May 26May 26 Jbg zato Kantonu nismo nikad videli na Sveckom.Mislim napisah vec gore, koji aktuelni tim bi se sastavio od igraca koji nisu tad otisli u Ameriku - Laudrup, Papen, Plat, Dejo... Edited May 26May 26 by dillinger
May 27May 27 6 hours ago, dillinger said:Jbg zato Kantonu nismo nikad videli na Sveckom.Mislim napisah vec gore, koji aktuelni tim bi se sastavio od igraca koji nisu tad otisli u Ameriku - Laudrup, Papen, Plat, Dejo...Weah, Boban, Pele, Desai, Dešamp, Francescoli, Gigs (klasika ), Toni Yeboah, Šmajhel, Širer, Fernando Couto, Zamorano, Pikseta...Ali je zato igrao "čudo iz Bolivije" Marko Ečeveri koji ulazi u drugom poluvremenu prve utakmice , ne sećam se zašto nije startovao valjda neka taktička genijalština, i par minuta kasnije nabada Mateusa, dobija crveni i diskvalifikaciju naredne dve utakmice. Bolivija ispada i on se više nikad ne vraća na Mundijal
May 27May 27 Inače, Bolivija na to prvenstvo dolazi kao nekakav dark horse. Tih tekstova se sećam. Lagano prošli kvalifikacije, čak poslali Argentinu u baraž protiv Australije. Sem Ečeverija bio tu i neki Ervin Sančez, iz Benfike valjda. Ja se naložio tu prvu utakmicu jer sam tu reprezentaciju Nemačke, iako to više nije bila uopšte ista država, mrzeo zbog toga kako su nas satrli na prvenstvu 1990. I kao dobiće i Bolivijci... Opšti šok što je Ečeveri na klupi... Nemci solidno lagano dobijaju 1-0. Ečeveri taj ekspresni crveni karton.Tek posle sam skapirao da jesu Bolivijci imali dobru generaciju, ali da je pomoglo to što su igrali u La Pazu, na 3600m iznad nadmorske visine. Ti uslovi sa solidnom ekipom su bili recept.Vidi mučene Brazilce nekih 20 godina kasnije u La Pazu:
May 27May 27 Oni i Ekvador tesko da bi ikad videli SP da igraju u istim uslovima kao ostaliSad zamisli koliki je Bolivija kurton kad ni s tim okolnostima ne moze ni na ovaj mundijal da ode Edited May 27May 27 by Ratamahatta
May 27May 27 8 hours ago, Svarog said:Weah, Boban, Pele, Desai, Dešamp, Francescoli, Gigs (klasika ), Toni Yeboah, Šmajhel, Širer, Fernando Couto, Zamorano, Pikseta...Ali je zato igrao "čudo iz Bolivije" Marko Ečeveri koji ulazi u drugom poluvremenu prve utakmice , ne sećam se zašto nije startovao valjda neka taktička genijalština, i par minuta kasnije nabada Mateusa, dobija crveni i diskvalifikaciju naredne dve utakmice. Bolivija ispada i on se više nikad ne vraća na Mundijal To je srz SP-ova, te egzotike i nesvakidasnjice, zato i volim dan danasSecam se da je Meksiko samo jednom imo "normalnog" golmana otkad pratim fudbalPrvo ludi Kampos, pa onda 2x onaj celavi Dzo Domingez™ sto mu uvek zaboravim ime, pa izmedju njegova 2 mandata jedini "normalni" Osvaldo Sancez koji je primio po meni najlepsi gol na SP 2006 - i naravno legendarni OchoaOve sezone tipujem da ce u jednom trenutku Lovro Majer pokusati da se obesi o precku kad bude neki korner
May 27May 27 Amerika 1994. godine, najgore prvenstvo koje sam gledao a i koje nisam. Možda, al samo možda Urugvaj 1930. može da mu pomrsi konce.Od otvaranja koje bi bilo sramotno i za Igre bez granica, preko stadiona koji su potpuno neuslovne košnice, nesnosnih vručina, zabrane da igrači piju vodu na terenu, teranja Maradone sa prvenstva i ubistva Eskobara. A da, najgore finale ikada. Računam i muška i ženska i prvenstva svih mlađih kategorijaNadam se da će ga ovo zasluženo pomeriti na drugo mesto Edited May 27May 27 by arheolog1981
May 27May 27 17 hours ago, Ratamahatta said:Bilo je jos interesantnih detaljaRecimo kad je Leonardo slomio lobanju laktom onom ameru pa ga Branko zameni i odma u iducoj tekmi zavuko golcinu nizozemcima s 30-35 metaraPa je slicno Tasoti uradio Enrikeu par dana kasnijePa onaj arapin sto je davo gol 100 metara i 15 sekundiPa Kampos u tecinoj pidzamiKafu uso na pocetku finala umesto praaaavog Zorzinja sto se povredio, ne znajuci da mu je to tek prvo od 3 uzastopna finalaPa 1 mladi tadasnji Ronaldinho na klupi slavi s vremena na vremePa kad je onaj mehikanac slomio gol protiv Bugara. Posle su na novom golu pucali penale i njegovi promase 3 komadaPa perika svezepocivseg Bobija MihailovaPa recimo kad je 1 Eskobar ubijen zbog autogola sto mogu da zamislim da bi se desilo nekom nasem nesrecniku ovih dana da smo se kvalifikovali, srecom nismoU onoj grupi Ita - Mex - Nor - Ire svi su imali 1-1-1 i naravno raspali zabari prodju dalje, kako drugacije. Norvezani morali domaPa Roberto Badjo zavuce 5 komada u osmini, cetvrtini i polufinalu, ne secam se da je iko tako iskido otkad postojim, cak ni debeli zubo. Mrzim zabare ali mi je bilo neverovatno krivo kad je masio penal, de bas onPa Belodedic of all people masi penal i ispadnu rumunji. Masakrirao ih golman, cak bi im i 1 Ivica Kralj bio dovoljan za polufinale. Ne znam zasto Stelea nije branioSBBKBB - ali smem po kurca da odsecem da bi to prvenstvo bilo djubre da su otisli Francuzi i EngleziRekao bih da je to bio Zuba..a ne Ronaldinjo
May 27May 27 2 minutes ago, SNARC said:Rekao bih da je to bio Zuba..a ne RonaldinjoPa na tom prvenstvu je bio Ronaldinho, to mu je pisalo na dresu. Bio je u timu i neki buzdovan centarhalf koji je bio RonaldaoSamo sto Zubo nije igro, u nekoliko kadrova se vidi kad se raduju na klupi posle golova, to je on Edited May 27May 27 by Ratamahatta
May 27May 27 Sad gledam, nesto se ne slaze. Mogao sam da se zakunem da je pisalo Ronaldinho i na dresu, ali sad vidim da nije. Ovo s brojem 18 je mozda Atlanta 96Sam sebe je nazivao Ronaldinho tada jer je bilo u ekipi dvojica starijih Ronaldoa na tim turnirima
May 27May 27 Ovo gde nosi 18 je valjda debi u prijateljskoj uoci Mundijala, tad ima 17 i po godina. Na turniru je vec na dresu Ronaldo, ali je kolokvijalno Ronaldinjo98 je vec Ronaldo i te kako
May 27May 27 Lol LuxemburgoJe l' bese on treniro Real kad ih je Gaucho pravio budalama onomad na Bernanbeu?