Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted
On 6.8.2021. at 12:23, braca said:

Fuck.  Nedavno sam prešao na MacBook M1, ovo mi se uopšte ne svidja, a Linux još ne fercera na M1... Najverovatnije ću ga prodati i preći na neku drugu mašinu

si prob'o preko Parallelsa?

Posted

Radi na Parallels, a uskoro ce izgleda i na golom metalu (mada Apple nije bas od pomoci oko svega toga, naravno...)

Inace, verovatno cu i skociti na M1(x) ali tek kad bude provereno vozio debian-distroe... Cenim bice to sasvim izvesno iduce godine.

Posted
2 hours ago, eumeswil said:

si prob'o preko Parallelsa?

Jesam, radi, ali nije to to, treba da startujem macOS, sad maltene ne možeš da mrdneš ako se ne uloguješ isto na iCloud, pa onda Parrallels... 

Najnoviji macOS (12.0 Monterey) sad sve tera kroz neke nove Apple proxy servere (može da se isključi, ali po defaultu je uključeno čim ga instaliraš)... sve u svemu zarobljen si :)

Da bi se skroz oslobodio Apple-a treba da radi na golom metalu, što kaže Indy

• 2 weeks later...
Posted

Može li neko preporučiti memoriju za iMac (koju od ponudjenih proizvodjača [ne ]uzeti)? 

Od proizvodjača/brendova, na Amazonu vidim: OWC, Crucial, Adamanta, Timetec.

Posted

Ja sam ubacio Crucial memoriju i SSD u Macbook pro kada sam ga pojačavao po savetu iz Istorea i sve šljaka bez problema već skoro 4 godine. Ne znači da su ostali lošiji, ali za ove sam siguran.

• Hvala 1
Posted

+1 za Crucial

Sent from my iPhone using Tapatalk

• Hvala 1
  • 1 month later...
Posted (edited)

Ladno su dodali notch na novi Macbook Pro :isuse:

FB2JdnjXEAYupuP?format=jpg&name=4096x409
ok, jasno mi je da to može funkcionisati tako da se ne vidi notch i zaobljene gornje ivice ekrana, ali svejedno fejspalm.

Edited by mraki
  • +1 1
Posted

što, šta fali

baš je seksi

rado bih ga posedoovao, iako mi ič ne treba

• +1 1
Posted

Stavili nove procesore, vratili/dodali korisne portove - taj notch je najmanje bitan. Ako se koristi dark mode, nece ni da se primeti.

Posted

Meh, puko link, brisite prethodni post. Uglavnom, pustaju u prodaju KRPU za brisanje ekrana po ceni od 99$.

Posted
19$ :dry:

£19 ovde