October 15, 2025Oct 15 Moji roditelji su kupili TV koji je stajao u kutiji neraspakovan punih godinu dana, dok ga nisam konfiskovao i odneo u svoj stan, kad već neće da ga koriste. Onda su kupili drugi, još veći, koji je ostao neraspakovan skoro dve godine, dok stari TV definitivno nije otkazao, pa nisu više imali izbora.Ja sam kupio mali milion stvari koje sam koristio jednom do nijednom, ali to su mahom bile sitne investicije, pa mi i nije toliko žao.Najveći problem sam imao sa online kupovinom odeće. Budući da sam u poslednjih 5 godina zbog zdravstvenog stanja prvo izgubio 30 kg, pa onda dobio 40 , to je sa sobom povuklo i konstantno menjanje čitave garderobe.U jednom trenutku mi je zaista bilo preko glave da obigravam po šoping centrima, pa sam se okrenuo internetu. U početku je zaista bilo super, sve mi odgovaralo, kao da sam probao na licu mesta. Naravno, pantalone nisam kupovao, to je muka naći i uživo. Elem, tako ja jednom naručim neke majice i košulje, L veličina standardno. Stigne paket, dakle, ono u njemu ili eventualno može da odgovara bratu Nikole Jokića ili je pak L veličina za neko pigmejsko pleme. A nije bilo jeftino. Od tada sam oprezniji. Edited October 15, 2025Oct 15 by Halvard
October 15, 2025Oct 15 On 14. 10. 2025. at 1:44, reg said:Gore sam prošao sa cipelama koje su mi taman, ali pozadi na peti postoji horizontalni šav koji mi je skinuo kožu prvi dan kada sam ih nosio, ne znam šta da radim s njima.Meni je isti problem rijesio obucar tako sto je sav izudarao cekicem. Bio je to sav od onog jezicka na peti tako da je imao dobar pristup cekicem iznutra.
October 15, 2025Oct 15 A kupovina pantalona je poseban krug pakla, tu znam da je izgledno da ću potrošiti par sati pre nego što nađem ono što mi se sviđa I što mi odgovara po veličini. Baš sam pre nekoliko meseci išao u šoping i mentalno se pripremio da ću se oteliti dok nađem pantalone koje mi odgovaraju, kad ono, prvi butik u koji sam ušao, prvi model koji sam probao, sviđa mi se odgovara mi, daj, prodato. Toliko o tome da kako zračiš tako i privlačiš Osim, što su, je li, morale malo da se skraćuju. Uvek mora da se skraćuje jer ono u šta moje prirodno fudbalerske butine mogu da se uvuku ima duže nogavice nego što meni trebaju.Kad smo kod skraćivanja, jednom sam bukvalno tri sata bezuspešno tražio pantalone, na kraju iz očaja uđem u jedan ultra fancy butik, rekoh, samo da nađem nešto, više ne pitam ni koliko košta. I stvarno nađem jedne koje mi se baš svide i super mi stoje, ali moraju malo da se skrate. Cena naravno daleko od onog što sam planirao, ali ajde jednom se živi. I prodavačica pakuje i odjednom krene da zakukava kako je grehota kratiti tako lepe pantalone i to traje i traje. Alo ženo, nisi ih šila svojom rukom pod svetlošću sveće, jebeno si ih prodala, šta te boli dupe i ako rešim da ih koristim kao krpu za brisanje poda?! Da nisam znao koja bi mi bila muka da ponovo prolazim kroz proces traženja, tačno bih joj priredio Džuliju Roberts iz Pretty Woman.
October 15, 2025Oct 15 On 14. 10. 2025. at 10:22, Ras said:Najbolje je kada su TC osvetljeni prirodnim svetlom, Najlon u NS, onaj u Pančevu kraj puta za Kovin, itd...Galerija mozda, al tamo imam osecaj kao da sam na pripremama i jos uvek se ne orijentisem bas najbolje..
October 15, 2025Oct 15 3 hours ago, Halvard said: saosećam se sa patnjom, al to je do prodavcadva puta mi se desilo da sam ušao u radnju rekao šta mi treba ova me ošacovala i donela pantalone koje su bukvalno kao salivene. doduše oba puta je bilo u inostranstvu, sa ovim našim butikašicama je iskustvo dijametralno drugačijeu levisu joj tražim 34/36, guska mi da 36/34što provalim tek kad sam došao kući, sutradan odem da zamenim i naravno nemaju- možete da odete do galerije, tamo imaju- ne mogu, vera mi brani da idem tamo- ?!sad kad bi zaređao po rendom tc bi bukvalno na prste jedne ruke mogao da nabrojiš prodavce koji znaju da ti prodaju, ostatak teletabis mod
October 15, 2025Oct 15 U sustini najvece bacene pare, ono sumirano na generalnoj populaciji, su telefoni. Najveca industrijska prevara.
October 15, 2025Oct 15 39 minutes ago, glibav said:U sustini najvece bacene pare, ono sumirano na generalnoj populaciji, su telefoni. Najveca industrijska prevara.Što se mene tiče, apsolutno vredi uložiti u dobar i pouzdan telefon koji neće početi da baguje nakon 6 meseci upotrebe.Jurenje najnovijih modela nikad nisam kapirao, ali ako ljudi mogu to sebi da priušte i ako ih čini srećnim, ne vidim kako su bačene pare.
October 15, 2025Oct 15 37 minutes ago, glibav said:U sustini najvece bacene pare, ono sumirano na generalnoj populaciji, su telefoni. Najveca industrijska prevara.najveća prevara je kako su tako jeftini da svako može da ih ima
October 15, 2025Oct 15 24 minutes ago, levi said:najveća prevara je kako su tako jeftini da svako može da ih imaPrevara u smislu odnosa sa drugom tehnikom, kupis komp pa traje 10 godina, frizider, ves masina, bilo sta, telefoni se menjaju na 2-5 godina, da li zbog zastarelosti, da li da se uzme bolja kamera, da li crkne ekran, da li padne, ispadne, polomi se. Za tinejdzere najbitnija imovina i resurs.
October 15, 2025Oct 15 1 hour ago, glibav said:U sustini najvece bacene pare, ono sumirano na generalnoj populaciji, su telefoni. Najveca industrijska prevara.to više nisu telefoni, lični, najličniji računarilične finansije, korespodencija svih vrsta, muzika, fotoaparat/kamera, podsetnici, planeri, beležnica…imam neki laptop koji palim jednom nedeljno ili kad treba da skinem neki film. sve ostalo završavam na telefonu. kad premine jednog dana nisam siguran da ću ga zameniti drugim
October 15, 2025Oct 15 42 minutes ago, kud u maglu Simoviću said:to više nisu telefoni, lični, najličniji računarilične finansije, korespodencija svih vrsta, muzika, fotoaparat/kamera, podsetnici, planeri, beležnica…imam neki laptop koji palim jednom nedeljno ili kad treba da skinem neki film. sve ostalo završavam na telefonu. kad premine jednog dana nisam siguran da ću ga zameniti drugimZa porodicu, 4 telefona od 100e preko kojih se vrsi korenspodencija plus neki pristojan Nikon od 500e je funkcionalno ista opcija kao 4 telefona od kojih su 2 dobra ajfona za slikanje i 2 neka pristojna samsung xiaomi telefona. A i to je pitanje ko ce samsung/xiaomi da nosi ako imas tinejdzere. Ova druga opcija kosta 2500e+. Da ne pricam da malo malo neki ekran pukne nesto rikne.Ali ok, da ne preterujem, to je sada sve normalizovano.
October 15, 2025Oct 15 1 minute ago, glibav said:Ali ok, da ne preterujem, to je sada sve normalizovano.nova normalnost, baš takosve je manje imuniziranih
October 15, 2025Oct 15 pa nije samo korespodencija i slikanje nego ceo računar koji možeš da nosiš u džepudovoljno je samo što ima navigaciju i google mape da bude gamechanger