Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

1 hour ago, kralj said:

Sjajan je Kostov, meni je trebalo malo da shvatim, onaj inicijalni hajp me skroz zaobišao. Nema razloga da do kraja sezone ne bude glavni igrač, naročito što ostatku tima fali baš takav profil, a Stanković je pola života proveo u fudbalskoj kulturi gde su se figure trequartista i fantasista stavljale na oltar.

Inače, otvorio mi se topik tik pred početak tekme i baš mi je drago što je Magiko odigrao tako da će autori pojedinih postova pojačano zvati dostavu par jer neko vreme neće izlaziti na ulicu.

Ume priroda da uredi ovakav spektakl kad jedan maestro odstupa, drugi nadolazi, a ostalih 20 igrača na terenu izgledaju kao lako smenjivi članovi orkestra.

Evo ja na primer tvrdim da Katai i Ovusu ne mogu zajedno protiv iole ozbiljne ekipe, jednostavno fizički to loše izgleda, inferiorno. Tehnika im je na mjestu, u domaćici će napraviti haos ali za ozbiljan fudbal nedostaje im fizika. Činjenica da je Katai razvalio impotentnu ekipu Partizana govori o kakvom se majstoru radi, ali to ne mjenja činjenicu da protiv Lila ne bi mogao napraviti nikakvu prednost i da bi po njegovoj strani curilo na sve strane. Mislim da je toga i Stanković svjestan pa im fino dozira uloge zavisno od protivnika. Nadam se da će Ivanić biti spreman za četvrtak, značio bi nam mnogo, barem za 45 minuta fudbala.

Elšnik i Krunić su razgradili protivnika, doduše Partizan nije ni pokušao nešto kroz sredinu, ali protiv ozbiljnih ekipa ne može Elšnik da pokrije minus koji Katai i Tiknizjan mogu da naprave po boku.

• Replies 6.5k
  • Views 301k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

Grujić se zajebao jer je odmah otišao u veliki klub, i ništa. Da Vasa ode u klub kao Brentford to bi za njega bio pravi pogodak. A umeju oni i te kako da iskeširaju 20 ili 30 miliona.

lepo izgledaju tribine stadiona dan posle

2 minutes ago, Jesper23 said:

ali to ne mjenja činjenicu da protiv Lila ne bi mogao napraviti nikakvu prednost i da bi po njegovoj strani curilo na sve strane.

Napravio je prednost i protiv Lila onim spajanjem Arnautovica sa golom. Potcenjuju se takve stvari. Protiv Selte je igrao od pocetka, i tu ga je spojio sa golom a i nije nista curilo.

Katai je sinoc u 77. minutu skocio na centru a onda istrcao da isprati akciju i dao gol.

Moze on da istrci kad hoce, nekad ce morati da ga se pokriva ali ta klasa je vredna toga.

3 minutes ago, Jesper23 said:

Evo ja na primer tvrdim da Katai i Ovusu ne mogu zajedno protiv iole ozbiljne ekipe, jednostavno fizički to loše izgleda, inferiorno. Tehnika im je na mjestu, u domaćici će napraviti haos ali za ozbiljan fudbal nedostaje im fizika. Činjenica da je Katai razvalio impotentnu ekipu Partizana govori o kakvom se majstoru radi, ali to ne mjenja činjenicu da protiv Lila ne bi mogao napraviti nikakvu prednost i da bi po njegovoj strani curilo na sve strane. Mislim da je toga i Stanković svjestan pa im fino dozira uloge zavisno od protivnika. Nadam se da će Ivanić biti spreman za četvrtak, značio bi nam mnogo, barem za 45 minuta fudbala.

Elšnik i Krunić su razgradili protivnika, doduše Partizan nije ni pokušao nešto kroz sredinu, ali protiv ozbiljnih ekipa ne može Elšnik da pokrije minus koji Katai i Tiknizjan mogu da naprave po boku.

Moguće je da si u pravu, ali ja govorim strogo o komentarima koji su se odnosili na utakmicu u kojoj je Katai uz Kostova bio najbolji igrač. Ni ja ne verujem da može protiv jačih, bar ne u kontinuitetu, doduše jednako ne verujem da mogu ni još neki koji nažalost ne mogu ni ono što je on uradio juče.

Protiv Lila se recimo kukalo što ne igra stanoviti Ovusu koji je juče pokazao da ne može ni protiv impotentne odbrane kakva je Partizanova.

Na kraj pameti mi nije da pokrenem neku raspravu, samo mi je bilo interesantno to što se pisalo pred utakmicu iz perspektive jutra pametnijeg od večeri.

Mateus je sigurno najbolji golman Zvezde bar u poslednjih 30god bez konkurencije. Bez kikseva, aktivno ucestvuje u igri, nije linijas, siguran. Milojevic je za klasu talentovaniji bio nego Disljenkovic ali nazalost kiks golovi koje je primio narocito u derbijima se bas pamte.

Od starijih sam slusao da bi Bosko Kajganic moguce dostigao vrhunski nivo Beare ali je poginuo nazalost.

Od svih golmana posle Barija najvise poverenja mi je ulivao Jevric

Lekovic, Kocic i Simeunovic su mi bili ravna linija iako je potonji direktno doneo Kup protiv najjaceg Partizana od cuvene generacije 66'

Boško Kajganić je teško mogao da dostigne Olju Petrović i Dujkovića.

Imao je jednu standardnu sezonu 76/77.

O Beari ne treba ni pričati.

• Author
1 hour ago, samo_opusteno said:

Napravio je prednost i protiv Lila onim spajanjem Arnautovica sa golom. Potcenjuju se takve stvari. Protiv Selte je igrao od pocetka, i tu ga je spojio sa golom a i nije nista curilo.

Katai je sinoc u 77. minutu skocio na centru a onda istrcao da isprati akciju i dao gol.

Moze on da istrci kad hoce, nekad ce morati da ga se pokriva ali ta klasa je vredna toga.

Katai da moze da istrci kad hoce igrao bi protiv Lila u Francuskoj, ne bi igrao Lucic. Ipak, ne moze. Malo je pogresno suditi o tome koliko Katai moze da istrci posle utakmice sa protivnikom na nivou rekreativca koji je odigrao oj-ha fudbal nekih pola sata za koliko je imao snage a posle tih pola sata se borio za zivot. Nije toliko stvar ni u tome sto Katai ne moze da trci, nije mogao ni Pirlo pred kraj karijere pa mu nije smetalo da i u tim godinama bude jedan od najboljih vezista Evrope, stvar je u tome sto Katai zbog manjka "pluca" gubi skoro sve svoje komparativne prednosti koje su ga cinile tako mocnim igracem. Dribling kao sto je bio onaj pre gola Kostova kad iz koraka povuce loptu i ostavi cuvara na krivoj nozi u prasini ne secam se kada sam poslednji put video od njega a nekad ih je imao po desetak na svakoj utakmici i to protiv fizicki jacih protivnika.

Veliki je majstor Katai ali vreme ne ceka nikoga, tim pre sto se nas dobri Djarma kasno setio da se posveti sportskom zivotu. Da je ceo zivot radio kao sto radi poslednje dve sezone sad bi imao vise goriva u rezervoaru.

Šta se desilo

Nikoli Stameniću

Sportklub
No image preview

Otkrivamo: Šta je Katai promenio pa igra kao mladić

Majstorstvo nikada nije dolazilo u pitanje i nikoga ne čudi kad proturi loptu kroz noge rivalima ili postigne gol, ali fizička sprema Aleksandra Kataija u 178. večitom derbiju otvara temu - šta je taj
11 minutes ago, harper lee said:

Katai da moze da istrci kad hoce igrao bi protiv Lila u Francuskoj, ne bi igrao Lucic. Ipak, ne moze. Malo je pogresno suditi o tome koliko Katai moze da istrci posle utakmice sa protivnikom na nivou rekreativca koji je odigrao oj-ha fudbal nekih pola sata za koliko je imao snage a posle tih pola sata se borio za zivot. Nije toliko stvar ni u tome sto Katai ne moze da trci, nije mogao ni Pirlo pred kraj karijere pa mu nije smetalo da i u tim godinama bude jedan od najboljih vezista Evrope, stvar je u tome sto Katai zbog manjka "pluca" gubi skoro sve svoje komparativne prednosti koje su ga cinile tako mocnim igracem. Dribling kao sto je bio onaj pre gola Kostova kad iz koraka povuce loptu i ostavi cuvara na krivoj nozi u prasini ne secam se kada sam poslednji put video od njega a nekad ih je imao po desetak na svakoj utakmici i to protiv fizicki jacih protivnika.

Veliki je majstor Katai ali vreme ne ceka nikoga, tim pre sto se nas dobri Djarma kasno setio da se posveti sportskom zivotu. Da je ceo zivot radio kao sto radi poslednje dve sezone sad bi imao vise goriva u rezervoaru.

Jasno je da Katai nije trkacka masina ali nije ni rekreativac. Protiv Lila nije igrao jer je trebalo rasporediti snage njemu i Arnautovicu, obojicu ocekujem u revansu. Realno nije ni Ivanic defanzivni monstrum a kljucni nam je igrac, za nijansu je agilniji od Kataija.

Katai je sinoc postao treci strelac u istoriji kluba, uskoro i drugi, Dzajic mu bezi 5 golova. On je jedan od onih majstora kog je manjak boljih fizikalija odvojio od vrhunskog nivoa ali nama daje mnogo i Zvezda samo sticajem takvih okolnosti moze imati takvog igraca.

Stankovic je bio fasciniran njim i u prvom mandatu i to je ostalo, bas ga gotivi.

42 minutes ago, samo_opusteno said:

Jasno je da Katai nije trkacka masina ali nije ni rekreativac. Protiv Lila nije igrao jer je trebalo rasporediti snage njemu i Arnautovicu, obojicu ocekujem u revansu. Realno nije ni Ivanic defanzivni monstrum a kljucni nam je igrac, za nijansu je agilniji od Kataija.

Katai je sinoc postao treci strelac u istoriji kluba, uskoro i drugi, Dzajic mu bezi 5 golova. On je jedan od onih majstora kog je manjak boljih fizikalija odvojio od vrhunskog nivoa ali nama daje mnogo i Zvezda samo sticajem takvih okolnosti moze imati takvog igraca.

Stankovic je bio fasciniran njim i u prvom mandatu i to je ostalo, bas ga gotivi.

Katai nije igrao zato što su on i Arnautović (protiv Lila) luksuz koji mi sebi ne možemo da priuštimo, a kada u jednačinu dodamo i Ovusua dobijete gubitnu kombinaciju. Na toj strani je bio Bouadi koji ima strašna pluća i 18 godina, Katai bi se raspao nakon 30 minuta fudbala. Na sve to igrali smo bez Elšnika koji je bio povređen i koji pokrpi dosta defanzivnih rupa obzirom da ima ozbiljan radius kretanja. Jedno je Evropa, a sasvim drugo je domaćica. Tu će se često desiti da protivnički bek iz respekta prema njemu ne krene napred, da se pas u prostor da kasno ili pogrešno, na ozbiljnijem nivou to ne može.

Spominješ Seltu, ajde pogledaj još jednom tu utakmicu i pogledaj utakmicu protiv Lila, pa uoči razlike u načinu kako smo igrali i fizički parirali protivniku, naročito u tranziciji.

Ivanic je ipak 3 godine mlađi i u mnogo boljem fizičkom stanju. Duarte isto odradi ozbiljan dio posla u izgradnji napada, fizički se može nositi sa protivnicima. Realnost je da Sale čeka šansu sa klupe i svojih 30 minuta.

edit: Između Misterovog prvog i drugog mandata je razlika 4 godine.

Edited by Jesper23

59 minutes ago, samo_opusteno said:

Tad je trcao i triblao. Te 2 sezone kod Stankele su mu i bile najbolje u karijeri. Otiso je prvo malo, a posle bas dosta ukurac kad je masio onaj penal protiv Rendzersa

Vec nekoliko sezona nema on sta da trazi u tekmama protiv ekipa koje dobro trce i krju, za domaci tulaj ce biti dobar i za 5 godina

Edited by Ratamahatta

U Kupu gostujemo kod Lalatovica u Novom Pazaru.

• Author
1 hour ago, samo_opusteno said:

Meni su se smejali kad sam pisao letos da Katai radi na pripremama kao Alija Sirotanovic i da su mu fizicki parametri bolji nego sto su bili godinama unazad ali realnost je da je u godinama u kojima je cak i njegov fizicki plafon ispod proseka ozbiljnog evropskog igraca. @Jesper23 je vec objasnio zasto Sale nije igrao protiv Lila i nemam tu sta da dodam, za pozicije na kojima on igra nema vise kondicije da izgura iole ozbiljniju utakmicu. Kristijano Ronaldo, jedan od najboljih krilnih napadaca u istoriji fudbala, koji je fizicki freak i radi ceo zivot na sebi kao sumanut, igra dole po Arabijama a ne u nekom od top evropskih klubova jer je dosao u godine kad srce klokoce koliko god da si spreman.

Majstorstvo Kataija nikad nije dolazilo u pitanje, svako ko je sutnuo loptu vidi posle deset sekundi kakav je igrac u pitanju, ali nemojmo sad da pisemo bajke o tome sta on moze nakon dobrih 45 minuta protiv polurekreativne ekipe Partizana koja je na zimskim pripremama otkazala dve od pet pripremnih utakmica jer igraci nisu imali snage da ih odigraju. Znam da se grobarima nece dopasti ovo sto pisem ali Zvezda i Partizan u ovom trenutku nisu u istoj galaksiji kad su mogucnosti igraca u pitanju, jucerasnja utakmica se nije nimalo razlikovala od poslednjih Zvezdinih utakmica na Marakani protiv drugih srpskoligasa samo je pratio drugaciji hype jer je Partizan u pitanju. Oni imaju mladu ekipu koja igra jednu utakmicu nedeljno u domacoj ligi, intenzitet na kojem mi moramo da igramo i za koji se spremamo jer igramo Ligu Evrope je za njih u ovoj sezoni misaona imenica.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.