Jump to content

Now craving!

Featured Replies

Nema tu baš mnogo belog.

Nema tu baš mnogo belog.
Je@esh belo, vazna je pravilna upotreba spoilera, ne??
  • 2 months later...
  • Author

zamirisa mi u glavi neka shtrudla,al ne znam jesu orasi il mak.mozze obe.

• 1 month later...

No muffin, yes cry.

No muffin, yes cry.
Uf, ja pre neki dan, nakon gubljenja po kružnim raskrsnicama i lutanja po autoputu, klonem i svratim u neki auto-restoran-pekaru-supermarket: kako su dobre mafine imali, sveži, čokoladni, spungy. bolje u životu nisam jela.

sori :unsure:ako će ti biti lakše- mislim da nema teorije da ponovo nađem to mesto.

Sve 5, drago mi je da je kult raširen. :)

više me dotuklo što sam glavinjala po kužini i našla ovo oauoth.jpg - s isteknutim rokom trajanja. I sad gledam kutiju i mislim se... :unsure:

alva. nisam pomislila na to 100 godina, a sad me uhvatila neka nostalgija. ili glad, sta je vec jace.

BigMac. i dupli Cheeseburger. i veliki pomfrit.I velika kokakola, ona mekovska. I Sundae, sa čokoladom.isuse, kako bi se sad naždrao Meka, nije normalno.

BigMac. i dupli Cheeseburger. i veliki pomfrit.I velika kokakola, ona mekovska. I Sundae, sa čokoladom.isuse, kako bi se sad naždrao Meka, nije normalno.
Taj Mek je zloonako malo i smrdljivo,i nemozes da se najedes makar ga jeo dva dana bez disanjaAli ukusno jebem mu mater :DTatar biftek...Ko ga nije jeo,taj ziveo nije...Zivo meso,biftek,seckan,ne mleven,i to sitno seckan dok ti ruke ne odpadnu...Pa mariniran 3 danaPa tek onda mesanje sa zacinima i mazanje na leba*ekstaza*
alva. nisam pomislila na to 100 godina, a sad me uhvatila neka nostalgija. ili glad, sta je vec jace.
ja to obožavam, i sam je često pravim. Izvoli recept

Domaca alvaU jednu serpu staviti 1/4kg masla ili 200gr masti da se dobro rastopi. U vrelo maslo ili mast dodati 4 velike kasike brasna, pa brasno neprestano mesati dok ne postane zlatno-zute boje. Za to vreme staviti u jedan cist lonac 1/2kg secera kristala s malo vode da na stednjaku prokuva. Odmah staviti i komad vanile i sve zajedno sa secerom kuvati. U uprzenu zaprsku, neprestano mesajuci, dodavati ukuvani sirup da alva ima gustinu da se kasikom iz nje moze masa vaditi. Skinuti alvu s vatre, umakati kasiku u rastopljeno maslo, vaditi alvu i redjati je na okruglu staklenu zdelu. Posuti je sitnim secerom izmesanim sa vanilom i sluziti hladnu.

• 4 weeks later...

Pomislila sam jutros na bamiju, kako bih je danas sa uživanjem pojela uz teletinu. Koji je naziv za osobe koje vole Orijent? Orijentofil, arabofil?

• Author
upravo jedem posle 42534 godina :)
Pomislila sam jutros na bamiju, kako bih je danas sa uživanjem pojela uz teletinu. Koji je naziv za osobe koje vole Orijent? Orijentofil, arabofil?
ima vrlo kvalitetnih smrznutih bamija u Veru, u dve varijante, klot i sa nekim dodacima

Вишње, са дрвета. Нема. Има у тегли. Трешања има, понекад, ал' и то је из кесе - није исто као кад се попнеш на дрво. И пљуцкаш на цео свет.

пробао једном да пљуцкам на фртаљ света, ал' не иде, увек потрефим у цео.

A da uzmes teglu i popnes se na obliznje drvo ? Just kidding ;)Meni je jede alva ili halva mmmm :wub: - ali nemam