Razzmatazz Posted January 19, 2009 Posted January 19, 2009 Osjeti se i u tome da ta grafa drnda po RAMuši i lupa zajedno sa CPUom po memorijskom kontroleru.Kod lapova je to neizbežno, bilo da je u pitanju intelov integrisani gpu ili ati/nvidia propietary gpu, pošto su ova druga low cost rešenja u mobilnim varijantama ionako turbocache/hypermemory varijante i gpu će pipkati RAM koji god da je (osim onih baš gejmerskih lapova, gde je gpu sve osim low cost).Uglavnom, propietary gpu na lapu je generalno teška navlakuša, jer čovek pomisli kako ima gpu i za nešto više, a on je sa jedne strane dodatni potrošač/grejač, a sa druge nedovoljan za igranje ili bilo šta takvo. Jedno vreme su bili neizbežni za hd video, ali današnji recimo GMA 4500HD može bez problema da izvuče i plavi zrak i ostale džidža-bidže bez problema.
Valk Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nema mi optičkog drajva uopšte kad kliknem na My Computer, a ni jedan disk koji ubacim neće da se pokrene. Malo ga zavrti, zablinka lampicom i stane. I'm freakin' out, pomagajte!
Indy Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Nema mi optičkog drajva uopšte kad kliknem na My Computer, a ni jedan disk koji ubacim neće da se pokrene. Malo ga zavrti, zablinka lampicom i stane. I'm freakin' out, pomagajte!Ja sam imao isti slučaj. Dakle, probaj prvo da restartuješ komp, ponekad to čudesno pomaže.Ako to neće, idi u Device Manager i vidi da li ti se tamo vidi DVD drajv i da li ima neku posebnu oznaku (automatski će biti otvoren njegov thread ako sistem vidi problem sa drajverom). Tu možeš ići na Update Driver.Treća varijanta (koja je meni pomogla) je System Restore (Accessories, pa System Tools). Kad ga otvoriš, on će ti preporučiti Restore na poslednje "dobro stanje" koje je sistem zapamtio.
Valk Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Restartovala ga x puta.Druga opcija je izvodljiva kad dođem kući, sad nisam tamo.System restore sam pokušavala ranije u par navrata, na raznim kompovima, i uvek se tragično završavalo. Hvala Indi, probaću večeras da reinstaliram drajver.
Indy Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 System restore sam pokušavala ranije u par navrata, na raznim kompovima, i uvek se tragično završavalo.Uvek prvo mozes da napravis novi Restore Point pa da se na njega vratis, ako dodjes to tih tragicnih rezultata.Meni je neka abortirana instalacija iTunesa zeznula pristup DVD-u, posle cega je System Restore lepo odradio ono zasta je napravljen.
srdjann Posted February 1, 2009 Posted February 1, 2009 Zna li iko na koji način se dobije instalacija Windows XP-a uz MSI Wind netbook budući da isti nema CD/DVD uređaj?
Ulis Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Nema mi optičkog drajva uopšte kad kliknem na My Computer, a ni jedan disk koji ubacim neće da se pokrene. Malo ga zavrti, zablinka lampicom i stane. I'm freakin' out, pomagajte! Pojavio se sam od sebe. Boles' Potpuno isto se desava i na mom laptopu
Valk Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Koji je laptop? Moj je Dell Inspiron 1525. Valjda se ne dešava samo na Dellu..
Ulis Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Koji je laptop? Moj je Dell Inspiron 1525. Valjda se ne dešava samo na Dellu..Acer 7520. Pretpostavljam (laicki) da je posredi neki konflikt na portovima. Kada potrazim opticki drajv...nema ga nigde.Ni u Control panelu. Odjednom disk se pojavi, isto tako i nestane.Ne znam da li da pokusam ovo sto Indy kaze sa System Restore.
Low-Life Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 Zna li iko na koji način se dobije instalacija Windows XP-a uz MSI Wind netbook budući da isti nema CD/DVD uređaj?I ja sam se nedavno raspitivao za Wind. Instalacija se ne dobija, odnosno racunar se isporuci sa vec instaliranim Windowsima. Ostaje varijanta da se napravi neki ghost sistema na flashu ili nekom eksternom CD/DVD uredjaju.
Idioteque Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 IBM/Lenovo N500Neka iskustva, (ne)preporuke..?I od kada je Lenovo postao dostupan za smrtnike?
srdjann Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 I ja sam se nedavno raspitivao za Wind. Instalacija se ne dobija, odnosno racunar se isporuci sa vec instaliranim Windowsima. Ostaje varijanta da se napravi neki ghost sistema na flashu ili nekom eksternom CD/DVD uredjaju.WTF? Dobiješ jednu jedinu instalaciju XP-a? I posle se čude otkud tol'ko piraterije...
Outlander Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 WTF? Dobiješ jednu jedinu instalaciju XP-a? I posle se čude otkud tol'ko piraterije... Zabode neku optiku na USB, učuka serijski u bilo koji install XP i to je to.Kakva bre piraterija, a i šta ima da reinstalira?
Conspirator Posted February 2, 2009 Posted February 2, 2009 (edited) Zabode neku optiku na USB, učuka serijski u bilo koji install XP i to je to.Kakva bre piraterija, a i šta ima da reinstalira? Ma nema ništa <_< Recimo kad SP1 neće da se instalira na legalnoj Visti samo zato što je Automatic update pokupio prethodno neku zakrpu koja ne može da se deinstalira i pravi problem. Šta je meni preostalo nego da vratim laptop u fabričko stanje pomoću OEM diska koji sam srećom dobio uz laptop i onda instaliram full instalaciju SP1?Neisporučivanje diska/usb sticka (ako je u pitanju netbook) sa instalacijom OS-a, barem u OEM varijanti (image fajl) iako je legalna licenca uračunata u cenu laptopa je neviđen bezobrazluk. Edited February 2, 2009 by Conspirator
Recommended Posts