Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

KK Crvena Zvezda 2025/26

Featured Replies

3 hours ago, Jesper23 said:

Moram reći da nam Karter ozbiljno nedostaje, drugačiji je od svega postojećeg. Nadam se da mu oporavak ide kako treba, baš je zajeban i atletičan. Vrijeme je da i taj Hapoel sjebe jednu utakmicu.

Karter je doslovno slabija verzija Batlera. Sta je to drugacije kod njega sto nam nedostaje? Fale nam najvise Bolomboj i Moneke, fali nam i Grejem iz njegovih boljih dana ali tu je izgleda mrka kapa. Naravno, u ovom ritmu utakmica fali nam svaki povredjeni igrac jer je vise nego ocigledno da su nam neki vazni igraci poput Kodija, Kaline i Odzeleja malo zatrokirali ali nista posebno novo ne bismo dobili s Karterom osim jos jednog dobrog igraca u rotaciji.

Predugo igramo sa previse povredjenih igraca i rekonvalescenata, bilo je samo pitanje dana kada ce igraci sa najvecom minutazom i najodgovornijim ulogama da se raspadnu. Koliko god da se covek u trenutku iznervira igrom i ponasanjem nekih igraca tuzno je bilo citati komentare koji su terali Kodija iz kluba posle svega sto je odigrao ove sezone do sada. OK, to je ipak Laki a on je poznat po svojim hjistericnim i radikalnim reakcijama, ali takvih "Lakija" po forumima i drustvenim mrezama ima za izvoz. Prosecan navijac Zvezde se ponasa kao Pavlovljev pas, kad ga nahranis pobedama uvek veselo laje i mase repom, kad ga opalis porazom uvek cvili, kidise i rezi kao da je tudji pas. Ne postoji nikakav kontinuitet u misljenju i secanju, ona se radikalno menjaju kao carape posle svake utakmice. Nijedan igrac nema prostora da ima los dan ili los period, sto je normalno za svakog sportistu na svetu, odmah se tera iz kluba, sumnja u njegov kvalitet, kuka i bogoradi kako cemo zavrsiti na dnu tabele. Pohvale i kritike ne postoje, umesto njih se praktikuju euforija i frustracija, strpljenje i umerenost uopste ne postoje u recniku.

Sto je najgore od svega, mi se jos i hvalimo time kako je tesko igrati za ove nase klubove, kako je ovde najveci pritisak i kako je to deo posebne kosarkaske kulture na kojoj nam valjda svi zavide. Nije, to je patologija naroda koji je ucen i naucen da mrzi sve druge i da daje mitske karakteristike svojim psihickim nedostacima i poremecajima pa mu svaka pobeda i svaki poraz dobijaju biblijske razmere. Zbog tih hiperbolama zagadjenih emocija mi i nemamo igrace koji ispadnu iz forme ili su prosto fizicki i mentalno umorni, mi imamo izdajnike koji ne razumeju koliko su nam pobede vazne i stoga ih treba terati iz kluba jer nisu dostojni nasih ocekivanja. Fenomenoloski je izuzetno zanimljivo posmatrati taj fenomen ali fenomenoloski je zanimljivo i posmatrati Veneru teleskopom ali nije prijatno i preporucljivo ziveti na njenoj povrsini. Onoliko dugo koliko mozes da izdrzis pre nego sto se zapalis i izgoris.

Morali bismo malo da se dozovemo pameti ali je veliko pitanje imamo li vise cemu da se dozovemo.

Edited by harper lee

• Replies 18.4k
  • Views 821.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Dragi moji, ja sam obećala deci uštipke ako Zvezda pobedi, i sad idem da ispunim obećanje. Majka ne laže svoje cigančiće™ Čestitke nam sviju, a najviše @kralj čije jinxovanje je presudilo. ŠEST poe

• Donatas Motiejunas je dogovorio produžetak saradnje sa Zvezdom, saznaje Meridian sport.

Posted Images

Grejem jednostavno nema adekvatnu ulogu u timu. Jedini periodi u kojima je pružao stabilne i kvalitetne partije bili su oni u kojima je imao visoku minutažu i gotovo potpunu ofanzivnu autonomiju. Svaka stroža, kompresovana uloga sa unapred zadatim čitanjima i ograničenim opcijama vidljivo ga izbacuje iz ritma i značajno umanjuje njegov učinak. U Spursima se dešavalo da po mesec dana tavori u razvojnom timu i onda odjednom kad osvane u rosteru, odmah mu daju patike startera od 30min+.

U početnoj fazi sezone delovalo je da je Sferopulos gradio napadački koncept sa Grejemom kao primarnim kreatorom i košgeterom, ali su se okolnosti dok je bio povređen promenile. Dolazak Batlera, kao i dva MVP meseca Kodija, prirodno su redistribuirali odgovornost i hijerarhiju u napadu. U takvom kontekstu Grejem je ostao bez jasnog identiteta u sistemu, a tu je maltene beskoristan. Nadam se da će na ovom nivou ipak uspeti i takav da doprinese, ipak dugo nije igrao i ovo su dečije bolesti koje većina NBA igrača mora da preleži.

Frustrira ovo kad pomisliš...u teoriji mi imamo ekipu sa gomilom mamojebaca. U praksi neki povređeni, neki nesnađeni neki nadureni.

Pa nijedan klub u istoriji nije imao trenutak kada apsolutno svaki igrač isporučuje maksimum koji može.

Pisali smo o tome, a i Saša je redovno naglašavao, novopridošli i povratnici od povreda impliciraju novu kompoziciju, izgubili smo dve tesne utakmice, bože moj.

56 minutes ago, JPM said:

Frustrira ovo kad pomisliš...u teoriji mi imamo ekipu sa gomilom mamojebaca. U praksi neki povređeni, neki nesnađeni neki nadureni.

Ne vidim nadurene.

3 minutes ago, sigurnost said:

Ne vidim nadurene.

Nema ih trenutno mada mi cmm i butler ne deluju da se vole.

Just now, JPM said:

Nema ih trenutno mada mi cmm i butler ne deluju da se vole.

to je zato što veruješ ljudima po forumima koji tripuju.

a i od povređenih, nosioc je jedino bolomboy, od nesnađenih je to isključivo graham, koji se zapravo, sticajemokolnosti, poslednji uvodi u hijerarhiju

tako da, sve u svemu, nema mesta nikakvim žalopojkama

I dalje bez Cime i Kobre....

nema mesta ni žalopojkama ni nezadovoljstvu igrom i rezultatima. samo se treba setiti sopstvenih očekivanja od letos ili nakon prva dva kola. ovo je skup i dobar roster sa legitimnim evroligaškim trenerom, ali to i dalje nije ekipa za koju se može reći da bi plasman van prvih 4 ili 6 bio neuspeh. Evroliga je takmičenje u kome su serije pobeda i poraza nešto kroz šta prolazi svaka ili skoro svaka ekipa i to je još izraženije kod ekipa koje nisu ni u prvih ni u poslednjih 4-5 po kvalitetu ili imaju mnogo novih igrača naročito rukija, a Zvezda ispunjava oba kriterijuma. ovakav Partizan smo morali da dobijemo, ali smo od Olimpijakosa mogli da izgubimo i tako dalje. rezultati su i dalje sasvim u redu, igra je obično lepa za oko, igrači borbeni i fizički spremni…idemo dalje.

1 hour ago, uini said:

to je zato što veruješ ljudima po forumima koji tripuju.

a i od povređenih, nosioc je jedino bolomboy, od nesnađenih je to isključivo graham, koji se zapravo, sticajemokolnosti, poslednji uvodi u hijerarhiju

tako da, sve u svemu, nema mesta nikakvim žalopojkama

Ne znam ko je za tebe nosilac (nominativ jednina, nemoj da radi prut) ali cenim da bi nam Rivero dosta znacio da moze da igra.

ja nepismenost pobeđujem obično tako što na brzinu proverim na guglu ali tose nisam nado. probaću da zapamtim, nosilac. nosilac.

značio bi rivero ali je uz njegovu povredu stigao motiejunas a izundu neočekivano porastao do legitimnog euroleague backupa.

hoću da kažem, nije u rangu cmm-a, nwore, kalinarija, monekea, pa ni onoga što butler i graham mogu biti. butler je tu na korak od go-to igrača.

svi znače, i dobrić i deda, čak je i yago značio u onom zeznutom periodu.

uz pretpostavku ili nadu da moneke neće dugo biti out, imamo sve te neke glavne igrače na raspolaganju, osim bolomboya

Edited by uini

5 minutes ago, uini said:

ja nepismenost pobeđujem obično tako što na brzinu proverim na guglu ali tose nisam nado. probaću da zapamtim, nosilac. nosilac.

značio bi rivero ali je uz njegovu povredu stigao motiejunas a izundu neočekivano porastao do legitimnog euroleague backupa.

hoću da kažem, nije u rangu cmm-a, nwore, kalinarija, monekea, pa ni onoga što butler i graham mogu biti. butler je tu na korak od go-to igrača.

svi znače, i dobrić i deda, čak je i yago značio u onom zeznutom periodu.

uz pretpostavku ili nadu da moneke neće dugo biti out, imamo sve te neke glavne igrače na raspolaganju, osim bolomboya

Ako ne racunamo Bolomboja Rivero bi nam bio prvi centar da moze da igra, plus nam daje u reketu ono sto ne mogu ni Izundu ni Motijeunas. Okretniji je, bolje zavrsava oko obruca, ima i neku drljavu poludistancu. Nema, naravno, znacaj igraca koje si nabrojao ali kod Saleta nijedan centar nece biti glavna meta u napadu, nece biti ni Bolomboj kad se vrati. Bolomboj ce nam znaciti neizmerno u odbrani, u napadu ce otprilike da radi isto sto sada radi Izundu samo bolje posto je bolji igrac.

pa da, nisam ni mislio da je bolomboy nosilac zato što se ide na njega u napadu, mada će imati i tu važnu ulogu

ali ono što imamo sa njim i cmm-om u paru, gde onda obojica preuzimaju komotno visoke ili niske, ima malo koja ekipa u evropi, na toj osovini plej-centar

23 minutes ago, uini said:

lako ćeš zapamtiti, nosilac-nosioc, Brazilac-Brazioc (tm Laron)

Edited by levi

ma sad sam zapamtio, nego, nisam baš prilježno učio gramatiku, više po osećaju, nekad tako omanem