Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

NBA 25/26

Featured Replies

• Replies 6.3k
  • Views 268.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

9 hours ago, Fins fleet said:

dobar upgrade u odnosu na picketta.

Tyus je jedan od najboljih backup pg u ligi (bio je bar u Memfisu, kada sam ga poslednji put pratio), samo me brine to stalno seljakanje, da nije locker room cancer.

gledao sam ga početkom sezone u orlandu, jer sam ga fantazi-draftov'o, užasan je bio, čak i kada dobije 25mins.

brzo sam ga bacio pa sam izgubio interesovanje ali koliko vidim, imao je tipa 3x dobre tekme cele sezone

iskusan je igrač, sigurno će biti neke koristi od njega, makar da premosti neki nedostatak u rotaciji

Jokić je u 32. godini života, a ustalio se mit da on može u istom ritmu lagano do 40-e jer mu se igra ne zasniva na skoku, brzom trčanju...

U stvari, iako se znatno popravio, lik je varirao sa formom, kilažom... kroz dobar deo karijere, a kada god nije bio maksimalno spreman, postojao bi senka igrača MVP kalibra. Školovali su ga i Skola sa jednom nogom u grobu i razni.

Cenim da se zaboravlja koliko godina ima i da kod mnogih sledi pad u tom delu karijere. Osim ako niste manijak kao Džordan i slični.

Pričalo se da bi mogao da sledi primer Marka Gasola što se odbrane tiče, ali to se nikad nije desilo. Jeste kao nešto napredovao, ali ne značajno.

Da, moći će on i kad padne da bude neki 20-8-6 igrač, ali kao rupa u odbrani, sve će biti veći teret timu, a ofanzivni učinak će sve manje nadoknađivati činjenicu kolika je rupa u odbrani, sve dok njegovo prisustvo na terenu ne krene da nanosi više štete nego koristi.

Ne, nisam ga poslao nazad u Evroligu nakon par loših partija, biće tu još i nagrada i neverovatnih partija, samo kažem da su se mnogi uljuljkali kada je Jokić u pitanju i misle da će trajati večno. Jeste Nikola disciplinovan i radnik, ali to nije na nekom ludačkom nivou, kao na kom je LeBron na primer, pa da će moći da ima još 10 vrhunskih sezona.

Da, treba mu masa za poziciju koju igra i za njegov stil igre, ali isto tako, da, često ima problem sa kilažom i par kilograma viška. Sve će to sa godinama polako dolaziti na naplatu, ja mislim da se već sada vidi polako.

46 minutes ago, zorglub said:

Tyus je jedan od najboljih backup pg u ligi (bio je bar u Memfisu, kada sam ga poslednji put pratio), samo me brine to stalno seljakanje, da nije locker room cancer.

kako da ne

lik koji je promenio 5 klubova u poslednje dve sezone i svi ga sutnuli

ove sezone sutira 35% iz igre

sto je jos gore to mu je karijerni prosek u PO

iz memfisa je i otisao zbog sramnog izdanja u poslednjem PO 2022/23

sanse da on bude u PO rotaciji i da denver dobije nesto od nejga su minimalne

denver generalno ima problem nedostatka rezervnog pleja, ali imaju nacine da to nadomeste

njima se krater otvorio povredama gordona i votsona na krilima

kapiram da kad nisu uspeli privoleti midltona, resili da potpisu "nazvucnije" slobodno ime, da ispadne da su nesto toboz uradili

bice jokic mvp kandidat jos dve sezone a onda jos dve-tri moze da bude drugi-treci-cetvrti igrac pretendenta na titulu, pod uslovom da se ne usere fizicki & da mu se igra.

nema tu sta da se zameri, taman da sutra ode u penziju; fantasticna kosarkaska pojava i hofer karijera.

Biće mu onako kako bude radio. Ima tu još prostora za njega i kad je trening u pitanju i ishrana i oporavak i kako provodi leto...

Stalno nešto ljudima moraš da se pravdaš, kao da neko misli da je Jokić debil koji pije pivo, jede jagnjetinu, nešto malo trenira i dođe i ima 40-20-20.

Naravno da je veliki radnik, ali sada dolazi u godine kada će morati još dodatno da se potrudi. Da vidi još više oko ishrane, treninga, oporavka... da ima onaj maksimalni nivo posvećenosti, čak i veći nego sad.

Sad se negde lomi hoće li ovo sve trajati još neko vreme ili polako sledi pad. Leto će biti naročito važno.

Naravno da stoji da i večeras završi karijeru da će zauvek ostati zapamćen kao košarkaška legenda (i ljudska gnjida) i da nema niko ništa da mu zameri, lik je ogroman overačiver.

kontam da će da zove jonasa na rafting, samo će val da se nađe sa njim direktno tamo, jer će najpre da se igra 7x dana preživljavanja u divljini

giphy.gif

i onda se sretnu na janjetini

pHb82xtBPfqEg.webp

lolol

3 hours ago, uini said:

bice jokic mvp kandidat jos dve sezone a onda jos dve-tri moze da bude drugi-treci-cetvrti igrac pretendenta na titulu

debeli je buk pre neki dan rekao da ce igrati koliko god moze i dok ga god telo sluzi, i vise puta poslednjih godina opovrgao onu glupost da ga kosarka ne zanima toliko i da jedva ceka da zavrsi karijeru. znaci lagano do 40e

ne vidim zasto bi za dve sezone, dakle u sezoni koju ce poceti sa 32 a zavrsiti sa 33 (igrac koji je imao jednu poluozbiljnu povredu za 10 godina u ligi, i to poprilicno random povredu, u vreme gde igraci rutinski igraju do 40e) postajao drugi(treci, cetvrti???lol) igrac kontendera? ziv nisam da vidim ko ce da bude prvi igrac te ekipe? eventualno nekom madjijom sa vembijem da zavrsi u timu

lik je do povrede vrv igrao najbolju sezonu u istoriji, a ovde mu se prognozira kolikosutrasnji neumitni pad od strane heleta neprikosnovenog jeste-li-primetili-da-poslednje-dveipo-tekme kralja recency biasa i ewing-did-it-better uinija

5 minutes ago, spaceploitator said:

ne vidim zasto bi za dve sezone, dakle u sezoni koju ce poceti sa 32 a zavrsiti sa 33

vodio sam se heletovim upisom da sada ima 32, pa će do kraja aktuelnog ugovora imati 34.

nije bitno ići sada u nitpicking meseca, verovatno mi je da nakon 34e neće biti baš toliko sposoban kao ovih dana.

pri čemu to uopšte nije nikakav diss prema jokiću, mislim da će i iza toga moći da bude top3 igrač ekipe koja cilja titulu.

šta treba, da nadmaši deda-brona po vitalnosti?

Ima 31. godinu, napisao sam da je u 32. godini života.

Moje mišljenje je, ako sme da se ima pravo na isto ovde, da lik nije baš sto posto posvećen. Jeste profesionalac i sve, ali da kad se pređe trideseta, ne ide to više kao nekad.

Znam da trenira, svestan sam da ima drugačiju genetiku i verovatno nikad ne bi mogao da bude izdefinisana zver, jasno mi i je da on mora da ima masu za stil i poziciju koju igra, ali isto tako mislim da nije na 100 posto svojih kapaciteta i da vuče koji kilogram viška. Ponavljam, čovek je vrhunski profesionalac, radi, trenira, unapređuje se, ali ne stičem utisak da ima ono nešto što će ga gurati da opstane i kroz 30-e na ovom nivou.

Za to moraš baš 100 posto biti posvećen. Kako godine idu, svaki kilogram viška, svako pivo, rakija, masno... će sve više ostavljati posledice i neće moći kao nekada i jedno i drugo..

To je i kod Dončića, samo se Dončić nikad nije uozbiljio kao Jokić u tim nekim godinama i digao stvari na viši nivo. Nikako da se nađe neka sredina između toga da jeste istina da je i dalje zver i da nije on problem svoje ekipe, ali i sa druge strane da jeste malo bucki, a teško da može bucki biti neko 100 posto posvećen. Možda je 90 posto, možda i 95, treniraju oni svi kao ludi, ali nije 100. To prolazi u mladosti, ali posle tridesete, svakim mesecom sve teže.

Ponavljam, moje mišljenje, daj bože da me obojica demantuju.

Edited by Hele

1 minute ago, Hele said:

Ima 31. godinu, napisao sam da je u 32. godini života.

zato i kažem da ne treba gledati u mesec, nije valjda poenta u tome.

ja mislim da je super ako u 34. godini i dalje bude mvp kandidat a u 36oj bude u top 3-4 igrača neke opasne ekipe. šta tu može biti loše

On je u predsezoni nabacio malo kilograma ciljano, jer je projektovano da ce mu biti optimalno za nacin na koji planira da igra. Ovo sto se usvinjio, je direktno vezano za povredu, netreniranje i verovatno malo opustanja kada je ishrana u pitanju.

Za radnu etiku i rutinu, posvecenost, masa saigraca je vec to dokumentovano potvrdila.

9 minutes ago, 1n54jd3r said:

Za radnu etiku i rutinu, posvecenost, masa saigraca je vec to dokumentovano potvrdila.

sve je lako kad si mlad, što kaže tjuna.

dugoročno gledano, verovatno mora da se uozbilji, ako mu je cilj da plodi u top 20 igrača lige sa 36 ljeta, isto i još više važi za luku polija dončića