November 6, 2025Nov 6 Popular Post 25 minutes ago, Heaviside said:zanima me koliko je Tomić uticao na selekciju. poprilično je bizarno ako je Sfero potpuno samostalno doveo sve ove igrače i da nije uspeo da ih kontroliše ili nije znao šta će sa njima. obradović igra drugačije od njega, ali i dalje mislim da su motivacija i timski duh glavna razlika. Već u instabulu sa Tomovićem kao prvim trenerom je ekipa izgledala drugačije, a potpuno je nemoguće da je on uveo bilo kakve značajne taktičke promene.Sferopulos je doslovno na svakom od ovih igraca insistirao, ako ne racunamo Motijeunasa i Batlera. Mislim da je problem bio sasvim druge prirode, on jednostavno nije umeo da rasporedi uloge drugacije od "ovo su mi glavni igraci a ostali kad vide teren treba da mi budu zahvalni" i tako se lisio usluga gomile igraca koji Obradovicu donesu ponesto na svakoj utakmici. Danas je, recimo, Dobric odigrao prvu dobru utakmicu jos od Olimpijskih igara, protiv Zalgirisa je Davidovac uz Nworu bio glavna poluga preokreta kojim smo dobili odlicnom odbranom na bekovima Litvanaca, da i ne pominjem Odzeleja s kojim nije znao sta ce a Obradovic ga je pretvorio u bolombojevsku osovinu nase odbrane. Drugim recima, Obradovic je uspeo da stvori utisak kod igraca da su svi bitni na svoj nacin i sa njima je nadoknadio izostanak nekih igraca koji su bili projektovani da nam donesu mnogo toga. Doslo je do toga da mi vec trecu utakmicu igramo bez naseg najboljeg igraca od pocetka sezone a da to jedva da je neko primetio u igri, niti se odrazilo na rezultat. Verovatno je bilo dosta razlicitih faktora ali rekao bih da je kljucni razlog to sto ova danasnja ekipa nije trenerski unapred podeljena na lidere i vodonose vec su se neke uloge same razdelile kroz treninge i utakmice kad su se igraci bolje upoznali i shvatili ko bi kakvu ulogu trebalo da ima. Obradovicu igraci veruju, Sferopulosu nisu verovali, sta je razlog za to ostace medju njima.Da malo zamracim jer ne bih bio cigan a da nemam kamencic u cipeli, prvi zadatak u sledecih nekoliko utakmica za Saleta ce biti da objasni Kodiju da nije bek suter i da su za nas najvece suvo zlato njegove 10-9-8 ili tako nekako partije. Kodijev medeni mesec sa procentima za tri od 40+ procenata je izgleda prosao, u poslednje tri utakmice ima 2 od 19 za tri i ukupni procenat mu je pao na za njega ipak karakteristicnih <30 procenata. Danas je uzeo neke suteve koje nije morao od kojih se posebno izdvaja onaj na kraju prvog poluvremena koji je uzeo u kontri 3 na 1 sa boljim suterom na drugoj strani i Davidovcem koji je imao zicer ispod kosa. Veliku pomoc ce Sale u tom smislu imati u igracima koji nece uvaljivati Kodiju koske na kraju napada kao sto je veceras uradio Batler u jednoj situaciji, narocito ako nema vremena da napravi onaj svoj karakteristicni prodor do kosa. Kapiram da Batler jos uvek gradi put do reputacije i svidja mi se takav nacin razmisljanja ali bolji je suter i ako neko treba da sutne preko ruke u poslednjoj sekundi napada to je njegov a ne Kodijev posao. Takodje, ovaj pad Kodijevih procenata izgleda direktno korespondira sa izostankom Nwore koji je resavao lavovski deo napada iz izolacija jer je Kodi u njega imao poverenja, trebalo bi to da se popravi kad se Nwora vrati.Batler napreduje brze nego sto sam ocekivao, od Makabija gde nije znao gde se nalazi do veceras gde je ipak imao ne samo solidan ucinak vec i full minutazu je proslo tek nedelju dana. Mislim da smo karakterno zaboli dzek-pot s njim jer lik izgleda uopste nije tipican "gde ste picke, stig'o Zdravko Colic" americki igrac vec inteligentan timski kosarkas koji razume da je dosao u drugaciju kosarku i uci da se adaptira sto je moguce brze. Najiskrenije se nadam da nema nikakav izlaz iz ugovora osim za NBA jer je decko nestvarno talentovan i voleo bih sto duze da ga gledam kod nas, mislim da ce veoma brzo postati ljubimac navijaca. Moj ljubimac ipak ostaje Semi Odzelej, covek koji na istoj utakmici podjednako uspesno cuva Kampaca i Tavaresa mora biti cudo univerzuma.I za kraj, Chima Moneke je opet imao 14+8, uvek je dvocifren i uvek ima najmanje nekih 7-8 skokova a dok gledas utakmicu nemas pojma gde je on sve to pokupio. Neverovatno bitan igrac, njegove brojke mozes unapred da upises i on ce uvek da ih isporuci.
November 6, 2025Nov 6 6 hours ago, Dankan Ajdaho said:Kad dr isčita rezultate poslaće ga kod dr Debejkija.valjda je poenta holtera da zabelezi pritisak i ostale mere u standardnim uslovima koje praktikujes.
November 6, 2025Nov 6 8 hours ago, Valk said:Bukvalno, Erdogan buđavi nije sposoban da čestita kad ga neko rašrafi, uvek mora neki nizak udarac.Nama ne treba ništa da pokvari pobedu. Žao mi je što nisam mogla da gledam ali da sam u Srbiji bila bih svakako na ulici večeras tako da win-win.Videćemo kome će Želimir čestitati u petak.
November 6, 2025Nov 6 Popular Post Inače, ovaj raspored ko je izboksovao, oznojio je platu do poslednjeg dinara.Sad da odrobijamo Budućnost, crni oblak se nadvio nad tim "rivalitetom". U Moraču bih poslao Grobare, pa ako dobiju, eto njima bodovi.Moti je u oba poluvremena usekao pobedničku brazdu, posle im Bog ne bi pomogao da zaustave lavinu. Neobično mi je drago što ste me naveli da se prisećam teorija o leadershipu. On je bukvalno taj tip. Ako se zadrži, svi do jednog će da ga zovu da im decu krsti.Preterujete u kritikama za Kodija. Zasrlja on pre ili kasnije na svakoj tekmi, džojstik koji mu je Saša dao i sloboda da svojevoljno upravlja donosi nam za sada vanredno pozitivni matematički bilans. Dok se Grejem i Batler ne ustoliče u planiranim ulogama, on je motor ovog tima. Moneke je benzin, Moti elektronika, Šemi limarija, Kalina ručna i pojas, a Deda tečnost za brisače.
November 6, 2025Nov 6 48 minutes ago, sigurnost said:Videćemo kome će Želimir čestitati u petak.Nikome...kome je sad do kosarke?
November 6, 2025Nov 6 Ali ima nekih momenata na utakmicama kad izgledamo zaista kao copor vukova. U periodu kad smo prvi put dosli na 20 razlike, mislim da je ta sekvenca zavrsena sa 42 : 20, nekoliko minuta smo kidisali kao da nam zivot zavisi od tih nekoliko napada. Bila je jedna situacija da smo dali kos sa dva skoka u napadu, jednim nesviranim faulom s ledja i dva nasa igraca (Moneke i Odzelej) koji su nakon sto su ugurali loptu u kos zavrsili na parketu. Nije bilo sansi da ne uzmemo tu loptu, borili smo se za nju kao da je bila od zlata.Svaki put kad uhvatimo loptu ispod naseg kosa i krenemo u tranziciju kao iz puske da smo ispaljeni. Nekad u toj brzini zabrljamo i izgubimo loptu, nekad se dokopamo kosa ali uvek izgledamo kao grupa ljudi koja je krenula da gazi i bije. Uvek sam se pitao sta tacno znaci pridev intimidating kad se opisuje neka sportska ekipa i kako to izgleda, sad znam da je to kad Kodi, Odzelej, Moneke i Nwora krenu u tranziciju. Finoca i suptilnost nula bodova, samo brutalna agresija.
November 6, 2025Nov 6 Author 7 minutes ago, harper lee said:Ali ima nekih momenata na utakmicama kad izgledamo zaista kao copor vukova. U periodu kad smo prvi put dosli na 20 razlike, mislim da je ta sekvenca zavrsena sa 42 : 20, nekoliko minuta smo kidisali kao da nam zivot zavisi od tih nekoliko napada. Bila je jedna situacija da smo dali kos sa dva skoka u napadu, jednim nesviranim faulom s ledja i dva nasa igraca (Moneke i Odzelej) koji su nakon sto su ugurali loptu u kos zavrsili na parketu. Nije bilo sansi da ne uzmemo tu loptu, borili smo se za nju kao da je bila od zlata.Svaki put kad uhvatimo loptu ispod naseg kosa i krenemo u tranziciju kao iz puske da smo ispaljeni. Nekad u toj brzini zabrljamo i izgubimo loptu, nekad se dokopamo kosa ali uvek izgledamo kao grupa ljudi koja je krenula da gazi i bije. Uvek sam se pitao sta tacno znaci pridev intimidating kad se opisuje neka sportska ekipa i kako to izgleda, sad znam da je to kad Kodi, Odzelej, Moneke i Nwora krenu u tranziciju. Finoca i suptilnost nula bodova, samo brutalna agresija.brute force
November 6, 2025Nov 6 Ove Zvezdine pobede u nizu pocinju polako da mi prave problem. Sujeveran kakav jesam imam naviku da na dan nove utakmice pogledam sve klipove "All Zvezda points vs. Whoever" iz prethodnih utakmica radi razbijanja baksuza i sad ce ta mantra da mi oduzima sat vremena.Uzgred, samo da znate da, according to Ognjen Dobric, atmosfera u ekipi nikad nije bila bolja i da cak i igraci koji nemaju neku veliku ulogu u timu broje sate do odlaska na novi trening. Ima sigurno do toga da kad se pobedjuje svi zele da stalno budu deo toga ali svejedno, kad je igracu odlazak na trening zadovoljstvo a ne kuluk to dosta govori o tome koliko su svi zajedno u ovome. S obzirom da cemo sledecih par nedelja provesti u reintegraciji dva oporavljena igraca i integraciji Batlera, sto ce sigurno postaviti pitanje raspodele minuta i uloga u timu, verovatno ne postoji bolje vreme da atmosfera medju igracima bude sjajna. Oni su potpuno uvereni da mogu velike stvari da urade ove sezone kao tim i potpuno su spremni da se tome podrede.
November 6, 2025Nov 6 Ja sam oduševljen zalaganjem u defanzivi na strani pomoći, i rotacijom. Toliko puta se ekipa izrotira, i preuzme drugog igrača, toliko puta se postave za faul u napadu. Milina za gledati. Bukvalno što bi rekao ćaci Pešić, svi za jednog jedan za svi.To iziskuje baš mnogo rada, tako da ovo ciglarenje za tri poena nije ni čudo.
November 6, 2025Nov 6 13 minutes ago, JPM said:Ja sam oduševljen zalaganjem u defanzivi na strani pomoći, i rotacijom. Toliko puta se ekipa izrotira, i preuzme drugog igrača, toliko puta se postave za faul u napadu. Milina za gledati. Bukvalno što bi rekao ćaci Pešić, svi za jednog jedan za svi.To iziskuje baš mnogo rada, tako da ovo ciglarenje za tri poena nije ni čudo.Takodje dosta komuniciraju medju sobom na terenu i tu prednjace iskusniji igraci. Kad sam sinoc video Davidovca da je pokrio ledja Miljenovicu i preuzeo u reketu kako bi smanjio mis-mec a malom pokazao da trci na beka koji je smrdeo u cosku samo sto se nisam slogirao. Davidovac, legendarno mrtvo puvalo koje popravlja rotacije u odbrani. Sad sam stvarno sve video.
November 6, 2025Nov 6 https://meridiansport.rs/kosarka/moneke-i-zvezda-bez-limita-trebalo-bi-da-sam-srecan-ali-kada-svi-budu-zdravi-bicemo-zastrasujuci/Moneke pronadjen iznenadjen nivoom i postenjem sudjenja Zvezdi. Sine Nebojsa, to ce ti biti standard ovde u Beogradu.
November 6, 2025Nov 6 Author treba da pazi da se ne oPetruši kod sudija pa da još dodatno uzmu na zub