Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

FK Partizan 2025/26

Featured Replies

• Author

Prosle sezone smo ispali u kvalifikacijama u tri takmicenja. Ove ako ispadnemo iz samo dva, to je vec uspeh

• Replies 3.1k
  • Views 135.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Laka lova. Nadam se da je jos neko ispratio. Bedna kvota doduse

• specijalna majica za danas

• Bio sam na ivici da ne odem sinoc zbog sramnog odnosa vrhuske kluba prema papi fireru ali sam ipak otisao i nisam se pokajao. U sustini sve ste rekli ekstra zanimljiva utakmica, jedan rolerkoster emo

Posted Images

2 hours ago, johan nagel said:

Само је питање шта је за нас добра сезона. Ако испаднемо из Европе (што делује много реалније од супротног сценарија) остаје борба за друго место и куп докле догурамо.

То што су Мијатовић и Љајић пали с марса и преспавали неколико претходних сезона, па трипују да је довољно да се појавимо на терену као Партизан и друго место је загарантовано, неће баш да иде тако лако.

Дакле за овај тим добра сезона је друго место без пуно стреса и ако је могуће финале купа, па шта у истом урадимо.

Проблем ће да настане у јуну идуће године, кад притисак да се уђе у групе буде огроман, времена за појачавање и уигравање тима мало, противници зајебани јер коефицијент стагнира или опада а пара ко пара нема јер одакле нам, можда ипак Угрешић не може да досегне фамозних 15 милиона играјући само суперлигу несрећну.

generalno gledano drugo mesto jeste realan plasman, ali to ne znači da se prvog treba odreći unapred i javno. cilj je da držimo korak sa vrhom tabele što duže, da ne dozvolimo da se podignu na dvocifreni broj bodova razlike, da vrebamo iz prikrajka. uvek se mora malo veći cilj postaviti, pošto se prestaje sa praksom davanja bonusa za drugo mesto.

finale kupa da, to je realan cilj. zapravo cilj je da se osvoji kup, a bićemo zadovoljni i finalom.

što se tiče Evrope, to ćemo videti za narednih par nedelja. Evropa nije apsolutni i primarni cilj, jer ekipa nije tako koncipirana. ali nije ni nedostižna. benefit Evrope je određena garantovana kinta, što nam je značajno, kao i eventualni veći rast vrednosti mladih igrača, što je takođe značajno. negativna strana Evrope jeste što nemamo dovoljno širok roster za paralelno igranje Evrope i domećice, pa će teže biti da se ostvare ciljevi kući, barem u jesenjem delu (npr. TSC je prošle sezone jedva ušao u prvih 8, a Čukarički mislim da i nije ušao).

pozitivno je što smo se rešili većne igrača sa prevelikim platama, pa neće dug da raste. ako imaš varijati da trofeje je osvajaš i dug raste i trofeje ne osvajaš ali dug ne raste, svakako je bolja druga varijanta. pozitivno je i to što u rosteru ima dosta igrača čija vrednost može da se drastično uveća za godinu ili dve, tako da u nekom najboljem slučaju na terenu ti se šeta potencijalnih dosta miliona evra. da bi se to opredmetilo, mora dobro i da se radi.

Edited by Ted

@Ted baci pogled na transfermarkt za reality check, da ne kazem 'ladan tus otreznjenja u vezi ovog s "dosta igraca s drasticnim potencijalom rasta cene"...

Ono sto smo videli u cetvrtak je bilo 150% od ovog tima, gde je pritom s druge strane bila ekipica propalih latino barista na privremenom radu na Kipru, sa sve jednim Buzdom, koji je izgledao kao Kunj Aguero protiv ovih nasih kukavaca iz odbrane. (Boze sacuvaj, 1 takav bi nam sad fali k'o lebac, a vece june nismo imali u timu dok je bio kod nas - eto dokle nas dovede Mijatova i Ljajarina "strategija".)

Реалност је таква да смо доста ближи квалитетом рецимо осмом тиму на табели (ко год то био Чука, Пазар, Офка) него првом. Можда тај бонус за друго место не иде уз реноме клуба али је много реалнији од бонуса за прво место, који комотно може да буде милион евра по играчу.

Што се Европе тиче, опоравка клубу нема без играња лигашког дела, то је јасно као дан. Не знам да ли има потребе уопште да набрајам све бенефите тога. Ако клуб у догледно време не постане редован учесник барем лиге конференције, неће успети озбиљније да се издигне из оне поменуте групе клубова а камоли да припрети Звезди.

Ја ову сезону доживљавам као некакву транзициону, без озбиљнијих амбиција практично, ако нешто са изузетно младим и јефтиним тимом урадимо, урадимо.

Следећа ће већ бити јако битна, тешко да ће се нешто променити на домаћој сцени али у Европи императив мора да буде пласман у лигашки део како знамо и умемо. Не треба се ни сад свакако предати, али мислим да би пласман у конференс са овим тимом био већи подвиг од Њукасла и Андерлехта заједно.

Edited by johan nagel

Ne znam, ja se nekako nadam da ovaj tim može jako puno da napreduje, imam poverenje u Blagoja, talenat je tu, Dragojević, Ugrešić, Roganović i Kostić mogu vrhunski igrači da postanu, čak i Trifunović izgleda kao Pele u odnosu na prošlu godinu, igra odlično još od priprema. Ja ne kapiram sta imaju ljudi protiv Vukotića, dečko isto igra sasvim solidno ove godine. Fora je sa klincima da taj tim može da se digne 50% do kraja sezone. Simić isti bio skroz ok juče, mnogo bolji od Đurđevića koji je stvarno katastrofalan. Ako taj Milić zna da igra, i kad nam se vrate zuba i zahid, može to da ispadne mnogo mnogo bolje nego što je mislim neko generalno očekivanje od ovog tima.

55 minutes ago, Nebojsa said:

@Ted baci pogled na transfermarkt za reality check, da ne kazem 'ladan tus otreznjenja u vezi ovog s "dosta igraca s drasticnim potencijalom rasta cene"...

Ono sto smo videli u cetvrtak je bilo 150% od ovog tima, gde je pritom s druge strane bila ekipica propalih latino barista na privremenom radu na Kipru, sa sve jednim Buzdom, koji je izgledao kao Kunj Aguero protiv ovih nasih kukavaca iz odbrane. (Boze sacuvaj, 1 takav bi nam sad fali k'o lebac, a vece june nismo imali u timu dok je bio kod nas - eto dokle nas dovede Mijatova i Ljajarina "strategija".)

nema svrhe sada da bacam pogled na transfermarkt. baciću za godinu dana, možda

nema teorije da smo videli 150% od ovog tima, jer ni jedan tim nije na 150% posle mesec i kusur rada, odnosno formiranja tima. mislim da to ni naučno nije moguće. Dule je u basketu pričao da potpuno novi tim treba barem tri do četiri meseca da bi se usvirao (dakle minimalno toliko). ne verujem da se u fudbalu to razlikuje drastično i da se ovde očekuje za mesec dana da bude čudo neviđeno

nemoj da upadaš u zamku da se bilo kakav pozitivan rezultat (u smislu pobede koju smo ostvarili iako smo ispali) objašnjava amaterizmom protivnika. ne radi se o amaterskom klubu koji angažuje molere i konobare, a svi igrači koji igraju u instranstvu su na privremenom radu. i Mbape je na privremenom radu u Španiji, to nema veze sa bilo čim

jbg. svi imaju preporuke koga je trebalo dovesti, ali retko ko kaže kako i sa čime. mislim ništa konkretno, nego da "nađu pare" i tako to, što vrlo liči na sistem poslovanja prethodne uprave, koji je i doveo ovde gde je doveo. ovde ne mislim na tebe, nego sa samo nadovezujem, tako da nema veze sa tobom. ja takvima kažem što ti ne nađeš pare da kupiš kuću na Kosmaju sa bazenom, umesto što rentaš garsonjeru u Borči ili živiš u babinom stanu. i da me obavezno obaveste gde se to pronalaze pare, da posetim i ja to mesto, ako je slobodan ulaz

poptuno je jasno da Partizan neće napraviti iskorak tako što će da se misteriozno pojavi ogromna količina keša i da tim skocka po najvišim standardima. to ne biva (osim ako te ne kupe neki Arapi, a nešto me nislim da smo mi roba koju žele). mora nekako da se pokrene mašina i da krene polako sa prihodima od transfera. teško jeste, garancija za uspeh nema. sa moje strane, mogu da podržim igrače i klub koliko mogu. kupio sam dve sezonske, ići ću redovnije na tekme, neću da ih pljujem i psujem i to je to. toliko mogu

da ne ulazim sada u lokalne društvene i političke okolnosti koje nam svakako ne idu na ruku, to je neka druga priča

Edited by Ted

18 minutes ago, hooyadahoo said:

Ne znam, ja se nekako nadam da ovaj tim može jako puno da napreduje, imam poverenje u Blagoja, talenat je tu, Dragojević, Ugrešić, Roganović i Kostić mogu vrhunski igrači da postanu, čak i Trifunović izgleda kao Pele u odnosu na prošlu godinu, igra odlično još od priprema. Ja ne kapiram sta imaju ljudi protiv Vukotića, dečko isto igra sasvim solidno ove godine. Fora je sa klincima da taj tim može da se digne 50% do kraja sezone. Simić isti bio skroz ok juče, mnogo bolji od Đurđevića koji je stvarno katastrofalan. Ako taj Milić zna da igra, i kad nam se vrate zuba i zahid, može to da ispadne mnogo mnogo bolje nego što je mislim neko generalno očekivanje od ovog tima.

Ја се бојим да Благоје не буде бивши ако испаднемо од Укра па још и проспемо неки бод у домаћици.

Што се напретка младих играча тиче, мислим да би и то боље ишло уз још понеког искуснијег и квалитетнијег играча (посебно у одбрани) али ту смо где смо. У сваком случају има смисла да би тим требало да изгледа боље у другом делу сезоне, штета само што би тад већ могли да играмо полу ревијално.

Него с озбзиром да је Миловановић у ауту скоро два месеца сад је већ и неопходно да реагујемо и доведемо штопера. Опет с обзиром да је касно за Украјинце бојим да ће се то евентуално десити само ако их прођемо (што је опет касно за наредног противника).

Апропо нема пара где да их нађемо, можда би могли рецимо уместо што (лупам цифре) спусте дуг са 49 на 47 милиона заврћући славину свуда, исти ипак оставе на 49 а паре уложе у нешто што нам може помоћи у пласману у лигашки део конференса, што би нам се вишеструко исплатило (10 милки лагано, плус остали бенефити). Океј нема гаранција да би тамо ушли и са тим појачањима али би имали веће шансе свакако. А ако се и не пласирамо остају нам ти играчи (који могу бити и промашаји знам) за напад на европу догодине. Дакле не мораш да их јуриш у јуну и уиграваш наврат-нанос.

Ако се решиш Мујакића и његових прихода од 50к, можеш и да доведеш замену од 25-30к, има доста играча који су прошли зенит можда али би ти донели неопходан квалитет и искуство на осетљивој позицији бар сезону две.

Уз такве играче и ти млађи лакше напредују него кад играју са својим вршњацима исто тако неискусним и склоним грешкама. На теби је онда да тај искуснији играч не буде Саничанин или Мујакић него некакав Балажиц или Иванов.

Овако ти доводиш Миловановића од типа 8к и 14 минута сениорског фудбала, надајући се да у њему некако чучи нови Бекенбауер и да то нико није извалио сем нас. И онда тако исто на практично свакој позицији. Никакав проблем није подмладити тим и растеретити буџет, чак је и пожељно али до неке границе. Ово како су урадили је баш претерано.

Да сам мало већи параноичар рекао бих чак и да су се обавезали да што пре спусте дуг што је више могуће, по сваку цену (па и резултатску) јер буквално такве потезе вуку.

Али океј прихватам такву стратегију ове сезоне, па ћемо видети шта ће и како ће следеће. Опет слушајући Мијатовића (младост младост младост, ми смо Партизан све можемо ако верујемо и те бајке) нисам оптимиста. Но ајде видећемо.

30 minutes ago, johan nagel said:

Апропо нема пара где да их нађемо, можда би могли рецимо уместо што (лупам цифре) спусте дуг са 49 на 47 милиона заврћући славину свуда, исти ипак оставе на 49 а паре уложе у нешто што нам може помоћи у пласману у лигашки део конференса, што би нам се вишеструко исплатило (10 милки лагано, плус остали бенефити). Океј нема гаранција да би тамо ушли и са тим појачањима али би имали веће шансе свакако. А ако се и не пласирамо остају нам ти играчи (који могу бити и промашаји знам) за напад на европу догодине. Дакле не мораш да их јуриш у јуну и уиграваш наврат-нанос.

kapiram, ali problem u ovoj postavci jeste što gospodar duga nije dužnik nego poverilac.

ovde je poverilac država (porezi i doprinosi) i razna fizička lica (bivši igrači, zaposleni) i pravna lica.

ovde je država izlazila u susret večitima (eufemizam za krivična dela protiv fiskusa) tako što dugovanja nije naplaćivala, odlagala, reprogramirala, plus je upumpavala neka sredstva preko javnih preduzeća i pravnih lica nad kojim ima kontrolu ili dilove (Rusi u Zvezdi, Kinezi kod nas itd). plus, što neka od pomenutih fizičkihi pravnih lica imaju razne koneksije sa državom. da ne pominjem opraštanje dugova od 10-15m Zvezdi od neka banke, ali to su oni, nema veze sa nama pa nećemo o tome. ali to je pricip.

da država ovo nije radila, najpre bi nestala Zvezda (ili otišla u neki amaterizam), tamo kad je bila u onoj krizi poput naše.........a nestali bi i mi u ovoj sada krizi koju prolazimo.

evo zamisli da ja tebi dugujem 200.000 evra. pre toga sam te molio osam puta da se odloži i reporgramira na rate, a još si mi usput oprostio 50 soma, jer je ukupan dug bio 250.000. ti si uredno pristajao (svojom voljom ili na nečiji podsticaj) na sve ovo, ali dug i dalje stoji. i recimo ti sad uočavaš kako ja kupujem apartman na Kopu i kuću u Herceg-Novom i pitaš se odakle, kako.

odnosno, kada bi mi krenuli u neku potrošnju veću, poverilac bi zaključio da ima love i tražio da se isplati. sve ili barem pola. onda bi opet upao u gradn problem, odnosno morala bi država da interveniše ili da neko vrši pritisak na poverioce da ne potražuju dugovanja.

to tako ne može da funkcioniše na duži rok i videli smo kuda to vodi posle V-V mandata. vodi do same ivice ambisa.

Edited by Ted

Неће Партизан отићи у тотални амбис никада као што није ни Звезда (чак и са жвалавим на власти) јер је превише битан у друштву у којем је спорт и ривалитет (мржња) вечитих екстремно важан део свакодневнице гомиле људи. Да смо нека нормална уређена земља у којој је спорт оно што треба да буде - само спорт, можда би и гледали такав филм.

Но како год нисам паметан, оно што знам је да од лш 03/04 никада нисмо везали две сезоне без групне фазе. Те паре од уефе плус омаладинска школа која је функционисала су нас одржали изнад воде (а и цигана углавном).

Сада нам озбиљно прети трећа везана сезона испадања у сезони Халкидикија а случајно или не пресушили су и иоле већи излазни трансфери. Дакле догодине морамо имати конкурентнији тим како знамо и умемо иначе би овај опоравак могао да се отегне у недоглед.

Klinci su opasno naloženi - meni dosta. Iz takve atmosfere će izaći nekoliko ozbiljnih prospekata, mi ne možemo ni da sanjamo ko će to biti, ali sigurno nećemo čekati predugo. To je već dobar motiv da se vratim na stadion, i promeni depresivno ozračje oko FKP. Zvezda možda ima tim od 70 milki, a mi od deset. Realno: koga boli kurac? I jedni i drugi smo talog evropskog fudbala, Samo ćemo mi ovim stavom i nastupima vratiti publiku i interes za FKP, a to vredi više.

Moj tip za novu generaciju su zasad Kostić, Duća Jovanović, Roganović i kapiten Vanja, ali cela strategija pravljenja novih Partizanovih beba će da vrlo verovatno privuče još važnih imena, poput Matije Popovića, Vanje Vlahovića i Bog zna još kog, ili motiviše nekog Alilovića da prevaziđe dosadašnje limite.

Волео бих да сам оптимиста по питању враћања публике на стадион али по мом искуству публику враћа само резултат. Ако њега не буде, интрерсовање ће врло брзо и лако да спласне.

Зато газимо Укре, Шкоте кога год иде гас доста смо мрачили

Finish Him The Last Of Us GIF by HBO

Kada pričamo o vraćanju publike na stadion pošteno bi bilo pitati koju publiku da vratimo na stadion kad je realno tamo nikad nije ni bilo u nekom velikom broju? Ne računam evropske utakmice, derbije, one lige šampiona, grupne faze i slično..

Kod nas u Srbiji generalno ne postoji kultura odlaska na stadion ako izuzmemo u nekim razdobljima Jug i Sever kod cigana.

Edited by theanswer

Ону из осамдесетих хаха.

Ту публику са малих текми смо изгубили одавно, проблем је што смо почели да губимо и ову са великих. Стоти пут се враћам на Станоје сезону и Фејнорд код куће, 1/8 финала европског такмичења и 12 хиљада људи на стадиону. Последњи пут смо напунили стадион против Манчестер Јунајтеда, више се ни за дерби не тражи карта више.

Ово против Ларнаке је било баш обећавајуће, видећемо већ против Олександрије у којем смеру то иде.

Kultura redovnog odlaska na stadione prakticno je umrla sa smrcu Jugoslavije, odnosno one velike lige. Kvalitet fudbala je bio solidan, nije bilo prenosa drugih liga pa da uporedis, a i u duelima u medjunarodnim takmicenjima nije postojala tako velika razlika u kvalitetu. Dosta utakmica iz tog perioda se i dan danas pamti, a u krajnjoj liniji i Zvezda je iz takve lige stigla na krov Evrope..

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.