Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Svetsko prvenstvo u fudbalu - SAD 2026. - opšta tema

Featured Replies

Jbg zato Kantonu nismo nikad videli na Sveckom.

Mislim napisah vec gore, koji aktuelni tim bi se sastavio od igraca koji nisu tad otisli u Ameriku - Laudrup, Papen, Plat, Dejo...

Edited by dillinger

• Replies 322
  • Views 16.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

6 hours ago, dillinger said:

Jbg zato Kantonu nismo nikad videli na Sveckom.

Mislim napisah vec gore, koji aktuelni tim bi se sastavio od igraca koji nisu tad otisli u Ameriku - Laudrup, Papen, Plat, Dejo...

Weah, Boban, Pele, Desai, Dešamp, Francescoli, Gigs (klasika D), Toni Yeboah, Šmajhel, Širer, Fernando Couto, Zamorano, Pikseta...

Ali je zato igrao "čudo iz Bolivije" Marko Ečeveri koji ulazi u drugom poluvremenu prve utakmice , ne sećam se zašto nije startovao valjda neka taktička genijalština, i par minuta kasnije nabada Mateusa, dobija crveni i diskvalifikaciju naredne dve utakmice. Bolivija ispada i on se više nikad ne vraća na Mundijal kecman

Inače, Bolivija na to prvenstvo dolazi kao nekakav dark horse. Tih tekstova se sećam. Lagano prošli kvalifikacije, čak poslali Argentinu u baraž protiv Australije. Sem Ečeverija bio tu i neki Ervin Sančez, iz Benfike valjda.

Ja se naložio tu prvu utakmicu jer sam tu reprezentaciju Nemačke, iako to više nije bila uopšte ista država, mrzeo zbog toga kako su nas satrli na prvenstvu 1990. I kao dobiće i Bolivijci... Opšti šok što je Ečeveri na klupi... Nemci solidno lagano dobijaju 1-0. Ečeveri taj ekspresni crveni karton.

Tek posle sam skapirao da jesu Bolivijci imali dobru generaciju, ali da je pomoglo to što su igrali u La Pazu, na 3600m iznad nadmorske visine. Ti uslovi sa solidnom ekipom su bili recept.

Vidi mučene Brazilce nekih 20 godina kasnije u La Pazu:

skysports-brazil-oxygen_4120946.jpg?2017

Oni i Ekvador tesko da bi ikad videli SP da igraju u istim uslovima kao ostali

Sad zamisli koliki je Bolivija kurton kad ni s tim okolnostima ne moze ni na ovaj mundijal da ode

Edited by Ratamahatta

8 hours ago, Svarog said:

Weah, Boban, Pele, Desai, Dešamp, Francescoli, Gigs (klasika D), Toni Yeboah, Šmajhel, Širer, Fernando Couto, Zamorano, Pikseta...

Ali je zato igrao "čudo iz Bolivije" Marko Ečeveri koji ulazi u drugom poluvremenu prve utakmice , ne sećam se zašto nije startovao valjda neka taktička genijalština, i par minuta kasnije nabada Mateusa, dobija crveni i diskvalifikaciju naredne dve utakmice. Bolivija ispada i on se više nikad ne vraća na Mundijal kecman

To je srz SP-ova, te egzotike i nesvakidasnjice, zato i volim dan danas

Secam se da je Meksiko samo jednom imo "normalnog" golmana otkad pratim fudbal

Prvo ludi Kampos, pa onda 2x onaj celavi Dzo Domingez sto mu uvek zaboravim ime, pa izmedju njegova 2 mandata jedini "normalni" Osvaldo Sancez koji je primio po meni najlepsi gol na SP 2006 - i naravno legendarni Ochoa

Ove sezone tipujem da ce u jednom trenutku Lovro Majer pokusati da se obesi o precku kad bude neki korner

Amerika 1994. godine, najgore prvenstvo koje sam gledao a i koje nisam. Možda, al samo možda Urugvaj 1930. može da mu pomrsi konce.

Od otvaranja koje bi bilo sramotno i za Igre bez granica, preko stadiona koji su potpuno neuslovne košnice, nesnosnih vručina, zabrane da igrači piju vodu na terenu, teranja Maradone sa prvenstva i ubistva Eskobara. A da, najgore finale ikada. Računam i muška i ženska i prvenstva svih mlađih kategorija

Nadam se da će ga ovo zasluženo pomeriti na drugo mesto

Edited by arheolog1981

17 hours ago, Ratamahatta said:

Bilo je jos interesantnih detalja

Recimo kad je Leonardo slomio lobanju laktom onom ameru pa ga Branko zameni i odma u iducoj tekmi zavuko golcinu nizozemcima s 30-35 metara

Pa je slicno Tasoti uradio Enrikeu par dana kasnije

Pa onaj arapin sto je davo gol 100 metara i 15 sekundi

Pa Kampos u tecinoj pidzami

Kafu uso na pocetku finala umesto praaaavog Zorzinja sto se povredio, ne znajuci da mu je to tek prvo od 3 uzastopna finala

Pa 1 mladi tadasnji Ronaldinho na klupi slavi s vremena na vreme

Pa kad je onaj mehikanac slomio gol protiv Bugara. Posle su na novom golu pucali penale i njegovi promase 3 komada

Pa perika svezepocivseg Bobija Mihailova

Pa recimo kad je 1 Eskobar ubijen zbog autogola sto mogu da zamislim da bi se desilo nekom nasem nesrecniku ovih dana da smo se kvalifikovali, srecom nismo

U onoj grupi Ita - Mex - Nor - Ire svi su imali 1-1-1 i naravno raspali zabari prodju dalje, kako drugacije. Norvezani morali doma

Pa Roberto Badjo zavuce 5 komada u osmini, cetvrtini i polufinalu, ne secam se da je iko tako iskido otkad postojim, cak ni debeli zubo. Mrzim zabare ali mi je bilo neverovatno krivo kad je masio penal, de bas on

Pa Belodedic of all people masi penal i ispadnu rumunji. Masakrirao ih golman, cak bi im i 1 Ivica Kralj bio dovoljan za polufinale. Ne znam zasto Stelea nije branio

SBBKBB - ali smem po kurca da odsecem da bi to prvenstvo bilo djubre da su otisli Francuzi i Englezi

Rekao bih da je to bio Zuba..a ne Ronaldinjo

2 minutes ago, SNARC said:

Rekao bih da je to bio Zuba..a ne Ronaldinjo

Pa na tom prvenstvu je bio Ronaldinho, to mu je pisalo na dresu. Bio je u timu i neki buzdovan centarhalf koji je bio Ronaldao

52951172_2477437672284485_30945587517729

Samo sto Zubo nije igro, u nekoliko kadrova se vidi kad se raduju na klupi posle golova, to je on

Edited by Ratamahatta

U jbt ovo nisam znao..Ja se secam njegovog lica a ne imena na dresu

• Popular Post

Screenshot_20260527_184758.jpg

Sad gledam, nesto se ne slaze. Mogao sam da se zakunem da je pisalo Ronaldinho i na dresu, ali sad vidim da nije.

Ovo s brojem 18 je mozda Atlanta 96

Sam sebe je nazivao Ronaldinho tada jer je bilo u ekipi dvojica starijih Ronaldoa na tim turnirima

za Brazilce Zuba je Ronaldinho, a Ronaldinjo je Ronaldinho-Gaucho

Ovo gde nosi 18 je valjda debi u prijateljskoj uoci Mundijala, tad ima 17 i po godina. Na turniru je vec na dresu Ronaldo, ali je kolokvijalno Ronaldinjo

98 je vec Ronaldo i te kako

ovo je valjda Copa America 1999

Screenshot-2026-05-27-185426.jpg

Lol Luxemburgo

Je l' bese on treniro Real kad ih je Gaucho pravio budalama onomad na Bernanbeu?