May 3, 201313 yr najtoplije svima preporučujem odlazak kod pizza nazija - baffetto, u centru samomene znam tačno koja mu je politika sa decom jer me stvarno ne bi čudilo da ne pušta ljude sa malom decom (ima neka pravila tipa minimum 1 pica po osobi u restoranu i mora da se uzme piće i dezert, a nije mu nimalo problem da vam to kaže. onda ako ima 1 prazna stolica za stoom, tu će vam staviti nekoga radi maskimalnog iskorišćenja kapaciteta...). ulicu pored je i restoran njegovog sina, baffetto 2, ako oriđiđi pizza nazi bude suviše težak za hendlovanje.ja sam, nepravedno & ničim izazvano, imao baš neprijatne primedbe od njega kada sam ušao i naručivao, najebao mi se svega na italijanskom. jedva da nisam izašao od popizda, skenjan dobio picu, probao najbolji komad ičega u životu i totalno me izboleo kurac dok je nastavio da mi kenja kada sam odbio da naručim dezert. neki fazon, sad me i izbaci, al ja sam jeo!ovo je red kada sam izašao iz baffettta. najbolje je otići negde oko 6, pre nego što navale za večere i tad nema reda. pica kuće je 12€, čini mi se na 2:50 prolazi kroz kadar. inače ljudi koji su snimali su sedeli na identičnom mestu gde sam i ja sedeo pri posetihttp://www.youtube.com/watch?v=u25Z52an8cE osim toga termini je kul. nije baš za izbegavati Edited May 3, 201313 yr by Ravanelli
May 3, 201313 yr jos jedan savet - ako mozes da nabavis bilo novinarsku karticu, bilo neku strukovnu, uradi to obavezno! ajde sto udjes dzabe u mnoge muzeje, nego sto udjes preko reda, a redovi znaju biti ogromni...Ovo ne kapiram, kako bilo koju strukovnu karticu? Kazu "wow, kartica" i puste te da prodjes?
May 3, 201313 yr Ovo ne kapiram, kako bilo koju strukovnu karticu? Kazu "wow, kartica" i puste te da prodjes?otprilike :Dnaravno, ako ima nekakve veze sa sadrzajem muzeja. npr. u muzej savremene umetnosti i vatikan ulazili su besplatno ljudi sa karticom ULUS-a, ULUPUDS-a, ali i udruzenja arhitekata. novinarska je ipak najkorisnija.edit: setih se, bilo je i neko polu-privatno udruzenje fotografa, to je bilo lako dobiti, a radilo je poso ko novinarska... kauboje, sta to/ko to bese? Edited May 3, 201313 yr by aram
May 4, 201313 yr daj jbt. pa ja sebi u photoshopu odradim da sam novinar reutersa iz libana. falsifikujem pečat neki i još par gluposti i samo plastificiram.u rimu i firenci sam skoro svuda imao prolaz Edited May 4, 201313 yr by Ravanelli
May 4, 201313 yr nisam siguran jel se salis ili si ozbiljan, ali u svakom slucaju, ne preporucujem da to pokusavas u veneciji. tamo ti uzmu propusnicu i pasos, skeniraju i salju na proveru, pa ako prodje, dobijes sutra besplatan ulaz.
May 4, 201313 yr zašto bih se šalio? to radim već nekoliko godina i nisam jedini. a za veneciju im ne bih im davao u tom slučaju. rekao bih da sam tu one day only i da mi to ne odgovara.quizmaster ima zvaničnu od UNS, u pragu smo isto besplatno ulazili svuda, ostali plaćali Edited May 4, 201313 yr by Ravanelli
May 4, 201313 yr za muzeje sirom sveta - najbolje kartica ajkoma'icom srbija' za izguglati sajtpristupnica - nije uslov da radis u muleju, mogu i ostali, znam neke iz drugih oblasti profesije sto su dobijali, al tacne uslove bas i ne znam
May 6, 201313 yr Dodao bih na ravanelijev post i odlicnu pizzu u pizzeriji FORMULA UNO, dolaze Rimljani, malo ima turista. Domaca atmosfera, pizza odlicna, pivo 0.66 Litara :Dhttp://maps.google.c...ed=0CKoBEPwSMAAOd Terminija 10 minuta peske.Restoran Cul de sac odlicna hrana, prijatna atmosfera nalazi se na Piazza di Pasquinohttp://maps.google.c...ed=0CKsBEPwSMAAUtisci svezi od petka Edited May 6, 201313 yr by Milosh76
May 6, 201313 yr mislim da je cul de sac preporučen i u lonely planetu. nisam jeo Edited May 6, 201313 yr by Ravanelli
April 13, 201412 yr Jeo sam u Rimu, na dva mesta. :) Sledeci put kad budes bio u Rimu, idi u jedan mali lokal pod imenom Pizzarium (adresa, Via della Meloria 43), to ti je Prati distrikt, odmah iza Vatikana...to drzi Gabriele Bonci, lik je Bog medju pizza majstorima, a isto tako neverovatan gotivac...u toku godine smisli nekoliko stotina razlicitih kombinacija preliva, a bukvalno ako odes tamo tri puta u toku jednog dana, svaki put ce biti potpuno drukciji izbor onoga sto mozes da kupis...znas i sam da u Italiji gde se kupuje pizza na parce, cena zavisi od tezine narucenog parceta, kod njega se 1kg krece od 20 do 30 evra u zavisnosti koja je pizza u pitanju, tako da su mu i cene gotovo u istom rangu kao i kod ostalih rimskih picerija, samo sto je 90% tih ostalih rimskih pizza nesto sto ni ne zasuluzje da nosi ime "italijanska pizza", vec "komad premazanog testa za turiste"... Ubedljivo najlepsa korica, ni previse tanka ni previse debela, pecena do savrsenstva i taman onoliko hrskava koliko treba da bude (tamo mozes kupiti i njihov hleb)...prelivi su prica za sebe, neke kombinacije koje coveku nikada ne bi pale na pamet, itekako dobro funkcionisu kada majstor sve to lepo uklopi...daleko od toga da je meni pizza medju omiljenom hranom, ali kad je tako nenormalno dobra, onda mi je stvarno tesko da je ignorisem...slazem se sa svima koji su napisali da pizza u Napulju razbija, ali ni Da Michele ni Pellone nisu mi bili toliko ukusni kao Pizzarium, ono je tesko opisati koliko je ukusno... Dugo sam ziveo u ubedjenju da samo dve picerije u Njujorku mogu da ponesu epitet najbolje na svetu...Lombardi's na Menhetnu mi je prirastao za srce jer tamo najvise odlazim, jedina mana je sto ne mozes kupiti parce, vec samo celu...Di Fara u Bruklinu je uvek bio ukusniji, ali nerviralo me je sto moram da se cimam cak do tamo, mada njihovo parce je uvek bilo savrsenstvo...medjutim, Pizzarium u Rimu je daleko iznad svih... Edited April 13, 201412 yr by keksi krem
April 13, 201412 yr Jeste :) Samo sto je Bourdain kasnije izjavljivao kako je po njemu najbolja pizza u Rimu ona koju sluze u restoranu Roma Sparita...tamo nikada nisam bio, pa nemam pojma kakva im je pizza, ali odbijam da poverujem da je bolja od ove koju Bonci pravi...