Jump to content
IGNORED

Apple Macintosh

henrik larsson

Recommended Posts

Posted

Ja bih u slučaju developmenta brew koristio samo za određene stvari. Na primer, da dohvatim db server poput monga ili postgresa. Ali za pakete samog jezika bih koristio native package manager tog jezika - u slučaju js bih radio nvm+npm, u slučaju python virtualenv+pip itd.

Posted

Da iznesem utiske: trackpad me je momentalno za manje od 24 sata kupio. Da preciziram, to se desilo prekjuče. :D

Postavio sam Mac Fan Control (hvala obojici, dakle ne mora se kupovati na prvoj tezgi na ulazu) - sve je korektno, i nadam se da ce tako ostati.

Po raznim komentarima ispada da je OK sto se lijevi ventilator vrti za 7-10% brze. Ne zanimaju me toliko ventilatori već temperatura oko njih, i smatram da je izmedju 37 i 40 stepeni korektno. Jedino prvo jezgro je za stepen dva iznad ostalih, što mi opet nije nenormalno. Juče mi je radio k'o YT radio pored mene i uz neke sporadicne aktivnosti nije diz'o jezgra preko 44º. Biće da nije dobro držati ga ravno na kauču/jorganu. Naučio sam prvi dan.

Što se tastature tiče, prebacio™ sam mali prst na srednji, ubacio drugu ruku za dodatna modifikovanja i vozim. Jesam li pomen'o trackpad? :)

Nedostajaće mi prva funkcija Delete tipke, jer sam je prirodnije pa i češće koristio od Backspace-a.

Naravno da i dalje radim na staroj masini jer ne mogu da se odvojim od 2 monitora, a nisam još uzeo kablove.

Ne mogu reći da me baterija nije (pozitivno) iznendadila: danas je napunio od 15% do 100% za možda manje od 1:45.

Upravo postavljam VirtualBox i Vagrant za laravel/homestead i ostale zajebancije za PHP.

Prepakov'o sam 120k subscribed-ovanih mejlova. :D

I još će tu biti masa stvari, ali za početak bi' mog'o uzeti dva kabla.

U toj kombinaciji tilda dodje gore levo od 1 umesto da je uguzena dole pored levog shifta. 

Ne postoji li remapping za ovo?

Nadam se da ću ostati prezadovoljan. Pomenu' li ja svoje oduševljenje trackpad-om?

Posted

Ja bih u slučaju developmenta brew koristio samo za određene stvari. Na primer, da dohvatim db server poput monga ili postgresa. Ali za pakete samog jezika bih koristio native package manager tog jezika - u slučaju js bih radio nvm+npm, u slučaju python virtualenv+pip itd.

ili u slučaju svega, vagrant ili docker.

Posted

Ne postoji li remapping za ovo?

Odes u System Preferences, pa Keyboard, pa Input Sources tab. Tu dodas koji raspored hoces i stikliraj "Show input menu in menu bar" da bi mogao klikom na zastavu da menjas zeljene jezike/rasporede.

Nadam se da ću ostati prezadovoljan. Pomenu' li ja svoje oduševljenje trackpad-om?

Aha. Vremenom se stvori situacija da niko ne konta kako mozes bez misa, a ti ne mozes vise misem. ;)

Posted

ili u slučaju svega, vagrant ili docker.

Pa sad, ne odgovaraju mi u svakom scenariju.

Posted

Pretpostavljam da znas, ali za svaki slucaj:

delete = fn + backspace

Posted

Gde u Bg moze da se kupi plug za punjac za nasu struju?

• 3 months later...
Posted

Ne znam koliko će koštati, ali imam osećaj da će kućište monitora opet biti kao tepsija upravo izvađena iz rerne.

Posted

kostace jedno $3000 (americkih), bar

Posted

Evo ga u Apple mejlu, od 1300 evara za najslabiji 21" model, pa do 2600 evara za 27". Međutim, to su sve quad-core modeli sa 8GB memorije.

Nigde ovog sa 18 jezgara.

Posted

Evo ga u Apple mejlu, od 1300 evara za najslabiji 21" model, pa do 2600 evara za 27". Međutim, to su sve quad-core modeli sa 8GB memorije.

Nigde ovog sa 18 jezgara.

Da, to je sve iMac, ne Pro.