Jump to content
IGNORED

Fotografije čiji su autori članovi foruma

maxivida

Recommended Posts

Posted (edited)

Bravo bravo Zmicko.Cowboye, kako snimate te HDR? Jel to neki setting na kameri, ili nesto u PS? (Mozda mozes da odgovoris na foto tehnike ako hoces, ili bilo ko ko zna).Da ne bude troll1462672242_f8465f356b.jpg

Edited by Indy
Posted
...druga i treca su hdr.
Wow, fenomenalno, svka cast. O HDR cu pisati kada budem imao malo vise vremena.@ Indy:Hvala. PSDodje mi da batalim b/w fotografiju kada vidim tvoje fotke sa neverovatnim rasponom sivog (dynamic range) i kontrastom. Mi koji smo defiitino presli na digitalnu fotografiju moramo da "prevodimo" iz colora (mada pojedine kamere imaju b/w mod, ipak nije to to). Srecom u PS postoje razni filteri i mogucnosti da se to obavi.
Posted (edited)

@ Cowboynapokon dobar HDR(mislim opcenito). Od 100 HDR koje vidim 95 je totalno forsiranje i nema potrebe ga koristiti.Vjerujem da su uvjeti u stali bili jako losi i ove tvoje fotke u super primjer kako i zasto se koristi HDR. Super.Vrata s paucinom su odlicna

Edited by minja
Posted (edited)
@ Cowboynapokon dobar HDR. Koriste zbog potrebe a ne iz hira. Vjerujem da su uvjeti u stali bili jako losi i ove tvoje fotke u super primjer kako i zasto se koristi HDR. Super.
Hvala:) Sto se uslova tice, bilo je jako mracno - zato je hdr i ispao ovako kako je ispao.HDR ima manu da na fotografiji pravi "fleke" koje nastaju zbog nesavrsenosti softvera - ne zna koje vrednosti sa kojeg lejera da koristi, pa ih odvaja automatski. Meni se drugi HDR (od ova dva koje sam postovao) vise dopada - na prvom se u prozorima vidi neka cudna siva.Inace, ta tehnika je dobra zbog nekog "magicnog realizma":) koji se pojavljuje potpuno spontano. Edited by CowBoy
Posted

Kauboje, ove dve su ti sjajne. Ja sam Minjin istomišljenik, ne volim HDR jer 98% ljudi ne ume da ga uradi kako treba, uvek sve upropaste nekim prenaglašavanjem i konačni rezultat je najčešće kič. Ali ovo tvoje je druga priča. Svaka čast.

Posted

Ja sam se tek danas prikljucila forumu (mada privatno poznajem nekolicinu prisutnih) i veoma mi se dopao vas pristup fotografiji i estetici uopste. Nisam profesionalni fotograf i nemam neki profi fotoaparat, ali volim da se igram sa kompozicijom, pricom i bojama. Bavim se dizajnom i slikarstvom i fotografija mi dodje kao nesto sto se smisaono i estetski usko vezuje sa te 2 stvari (mada joj tehniku i nisam bas savladala :)Interesuje me sta mislite...p.s. Napominjem samo da nisam pribegavala obradi u PS

post-584-1193848590_thumb.jpg

Posted

I poslednja serija slika iz albuma o najfotogenicnijem gradu na svetu.ladybh7.jpgNASLOV: "Young At Heart"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 48

Posted (edited)
unitednationsparkyt1.jpgNASLOV: "United Nation's Park"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 49 Edited by Zmitjkoe
Posted
thiswayyj9.jpgNASLOV: "Friends"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 50
Posted
onemq2.jpgNASLOV: "One"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 51
Posted
fountainofyouthwk3.jpgNASLOV: "Fountain Of Youth"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 52
Posted
brayantparkbp4.jpgNASLOV: "Sunday At Brayant Park"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 53
Posted
contactwithelementscu5.jpgNASLOV: "Listen To the Rock Story - 300 Meters From the Fifth Avenue (Central Park) "ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 54
Posted
newyorkpubliclibraryty4.jpgNASLOV: "New York Public Library"ALBUM: "Zmitjkoev virtuelni New York"NO: 55