November 17, 2025Nov 17 2 minutes ago, sigurnost said:Ja Nvoru pomenuo nisam.Ako je nebitno neka Jago igra 30 minuta, Dobrić 25, Davidovac 25. Miljenović nije mogao igrati više, jer bi svakako napravio 5 ličnih.Nisam ni ja pomenuo da je nebitno pa nikom nista. Generalno se slazem s tim da je trebalo vise da igraju ovi sa klupe ali ni igraci ni treneri ne vole da gube utakmice.
November 17, 2025Nov 17 Biće sigurno Batler u problemu neko vreme, nije navikao na ovolika skupljanja i da centri kampuju u reketu čekajući njegov prodor. Grejemu će u teoriji to biti i veći problem, on je jedan od najgorih igrača na obruču koje sam gledao. Dosta se zanemaruje razlika u pravilima koja nije mala.Meni deluje da je Batler savestan momak i da su ga relativno isprepadali taktičkom disciplinom i skupim greškama. Ipak, momak je inteligentan (izvlačenje ona 3 bacanja je tipični BBIQ potez) i ima širok repertoar da doprinosi i dok ne pohvata finese.Bitne su pobede naravno, čak i u ABA. I sam trening je drugačiji posle pobede. Radonjićeva Zvezda je ovo rutinski dobijala igrajući odbranu na 70%
November 17, 2025Nov 17 Ja nisam primetio da Batler ima problem sa centrima koji skupljaju. Vise vidim problem sa time da je nekako spor u duelu sa direktnim cuvarima.
November 17, 2025Nov 17 Fali mu spejsing kod prodora, to je najveći problem. Ima on skil da rešava izolacije.
November 17, 2025Nov 17 59 minutes ago, sigurnost said:Nebitno bi bilo da Mekintajer nije igrao 33, Kalinić 27 minuta...pa mozda je treneru bilo bitno ali ja tu bitnost iskreno ne vidim u datom kontekstu. pri cemu sledecu tekmu u euroleague igramo za 4 dana, nije kao da je prekosutra pa ce biti frla za oporavak.
November 17, 2025Nov 17 Da li ja dobro čujem Obradovića, Nvora je trebao danas da igra ali se MALO UKOČIO?Stvarno ću početi da verujem u vradžbine, dajte popa!!!
November 17, 2025Nov 17 8 minutes ago, JPM said:Ja nisam primetio da Batler ima problem sa centrima koji skupljaju. Vise vidim problem sa time da je nekako spor u duelu sa direktnim cuvarima.Batler ima izuzetno brz prvi korak i direktni cuvar mu je najmanji problem, ima problem sa centrima koji skupljaju u reket jer u Evropi ne postoji illegal defence pa moze zid od igraca da ga ceka tamo kad napravi prednost. Plus ovo sto Laki kaze, pasivan je u oslobadjanju od cuvara.
November 17, 2025Nov 17 Kako sta je video...pa imaginarni prestup. Zaradio je veceru na racun zmajceka.
November 17, 2025Nov 17 9 minutes ago, harper lee said:Batler ima izuzetno brz prvi korak i direktni cuvar mu je najmanji problem, ima problem sa centrima koji skupljaju u reket jer u Evropi ne postoji illegal defence pa moze zid od igraca da ga ceka tamo kad napravi prednost. Plus ovo sto Laki kaze, pasivan je u oslobadjanju od cuvara.Ne znam, secam se bas situacije kad je krenuo protiv direktnog cuvara neki pokusaj kros overa i od njega otisla lopta u aut a on se zabio u cuvara. Kao da mu je sam kros over bio jako spor.
November 17, 2025Nov 17 1 minute ago, JPM said:Kako sta je video...pa imaginarni prestup. Zaradio je veceru na racun zmajceka.Ovde je doslovno nemoguće reći je li gazio ili ne.A pravilo je jasno - ukoliko ne može jasno da se vidi događaj koji se analizira, ostaje na snazi prvobitno donesena odluka.
November 17, 2025Nov 17 1 minute ago, JPM said:Ne znam, secam se bas situacije kad je krenuo protiv direktnog cuvara neki pokusaj kros overa i od njega otisla lopta u aut a on se zabio u cuvara. Kao da mu je sam kros over bio jako spor.To "secam se jedne situacije" je isto kao i ova fotografija koja "dokazuje" da Kodi nije gazio liniju. Ja se secam bar tri situacije protiv Monaka gde je ostavljao mnogo bolje cuvare u prasini. Jedna situacija moze da bude oklevanje u donosenju odluke da se ide na prodor, nista to ne govori o brzini njegovog prvog koraka.
November 17, 2025Nov 17 Just now, harper lee said:To "secam se jedne situacije" je isto kao i ova fotografija koja "dokazuje" da Kodi nije gazio liniju. Ja se secam bar tri situacije protiv Monaka gde je ostavljao mnogo bolje cuvare u prasini. Jedna situacija moze da bude oklevanje u donosenju odluke da se ide na prodor, nista to ne govori o brzini njegovog prvog koraka.Ma ok, ovo je samo dojam.
November 17, 2025Nov 17 Sećam se i ja te jedne situacije kad mu nije prošla prednja promena posle tajmauta.Batlerov trejd mark je promena ritma, igra na prstima, brze promene pravca i ritam, to je njegov napadački forte koji je u ovoj konkurenciji elitan.Ukoliko bude dobijao loptu u pozicijama gde treba, biće mnogo zajeban kada se prilagodi. U to ime, Kodi ga je danas dva puta oladio za ono malo što sam gledao u situacijama koje su nacrtane za njega.Za odbranu ćemo videti, za sad ide musavo. Sigurno da može da se dovede u red barem da ga se ne targetira. Nema on nekih neotklonjivih problema, za sad deluje da je koncentracija glavni, a sa koncentracijom problem ima svaki igrač koji dolazi u Evropu. Drobnjak je za sva 3 potencijalna pojačanja Partizana iz Amerike tvrdio da se neće snaći jer nemaju kapacitete da odjednom nauče plejbuk od 100 akcija gde je svaki detalj preciziran.Govorio je i Bogdan (ili Teo, ali mislim Bogdan) da je tek u Americi shvatio koliko je sve drugačije i da se treba navići i na to da je tamo lakše igrati (ne samo dimenzije terena, drugačija lopta i pravila, nego i sloboda u igri i odsustvo pritiska). Rekao je da ne može ni da zamisli kako je igračima koji idu po prvi put u drugom smeru.edit: poslušati i Radonju i kako je morao svaku akciju za Kvinsi Milera da maksimalno uprosti. Edited November 17, 2025Nov 17 by kralj