Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

One Battle After Another

Featured Replies

One Battle After Another

ako zelite nekome da napakostite i userete mu 3 sata zivota - OBAVEZNO mu preporucite ovaj film.

volim paul thomas andresona, obozavam americku kulturu i filmove iz 70ih/80ih iz kojih pta (a i zena mu) ocigledno crpe inspiraciju, al' mi ovo posle prvog gledanja mirise na 1 od najvecih box office promasaja u poslednjih x godina. neki filmski kriticari su odusevljeni, mozda se autor time i vodio, no cisto sumnjam da ce prosecan gledalac razumeti sta je poenta price - nesto se nazire, al' je na kraju ispalo jaako tanko. zali boze talenta di kapria, son pena (ples, da ne kazem apsolutna dominacija po bioskopskom platnu) ili seretskog osmeha senseija del tora - glavni problem filma je sto je beskrajno dosadan...

i zato - hejteri: pravac bioskop!

• Replies 69
  • Views 5.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Neki slican put postoji kod mene na Fuerteventuri sa sve pustinjskim krajolikom, ja ga obozovam a jos vise sad kad ga ljudi izbegavaju, jer je pusten auto-put u promet. I to je sve sto ce me asocirati

• Ovo je sasvim izvesno najbolji film PTA, koji sam gledao. Svakako je u vrhu uz Boogie Nights i Phantom Thread. Već sa prvih nekoliko kadrova me je kupio, nakon prvih pet minuta bio sam zadovoljan time

• ultra plasticni
    ultra plasticni

Ja i dalje ne mogu da izbijem iz glave scenu jurnjave kolima, znate ono gore-dole, tenzija je u konstantnom rastu, sto dopumpava i sjajna muzika, tako da je ovo jedna od vecih majstorija koje sam vide

4 hours ago, Nebojsa said:

One Battle After Another

ako zelite nekome da napakostite i userete mu 3 sata zivota - OBAVEZNO mu preporucite ovaj film.

volim paul thomas andresona, obozavam americku kulturu i filmove iz 70ih/80ih iz kojih pta (a i zena mu) ocigledno crpe inspiraciju, al' mi ovo posle prvog gledanja mirise na 1 od najvecih box office promasaja u poslednjih x godina. neki filmski kriticari su odusevljeni, mozda se autor time i vodio, no cisto sumnjam da ce prosecan gledalac razumeti sta je poenta price - nesto se nazire, al' je na kraju ispalo jaako tanko. zali boze talenta di kapria, son pena (ples, da ne kazem apsolutna dominacija po bioskopskom platnu) ili seretskog osmeha senseija del tora - glavni problem filma je sto je beskrajno dosadan...

Jel blizu nekom od ranijih PTA filmova po necemu? Lici li na njega? Koji od ranijih njegovih filmova ti se nisu svideli, ako ih ima?

Idem tek u subotu da gledam i ne mogu izdrzati, pa te pitam zato sto sam ranije od mnogih ljudi za razne njegove filmove slusao da su im bili dosadni, a meni je svaki bio dobar (osim IV koji jos nisam gledao) i svaka njegova idiosinkrezija i kokainsko ludovanje meni su legli.

9 hours ago, Nebojsa said:

One Battle After Another

Nisam ga još pogledao ali sve sam ovo tvoje naslutio čim sam vidio da je to Pinčon ponovo i odvratni Inherent Vice vajb mi se javio.

Meni je strava One Battle After Another, hype is real. Necu se usuditi da kazem najbolji njegov (ipak je TWBB one & only), ali sigurno u top 3, a bez dileme film godine. Ok, scenario nije neko ludilo, ali sve ostalo je besprekorno - rezija, fotografija, montaza, muzicki skor, gluma Dikaprija i Pena (+ socna epizoda Benisija), humor, napetost... Ima malo koenovstine, podsetio me u nekim momentima na No Country for Old Men. Sve u svemu - vrhunska voznja, obavezno gledati u bioskopu.

Ne da mi nije bio dosadan, nego sam imao utisak da je trajao 80 minuta, a ne 160 i kusur. Pritom nisam neki zagrizeni fan PTA, npr. Inherent Vice i Licorice Pizzu sam zavrsio iz vise etapa, bas su me izmrcvarili.

Edited by FPLS

Pa kome sada da verujem? mad

Svojim očima vlade

• Author
17 hours ago, Sludge Factory said:

Jel blizu nekom od ranijih PTA filmova po necemu? Lici li na njega? Koji od ranijih njegovih filmova ti se nisu svideli, ako ih ima?

Idem tek u subotu da gledam i ne mogu izdrzati, pa te pitam zato sto sam ranije od mnogih ljudi za razne njegove filmove slusao da su im bili dosadni, a meni je svaki bio dobar (osim IV koji jos nisam gledao) i svaka njegova idiosinkrezija i kokainsko ludovanje meni su legli.

tesko mi ga je uporediti sa bilo cime, pritom ne mislim samo na samog andersona, a ne moze se lako ni zanrovski svrstati - mozda kao meta- ili omaz filmu uopste koji je odradio pre svega za sebe cini se.

sto se tice boldovanog dela, nece te izneveriti, al' je prosto premalo - sve to smo vec videli bezbroj puta i kod njega i drugih autora.

ne sumnjam da ce ljudi biti podeljeni i da ce se neke scene na kraju ispostaviti kultnim, al' ne mogu da predjem preko cinjenice da sam od skoro tri sata filma, pa posle 25 minuta poceo da se vrpoljim u sedistu i gledam dal' da palim iz sale ili ne, a sto mi se nikad u zivotu nije dogodilo u bioskopu. tih prvih sat vremena mi je i bio najzahtevniji deo filma, koji u tom segmentu pre lici na spotove koje je pta radio za haim, do nesto ozbiljnije, gde nimalo nisu pomogle nadrkana tejana i teletabis revolucionari...

i naravno - ovo vredi pogledati samo u bioskopu, ako ni zbog cega drugog, do neizbezne vrtoglavice s car chase sekvencom (holy trojac vec pomenut u prethodnom postu).

On 25. 9. 2025. at 11:35, Nebojsa said:

One Battle After Another

Odgledah sinoc u bioskopu u terminu od 23h do skoro 2 ujutro. Legao u male pre 3h a jutros u 8h imao davno zakazan dejt kod doktora za prstenjak direktno u prostatu. blush

Uglavnom, sto se prostate tice sve ok i vidimo se za godinu dana.

Sto se filma tice i mene je jako iritirao prvi sat s onom gadnom i meni preruznom Tejanom plus previse pucacine i akcije. Bukvalno nelagoda. Drugi deo daleko bolji. Miks Tarantina i brace Koen ali u smislu vec vidjeno. Di Kaprio odlican ali Son Pen je zaista maestralan i sigurno dobija novog oskara i mogucnost da ga prosledi Zelenskom i sledece godine. Sve u svemu nisam se pokajao sto sam ga bas u bioskopu gledao. Mislim da bi me kucna projekcija vise smorila.

On 25. 9. 2025. at 11:35, Nebojsa said:

One Battle After Another

Evo me iz bioskopa, ne bih bio baš toliko kritičan, ali svakako nisam ni oduševljen.

Biće po neki spojler!

Film ima komponente koje zaista dobro rade, na momente odličan (crni) humor, minijatura Di Kaprija tokom bežanja kada su ih navatali, cela ta sekvenca je zaista sjajna, njegova i pogotovu Penova gluma generalno, no očekivao sam neku veću dubinu u celoj priči, ali radnja je malo lelujava i nigde se nije zadržala dovoljno da bi se na kraju poentiralo nekom katarzom. Ima dobrih scena, momenata, muzičkih podloga, pa i trka po onom talasastom putu na kraju je zanimljiva ili barem zanimljiva od većine koje sam ikad gledao, a to kažem kao neko ko ako nešto mrzi u filmovima - to su trke i jurnjave kolima...

Ne kapiram tj neubedljiva mi je motivacija i neki postupci likova, njenu da se uopšte petlja sa Penom, to što se ne pojavljuje do kraja filma tj cca 16 godina, itd, itd.

Film je svakako vredan gledanja, pruža nešto što se ne viđa baš svaki dan pa ni mesec, ali ispariće iz mozga već sutra dan i to je to.

On 26. 9. 2025. at 0:47, Filozof manijak said:

Svojim očima vlade

Tek njima ne verujem ništa.

1 hour ago, Mil@n said:

Evo me iz bioskopa, ne bih bio baš toliko kritičan, ali svakako nisam ni oduševljen.

Biće po neki spojler!

Film ima komponente koje zaista dobro rade, na momente odličan (crni) humor, minijatura Di Kaprija tokom bežanja kada su ih navatali, cela ta sekvenca je zaista sjajna, njegova i pogotovu Penova gluma generalno, no očekivao sam neku veću dubinu u celoj priči, ali radnja je malo lelujava i nigde se nije zadržala dovoljno da bi se na kraju poentiralo nekom katarzom. Ima dobrih scena, momenata, muzičkih podloga, pa i trka po onom talasastom putu na kraju je zanimljiva ili barem zanimljiva od većine koje sam ikad gledao, a to kažem kao neko ko ako nešto mrzi u filmovima - to su trke i jurnjave kolima...

Ne kapiram tj neubedljiva mi je motivacija i neki postupci likova, njenu da se uopšte petlja sa Penom, to što se ne pojavljuje do kraja filma tj cca 16 godina, itd, itd.

Film je svakako vredan gledanja, pruža nešto što se ne viđa baš svaki dan pa ni mesec, ali ispariće iz mozga već sutra dan i to je to.

Jesi li gledao njegov Inherent Vice, gde je isto Pinčon prismrdio i da li film ima taj sličan vajb?

vrlo dobar one battle after another.
ne bih rekao da je najbolji PTA film koji sam gledao ali je kvalitetno provedeno vreme. baš je za bioskop, iz kategorije veliki filmovi

recimo po vajbu neka mešavina fight cluba i pulp fictiona

https://www.youtube.com/watch?v=vwSRqaZGsPw
šon pen porobio, dikaprio standardno dobar

Filmcina.

Koja crna dosada, nismo trepnuli. Ne mogu sad ni da pisem, a i sta da kazem. Epski, u antickom grckom smislu.

8 hours ago, Sludge Factory said:

Filmcina.

Koja crna dosada, nismo trepnuli. Ne mogu sad ni da pisem, a i sta da kazem. Epski, u antickom grckom smislu.

Tebi se svideo i "Za danas toliko", tako da toliko ti je za verovati tongue

Šalim se, ja sam se baš naoštrila da idem i na ovo potrošim taj jedan godišnje odlazak u bioskop.

inherent vice je zakon, malo mi je bio culturally bound kad sam ga prvi (i jedini) put gledao u drustvu starih kali stonera, smeskaju se sebi u braduD mada brzo sam ukapirao o kakvoj zajebanciji se radi. gledam YT isecke danas, film je lepo ostario!