Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

One Battle After Another

Featured Replies

1 hour ago, 3opge said:

sjajan film, najbolji PTA do sada, samo je PTA mogao da Pynchonovu raspricanost prevazidje pametnom rezijom.

K

Bolji od Master ?Aj molim te

PTA politicki manifesto od Obame do Silvane je sigurno najvece razocarenje .Mada se ni u Bice krvi nije pretrgao sa kritikom USA vec vise onako generalno .

Edited by askeladden

• Replies 69
  • Views 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Neki slican put postoji kod mene na Fuerteventuri sa sve pustinjskim krajolikom, ja ga obozovam a jos vise sad kad ga ljudi izbegavaju, jer je pusten auto-put u promet. I to je sve sto ce me asocirati

• Ovo je sasvim izvesno najbolji film PTA, koji sam gledao. Svakako je u vrhu uz Boogie Nights i Phantom Thread. Već sa prvih nekoliko kadrova me je kupio, nakon prvih pet minuta bio sam zadovoljan time

• ultra plasticni
    ultra plasticni

Ja i dalje ne mogu da izbijem iz glave scenu jurnjave kolima, znate ono gore-dole, tenzija je u konstantnom rastu, sto dopumpava i sjajna muzika, tako da je ovo jedna od vecih majstorija koje sam vide

Nije loše kako mala bije, i to je to otprilike. Ne znam o kakvim političkim porukama se priča, ovo što vidim je toliko provaljeno, ništa da zaključiš, da provališ sam, da je malo prikriveno, sve je na tacni. Ostaje samo enigma zašto se the majka Perfidia kresnula s Šonom Penom, čemu je to služilo.

Pamtiću ga nekoliko dana.

Edit. Sad sam završila, uz trećeg pokušaja

Edited by Svemir Zeka

1 hour ago, Svemir Zeka said:

Nije loše kako mala bije, i to je to otprilike. Ne znam o kakvim političkim porukama se priča, ovo što vidim je toliko provaljeno, ništa da zaključiš, da provališ sam, da je malo prikriveno, sve je na tacni. Ostaje samo enigma zašto se the majka Perfidia kresnula s Šonom Penom, čemu je to služilo.

Pamtiću ga nekoliko dana.

Edit. Sad sam završila, uz trećeg pokušaja

Aj ovako,malo cu skakati sa referanse na referensu al jebiga,taki sam coek.Di Caprio Han Solo ,Del Toro Obi van Kenobi ,Hope Luk Skajvoker .Ali ,Han Solo koji je pobegao,Luk Skajvoker koji nema silu i put i Obi Van koji nije prosvetio ucenika.Dart Vejder sa Temu tek on nema silu.Ostatak tajno drustvo kao neka kemp epizoda tv serije , takve i referense na filmove iz sedamdesetih potera kolima,pucnjava.A da ,pokret otpora banalan takodje,zaboravljaju se sifre,warrior nuns ne dadose nikakav otpor .Tarantinovizacija politickog sunovrata.Chak i ona scena kada pljackaju pa se deru je kao iz Pulp Fikcije kad se Honney Bunny drekenja anybody of you motherfuckers move.I jedno i drugi to rade jer su to videli kao nacin izdizanja iznad slabih,borba kao cool stvar.jedno i drugi srecu ostvarenog apex predatora Dzulsa ili Pukovnika i najebu .Tako sa vr glave.

Generalno je dobro sve to ukomponovano ali sama poruka je banalizacija stvarnosti.

Edited by askeladden

U kojim se godinama, kao, dešava početak filma?

Just now, Svemir Zeka said:

U kojim se godinama, kao, dešava početak filma?

Dolazak idola naseg moderatora na vlas.Imas pravo da pogadjas jednom.Barak Obama zato i ime Hope.Avaj Obama je i Pol Thomas bio idol,otud ovo naplakivanje od filma.

Edited by askeladden

2 minutes ago, askeladden said:

Dolazak idola naseg moderatora na vlas.Imas pravo da pogadjas jednom

Pa ne znam, spomenuo si sedamdesete? Ali ne uklapa se nikako

Just now, Svemir Zeka said:

Pa ne znam, spomenuo si sedamdesete? Ali ne uklapa se nikako

Referanse su na kemp krimi serije,tajna drustva i akcione filmove iz sedamdesetih.Kao uvodjenje Tarantinove estetiske nasilja jer je on koristio filmove iz sedamdesetih za svoje filmove kao uzor.

Deo referansi

Edited by askeladden

Evo i poredjenje koje nam govori da je sve ovo pulp ,banana zabava napravljena od reciklaze postojeceg.USA liberales politika lol.

4 hours ago, askeladden said:

Dolazak idola naseg moderatora na vlas.Imas pravo da pogadjas jednom.Barak Obama zato i ime Hope.Avaj Obama je i Pol Thomas bio idol,otud ovo naplakivanje od filma.

jebo te on.

samo da te upozorim da za ovakva podmetanja necu imati previse dugacak fitilj.

9 hours ago, 3opge said:

sjajan film, najbolji PTA do sada, samo je PTA mogao da Pynchonovu raspricanost prevazidje pametnom rezijom.

Meni je još uvek Inherent Vice najbolji PTA, i najbolja Pinčon ekranizacija, baš zato što mi nije izgledalo da se toliko trudio da prevaziđe raspričanost režijom.