad imas daljinski sa dva dugmica ne moras da spustas ruke/glavu i tako usporis koordinaciju i izgubis tempo. Ali realno traka je sterilan sport, nece jos dugo uci u OI.
pacey defender Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Timi, nemoj cekati 10+ stepeni, vrlo je ugodno trcanje i na nizim temperaturama. Samo malo vise paznje oko pripreme (zagrevanja) i opreme. Sintetika uz telo i sintetika kao poslednji sloj, a izmedju mozes da prilagodjavas temperaturi. Ako nema jakog vetra trcanje na par stepeni gospodina celzijusa moze za organizam da bude lakse nego trcanje na suncanih 20C. Pravilno disanje se podrazumeva.
Timmy Posted February 14, 2018 Posted February 14, 2018 Da, naravno. Trcao sam na 7-8 i nije bilo problem. I to na kraju letnje sezone kad je na 7-8 mnogo hladnije nego sto je na kraju zime sa istom temperaturom
Tolaa Posted February 15, 2018 Posted February 15, 2018 Timmy, moze to i na oko 0, pa cak i u malom minusu. Samo neka OK oprema i bude uzivanje (nakon 10-ak minuta kad se naviknes i zagrejes ). Moje pripreme za maraton koji je 2. juna krecu lagano. Trcim 3 puta nedeljno, 2 puta 10-12 km za sada, i jednom intervale. Od marta cu da pojacam na 4 puta, ubacicu jos jedan koji ce na pocetku da bude 15 km, a onda ce taj da se povecava i postane onaj jedan dugacki nedeljni trening. Zbog vremena mi bar 2 od ova 3 koja sad trcim budu na traci (temperatura niza od -5, ili vetar ili poledica...), sto je prilicno dosadno, ali guram nekako.
burekdzija Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Kad je niska temperatura, ja obucem termo donji ves za skijanje (dugacke gace i majicu), to je toliko toplo da preko toga gore jos samo neku majicu za trcanje, dole trenerku da ne trcim bas u gacama, juce sam tako na suncanih -1 odradio 32km bez jakne, uzivanje.
Frile Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 Dole tanke helanke (u početku sam nepotrebno nosio šorc preko njih). Gore dva sloja aktivnih majica (bar jedna je sa dugim rukavima). Ako duva vetar ili pada nešto, šuškavac preko toga. Kapa ili baf na glavi i oko vrata, plus lagane rukavice ako treba. Još nisam trčao na tako niskim temperaturama (nije ih ni bilo ove zime u bg) kada udisanje ledenog vazduha bude problem.
Aleksandar88 Posted February 25, 2018 Posted February 25, 2018 3:42:31 pišem malo opširnije dok dođem sebi!Sent from my iPhone using Tapatalk
Zli Gli Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 Svaka cast svim dugoprugasima, i profi i amaterima.Ja planiram uskoro da krenem ponovo da trckaram ali me zanima sledece - koliko cesto i koliko dugo da trcim bez da gubim na misicnoj masi? Realno mi je bitnije da budem mister plaza i bazena u kategoriji 35+ (mladji veterani) nego da trcim 10+ km kao nekad. Kontao sam da idem jedno 3 puta nedeljno po 3-5km najbrze sto mogu i da cu tako da ostanem fit ali da se ne osusim previse nego ono, da potrosim taman toliko kalorija da se zategnem ko pracka.Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk
Frank Pembleton Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 E jel može savet, ortak imao neke medicinske intervencije i preporučeno mu hodanje može polako da ubrzava, trčanje tek za nekoliko meseci posle još pregleda. On bi rađe napolju to da obavlja.Kakva su vaša iskustva sa tom aktivnošću po nadolazećem hladnom vazduhu?Ili ipak da sačeka?E da i pitanje:Jel treba da kupi neku specijalnu obuću za to šetanje u smislu kakve patike da uzme ? On realno ima jedno 15kg viška...
darling Posted February 26, 2018 Posted February 26, 2018 9 hours ago, Zli Gli said: Ja planiram uskoro da krenem ponovo da trckaram ali me zanima sledece - koliko cesto i koliko dugo da trcim bez da gubim na misicnoj masi? Realno mi je bitnije da budem mister plaza i bazena u kategoriji 35+ (mladji veterani) nego da trcim 10+ km kao nekad. Kontao sam da idem jedno 3 puta nedeljno po 3-5km najbrze sto mogu i da cu tako da ostanem fit ali da se ne osusim previse nego ono, da potrosim taman toliko kalorija da se zategnem ko pracka. sto ne trcis sprintove, sto insistiras uopste na tih 3 do 5 km?
Recommended Posts