December 20, 2025Dec 20 43 minutes ago, Filozof manijak said:Vrtim film unazad, i koliko mi se čini, ispada da je Karlikova povreda bukvalno upropastila sezonu, i dovela do pucanja kluba.U smislu onog leptira koji svojom težinom izazove kolaps nestabilne kućeA imao je i momente kada je "leteo kao leptir a ubadao kao osa"
December 20, 2025Dec 20 mislim da karlik dzouns nije toliko dobar igrac da bi se oko njega lomila sezona; dve izgubljene tekme bi dobili, jednu dobijenu izgubili i toeto. Edited December 20, 2025Dec 20 by uini
December 20, 2025Dec 20 Ne radi se samo o tome koliko je dobar igrač već o tome da mi praktično na toj poziciji nemamo zamenu za njega Edited December 20, 2025Dec 20 by ubibobi
December 20, 2025Dec 20 1 hour ago, kralj said:Željko je okrenuo čitavu javnost, a naročito lako manipulisano stado protiv kluba, uključujući tu i Ostoju i igrače. Prirodno je da u takvom ambijentu igrači ne daju maksimum.Pritom, Tajrik Džons je u Partizanu isključivo zbog Željka, on ga je doveo sa tim istim primicačem u klub.Napisao sam jasno da mu ovo nije bio plan, ni namera, već da ne ume drugačije.Ja mislim da su i u Partizanu, a bogami i ovde na forumu najveći problem neadekvatni lekarski pregledi
December 20, 2025Dec 20 9 minutes ago, copkillah said:Dule je prvo ovo gledao i retko kada je promašivao.Isto tako, to su bila i drugačija vremena, manje stranaca je igralo, pa je i selekcija bila oštrija.Pravi se mit od te recenice. Sustina je da nekad pogodis, nekad promasis. Nije imao pojma Dule kakav je karakter Bo na primer, posto je ispalio Milt, nikad cuo za njega nije prethodno, ali ti hitno treba plej, pa uzimas i ne pitas kakav je. Uprkos partijanju, na terenu se to nije osetilo, pa je odustao od disciplinovanja. Sa Kinseyjem je vec bilo dosta problema. Bilo je i zestokih sukoba sa Pavlovicem. I kada je u pitanju 1 igrac, a ti si u klubu bog i batina, onda logicno tvoja ce biti zadnja. Ako se igraci udruze, a to mu se desilo u CSKA, onda nemas sanse.I danas jesu drugacija vremena jer su u svakom timu 80-90% stranci, siri su rosteri, mnogo je teze pronaci svima adekvatnu ulogu, a svako ko je nezadovoljan ima potencijal da te izbusi.
December 20, 2025Dec 20 plus je tržište suvo ko dren, pa i nemaš puno izbora, često dođeš u situaciju da biraš između pouzdanog EK igrača (Majk) ili mačka-u-džaku final4 igrača (Džiberi).Majk sada deluje kao mnogo bolji pik, ali to je igrač za max sredinu EL tabele.
December 20, 2025Dec 20 2 minutes ago, copkillah said:Dule je prvo ovo gledao i retko kada je promašivao.Isto tako, to su bila i drugačija vremena, manje stranaca je igralo, pa je i selekcija bila oštrija.sa akcentom na drugačija vremena. klub je išao sa pozicije underdog-a, stranci koji su dovođeni nisu bili iz teške kategorije. Bo je došao iz nekog manjeg Turskog kluba (jel beše Mersin), Alex iz nekog manjeg Šapnskog kluba (Granada valjda), Veselog je iskopao nekud iz Slovenije kao klinca, Kamings je ranije došao iz Hemofarma, Roberts iz Zvezde valjda itdstruktura tima je bila takva da su veliku većinu činili domaći igrači. što je danas nezamislivoponovnim ulaskom u EL sve se drastično menja, propustili smo gotovo deceniju, na tom nivou više ne može da se igra sa većnski domaćim rosterom, jer bi domaći igrači tog nivoa više koštali nego ovi Ameri, a oni u nba su uglavnom van dometatako da zaista treba biti mađioničar pa zadržati tradiciju koju imamo i volimo i biti konkurentan danas. u nekom širem smislu imamo onu globalnu priču o kolektivizmu i individualizmu, naciji i pojedincu. grobari imaju tendenciju da svoj kolektiv, svoju naciju, drže iznad svakog pojedinca, što se ono kaže da štite ognjište . u tu "naciju" se rado primaju i oni koji nisu domaći, dakle nije priča Srpski svet, svi su dobrodošli, ali moraju da prihvate pravila igre. ovi preduzetnici koje sada imamo više liče na ngo sektor i neku globalnu priču o zaštiti ljudski prava (kme, kme, reko mi trener mrš bre!!!!)tako da imamo navijački korpus koji je, u ovoj paraleli, krajnje nacionalistički orijentisan (iako su u pitanju ljudi koji u političkom životu mogu da imaju sasvim druge nazore) i upravu koja je orijantisana liberalno-tršišno (sve naplati, sve kvantifikuj, šišaj stado, sve košta mnogo i puno) i usko povezana sa državom. to su dve skupine koje su u prirodnom sukobu koji će teško da se okonča. ili će navijači da postanu burger-pepsi navijači ili će upravu da preuzme neko iz "nacionalnog" sektora. gde se odmah postavlja pitanje kako će to da funkcioniše kad se u jednačinu uključi i država Edited December 20, 2025Dec 20 by Ted
December 20, 2025Dec 20 Sad širite i priču i kukate za staaaarim vremenima jer je donedavni trener promašio selekciju i nije sa njima napravio dobar odnos. Kad neki sledeći uspe u tome biće sve ok. Tako se stalno naglabalo i na kkcz topiku ali više nema te priče jer je ove godine gro tima pogođeno. Svi u Evroligi sada rade isto. Kome se ne sviđa može da igra Kup Lilijane Ronketi.
December 20, 2025Dec 20 sigurno Željko ima bolje kontakte po celoj Evropi koje može da pozove i da se raspita o ljudskim kvalitetima i ponašanju na treningu nego Dule. i uopšte know-how sastavljanja dobrog tima u različitim uslovima, u odnosu na Dulov koji je mogao da funkciniše samo u 1 ekosistemutim pre je nejasno zašto je Željko pod stare dane odustao od sopstvenih principa, jer nikad pre nije sastavljao ovakve timove. nije ni u Partizanu kad je došao, pokušavao je da napravi tim od pametnijih igrača, kojima bi dodao 1-2 divljaka koje je mogao da istrpi. i onda preko noći odustane od svojih životnih pricipa i napravi tim sa 10 random divljaka i 1 Bongom. kao da mu je neko drugi sastavljao tim, a on ćutao i trpeo zbog mira u kući, sve dok ga nisu nabili stoka razlike u njegovoj Atini da se sramoti tamo pred svojima
December 20, 2025Dec 20 32 minutes ago, Uskebasi said:Ja mislim da su i u Partizanu, a bogami i ovde na forumu najveći problem neadekvatni lekarski preglediReče potomak jeftine kontracepcije.
December 20, 2025Dec 20 https://www.mozzartsport.com/kosarka/vesti/litvanci-pisu-sukob-parkera-i-ocokoljica-posle-debakla-u-kaunasu/531279
December 20, 2025Dec 20 1 minute ago, kralj said:Reče potomak jeftine kontracepcije.Ja sam mislio da si ti fin i kulturan. Jel sad ok da se ja interesujem čega si ti potomak?
December 20, 2025Dec 20 Sinoc nismo lose igrali u prvoj cetvrtini, ali bilo je nekoliko promasenih suteva, uvukla se nervoza, sve ostalo je istorija
December 20, 2025Dec 20 Ostoja je jasno rekao zbog čega ne odlazi. u pitanju je imidž. on je preuzeo u teška vremena, on je stabilizovao, on je doveo Željka, on je dovukao pare u klub, on je vratio dugove, on pravi profit, on je veliki menadžer. tako da, ako sada ode i klub kolabira finansijski i ode u nikad veći dug, ode i imidž. stoga će onda gleda da njegov odlazak bude posledica istekao mi mandat situacije, a ne povukao sam se pod pritiskom i upropastio klub. tako nekako on to vidi. na to dodati i da sigurno ima neke inpute od milog mu predsednika/šefa, koji voli u sve da se meša i razume, od baždarenja strujomera do kosmičkih letovaplus je Ostoja uspeo da mobiliše snage koje dolaze u Arenu da sve jače i jače skandiraju nebogougodne stvari spram vođe. u situaciji kad protesta nema ili su zamrli, ta Arena mu sad dođe kao jedna vrlo disonantna pojava, gde su se mučeni operatori reglera našli u nebranom grožđu, te mora da imaju reflekse i anticipaciju kao vrhunski golman
December 20, 2025Dec 20 1 hour ago, Jimmy Kowalski said:Pravi se mit od te recenice. Sustina je da nekad pogodis, nekad promasis. Nije imao pojma Dule kakav je karakter Bo na primer, posto je ispalio Milt, nikad cuo za njega nije prethodno, ali ti hitno treba plej, pa uzimas i ne pitas kakav je. Uprkos partijanju, na terenu se to nije osetilo, pa je odustao od disciplinovanja. Sa Kinseyjem je vec bilo dosta problema. Bilo je i zestokih sukoba sa Pavlovicem. I kada je u pitanju 1 igrac, a ti si u klubu bog i batina, onda logicno tvoja ce biti zadnja. Ako se igraci udruze, a to mu se desilo u CSKA, onda nemas sanse.I danas jesu drugacija vremena jer su u svakom timu 80-90% stranci, siri su rosteri, mnogo je teze pronaci svima adekvatnu ulogu, a svako ko je nezadovoljan ima potencijal da te izbusi.Ne, uopšte se ne radi o pravljenju mita, već prosto o načinu na koji se tada radilo. Bilo je malo jednostavnije vreme, da se tako izrazim. Mekejleb, ti si bukvalno naveo primer gde je moralo da se nađe hitno rešenje, što aspolutno ne menja činjenicu da su se uglavnom tražili karakterno neproblematični likovi kada se skautiralo i tražilo prvo rešenje. Da ne ulazim u to, što Bo svakako nije bio problematičan karakter, koliko god da je voleo da partija. Bukvalno je na svom debiju bio igrač utakmice. Bottom line je da je taj sistem i način izbora igrača najčešće funkcionisao, nisu dovođene dileje i to je to. Nekad ubodeš, nekad ne, ali navedeno je bilo važan faktor.Što se tiče Vujoševića, u CSKA je otišao u prelaznom periodu za klub, mislim da to nije bilo samo do igrača "koji su se udružili", već da bi skoro bilo ko prošao isto u tom trenutku.