Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Svetsko prvenstvo u fudbalu - SAD 2026. - opšta tema

Featured Replies

4 hours ago, radisa said:

Ovaj, meni, za mog zivota je bilo bar 3 bolja italija 90, katar 22 i mexiko 86... 82 se slabo secam, imao sam 7 godina ali i to mi je verovatno bilo zanimljivo, jer je bilo prvo gde sam bio svestan sta je to...

Mene to u USA nije nesto radilo, slicno kao i juzna afrika ili koreja i japan...

Meni je, kao i dilingeru, prvenstvo 94 ostalo u lepom secanju, dobrim delom i zato što sam veći deo trajanja bio u Americi pa nisam morao da se budim rano/ostajem do kasno. Utakmice Rumunije protiv Argentine u 1/8 finala i Bugarske protiv Nemačke u 1/4 finalu su mi top 10 najdražih utakmica koje sam gledao, a gol Lečkova je tu negde odmah iza Piksijevih golova Španiji 1990-e. Brazil i Holandija je je isto bilo odlično četvrtfinale.

• Replies 318
  • Views 16.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Ratamahatta
    Ratamahatta

U 100 maraka da u pljeku stavljas kecap i majonez

• sasha
    sasha

• Simpatične su cene ulaznica. Ako ću da vodim klinca, za te pare uzmem tv od četvrt ara, ozvučenje i klupe. Pa komšiluku naplaćujem pivo i kokice. Edit: ok, ovo je USA i igra se u LA. Ali recimo Sau

Posted Images

19 minutes ago, copkillah said:

Par baš čudnih odluka, ne znam uopšte šta da očekujem od njih.

žreb im nije bio naklonjen.

prvi u grupi: osmina finala u Meksiko Sitiju. smoriće ih nadmorska visina. ako im se posreći, Meksiko neće biti prvi u svojoj grupi + biće jakih kiša da umanji smog.

drugi u grupi: osmina finala kontra Španaca u Teksasu.

Edited by Gandalf

SP u Argentini sam pratio kao klinac i secam se da smo svi hteli da budem Kempes kad se igrala fuca ispred zgrade. Spanija 82 je bila prvo suocenje s realnoscu u kojoj se nestvarno kurcimo pred pocetak obecavajuci nevidjen rezultat i ekspresno razocarenje i vracanje kuci pokriveni katranom i perjem. Ali je prvenstvo bilo odlicno sa spektakularnim utakmicama i lepsim finalima (pogotovo za nas zabare). Meksiko 86 je za mene nezaboravno i spektakularno pogotovo za to doba. Italiju 90 sam gledao u vojsci uz pojacan antiklimaks a samo par meseci kasnije poceo da zivim u njoj. Usa 94 pamtim po letnjim italijanskim vrucim trgovima i prvim video bimovima gde smo pratili zabare do kasno u noc u zenskom drustvu worldwide provenijencije. Steta za finale ali me je iste veceri utesila jedna brazilka s faksa. Francusku 98 pamtim kao poslednje SP koje sam gledao sa velikim zanimanjem. Od tad do danas su mi je vredno pomena samo Berlinsko finale i ludilo na italijanskim ulicama.

Ne znam sto sam sve ovo napisao, ali eto da se ne baci...

Ovo mi je prvo Svetsko prvenstvo u fudbalu koje ću sa velikim zadovoljstvom propustiti. Ranijih godina sam odbrojavao dane do početka i znao ko sa kim kada igra i ko se ukršta, a sada sam skoro i zaboravio da ovo govno počinje za koji dan. Možda počnem da gledam tamo od osmine finala, ako budem imao vremena.

On 21. 5. 2026. at 21:30, dillinger said:

Pa ne znam sta reci. 94 je po svemu bilo spektakl I egzotika. Suncem okupana borilista sa blizu 100.000 ljudi. Bukvalno svaka od zemalja je imala spektakularnu podrsku svoje dijaspore I Pune stadione, Irci, Norvezani, Meksikanci, Grci you name it. Neuporedivo sa depresivnim stadionima u Italiji 90. Ili jebenim Katarom.

Prilicno efikasne utakmice, neki od najboljih I najzanimljivijih igraca ikada u firmi zivota (Hadji, Badjo, Romario...)

Sta moze biti legendarnije od celavog Leckova koji izbacuje Nemce? Drogiranog Maradone? Cetvrtfinala Rumunija-Argentina?

Na kraju jeste pobedio razum I taktika, finale su igrale najracionalnije ekipe, ali prvenstvo je bilo...spektakularno.

To je prvenstvo bilo dobro jer je puno legendarnih igrača igralo u svom prajmu, a ne zato su SAD u to unele neku magiju. Bilo bi dobro i da se održavalo u Indiji.

Svako prvenstvo ima puno igraca u svom prajmu. 90te su u nikad fudbalskijoj zemlji Italiji bili mnogi u svom prajmu pa je ipak po svemu 94 bila bolja, od posete I kolorita na tribinama (vazna stavka) do prikazanog fudbala I golova.

94te tu nisu bili Engleska, Francuska, evropski prvak Danska, nijedna od ex yu zemalja...koliko je dakle velikih igraca tek izostalo? Nikad vise, reklo bi se. Pa je opet bilo ekstra prvenstvo.

Edited by dillinger

usa'94 naravno

prvi put tri boda za dobijenu utakmicu,

zabrana dadavanja lopte nogom golmanu u ruke,

prvi mundijal za imenima igraca na ledjima, sa sudijama koji vise nisu nosili skroz crnu opremu, itd.

U svetlu tekucih rasprava o cenama, dakle cene karata 94 u Americi

The tickets will not be cheap, but prices announced are in line with those from the 1990 World Cup in Italy, which sold 2.8 million tickets, the previous record. For 1994, ticket prices range from $25 for the cheapest seat at a first-round match, to $475 for the best seat at the final. The average ticket price is $58.

475 usd najskuplje mesto u finally :hail:

7 hours ago, TS-CS said:

sa sudijama koji vise nisu nosili skroz crnu opremu

Mislim da je ovo jedan od presudnih faktora doživljaja utakmice.

sta da ti kazem kad mi je Sandor Pul u rozoj majci bio najzanimljiviji akter finalne utakmice

Jese opet igra u podne na +40 kao 1994? I je l' opet nema krovova na vecini stadiona?

I oce opet J Lo vrteti buljsona na otvaranju?

Kako mi je zao sto nema bugara, nigerijaca i rumunja, spasili su taj mundijal

Edited by Ratamahatta

Nije to bila J Lo, niko tad jos nije znao J Lo:). J Lo I Let's get Loud je sa zenskog WC 5-6 god kasnije

94 je Dajana Ros I da to je bio raspad

Edited by dillinger

Sa izuzetkom raspalog Adidasa koji je unistio Balkance (neko bi rekao dao dodatni socrealisticni smek) to prvenstvo su obelezili I fantasticni dresovi Umbra, Lota, Diadore...

Edit mada je I Adidas imao izleta, americki plavi dres :hail:

Edited by dillinger

Bilo je jos interesantnih detalja

Recimo kad je Leonardo slomio lobanju laktom onom ameru pa ga Branko zameni i odma u iducoj tekmi zavuko golcinu nizozemcima s 30-35 metara

Pa je slicno Tasoti uradio Enrikeu par dana kasnije

Pa onaj arapin sto je davo gol 100 metara i 15 sekundi

Pa Kampos u tecinoj pidzami

Kafu uso na pocetku finala umesto praaaavog Zorzinja sto se povredio, ne znajuci da mu je to tek prvo od 3 uzastopna finala

Pa 1 mladi tadasnji Ronaldinho na klupi slavi s vremena na vreme

Pa kad je onaj mehikanac slomio gol protiv Bugara. Posle su na novom golu pucali penale i njegovi promase 3 komada

Pa perika svezepocivseg Bobija Mihailova

Pa recimo kad je 1 Eskobar ubijen zbog autogola sto mogu da zamislim da bi se desilo nekom nasem nesrecniku ovih dana da smo se kvalifikovali, srecom nismo

U onoj grupi Ita - Mex - Nor - Ire svi su imali 1-1-1 i naravno raspali zabari prodju dalje, kako drugacije. Norvezani morali doma

Pa Roberto Badjo zavuce 5 komada u osmini, cetvrtini i polufinalu, ne secam se da je iko tako iskido otkad postojim, cak ni debeli zubo. Mrzim zabare ali mi je bilo neverovatno krivo kad je masio penal, de bas on

Pa Belodedic of all people masi penal i ispadnu rumunji. Masakrirao ih golman, cak bi im i 1 Ivica Kralj bio dovoljan za polufinale. Ne znam zasto Stelea nije branio

SBBKBB - ali smem po kurca da odsecem da bi to prvenstvo bilo djubre da su otisli Francuzi i Englezi

Edited by Ratamahatta