Aca Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 (edited) Danas sam dobio azaleju i hteo bih je zasaditi u dvoristu (hlad, ispod cetinara), zna li neko kako ovo uspesno uraditi? Edited May 12, 2009 by Aca
corvax Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Iskopaj što veću rupu, voli kiselije zemljište i često zalivanje. Ispod četinara je OK (nemoj preblizu).
Hippie Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 jao te azaleas kako su divne em super lake za odrzavanje.... ovde ih skoro svako dvoriste poseduje... bas sam pre neki dan nasla na rasprodaji citavih $2.99.... ima da uredim moju malu basticu sve che da bude super sareno
gospa buba Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 (edited) moje biljke na zidu rastuti me bash nervirash :Pal evo 1 uspeshan draNgoljub: Edited May 13, 2009 by thermal bug
Aca Posted May 12, 2009 Posted May 12, 2009 Iskopaj što veću rupu, voli kiselije zemljište i često zalivanje. Ispod četinara je OK (nemoj preblizu).Vec sam je zasadio, na nekih pola metra od bora, stavio sam i malo iglica u zemlju, zalio i poprskao vodom od pre 2-3 dana. Nisam znao da li treba da je zasadim sa zemljom iz saksije, onako sve djuture, ili da ocistim koren? Uradio sam ovo prvo. I da, najavili su sutra neko kisovito i hladnije vreme pa ne znam dal da je vadim?
corvax Posted May 13, 2009 Posted May 13, 2009 Dobro si uradio. Ne vadi, neće joj ništa smetati kiša i hladnije vreme, lakše će se priviknuti na novu sredinu.
Aca Posted May 20, 2009 Posted May 20, 2009 Samo da se zahvalim na savetima i javim da je biljka živa i zdrava. Neki cvetovi su požuteli ali se stidljivo javljaju novi. Sa lišćem je sve u redu, nema žutih tačkica... Odoh da je zalijem :)
KristinaS Posted May 24, 2009 Posted May 24, 2009 imala sam ljubinka, draženka, kuzmana i ostoju ( ne znam im vrstu, imana je nadenula ) al su preminuli ne znam zašto posle 2-3 godine
Nicol Posted July 15, 2009 Author Posted July 15, 2009 (edited) dracenu, oleandra i difenbahiju? (ovu drugu s lijeva) imamo u sličnoj dobi.a tuširate li biljke ljeti i koje?ja sam ih sklona sve malo razbarušit pod tušem, osim afričkih ljubičica... Edited July 15, 2009 by Nicol
Hippie Posted July 16, 2009 Posted July 16, 2009 ja obavezno i redovno.. bas sam pre par nedelja iznela sve biljke vani na travu, posto imam od najmanjih [ljubicice], pa do najvechih [imam dve vrste dracene od preko metra]... a i prave manji nered nego kad se tusiraju u kadi..... onda na crevo za vodu zavijem, besh ga ne znam kako se zove, ono sto ima nekoliko prskajuchih varijanti, podesim ga na mist, pa jednu po jednu...... milina za sve biljke
Hippie Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 daklem, pomagajte..... bendjamina mi napalo nesto dosadno i lepljivo........protekle zime sam ga sve osisala/posekla sve manje grane sa sve listovima zbog ove lepljive bolesti... i on je ponovo olistao, i sve super.. osim sto i dalje luci ovo lepljivo po listovima... ima ga cak i po saksiji....i svuga neposredno oko biljke.... smrklo mi se vise da ribam sve i tusiram omiljetog bendjamina svakih nedelju dana....... el mu ima nekog leka?
gospa buba Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 shit pa to je sezona. svachega.meni se napravilo ono pauchinasto po lishcu na gliciniji i tekomi, a bile lepe ko lutke. glicinija izrasla od proleca skoro 2 metra i sad oglodana odvratno. a i tekoma na dobrom putu isto :cry:dao baja iz apoteke neko bayerovo chudeso, al patim svejedno...
msmodesty Posted August 2, 2009 Posted August 2, 2009 Hippie - bash na mestu gde se peteljka pretvara u list, ako zagrebesh, nacicesh da je zalepljen jedan pljosnati insekt - moja mama ih skida rucno (svi smo ekolozi ali mesozferi ukuci :D )odnesi jedan listic u biljnu apoteku/prodavnicu cveca... postoje izuzetno dobri preparati koji ce da ih poubijaju
Recommended Posts