Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zvezda u sezoni 2025/26: Too young to die, too old for rock and roll

Featured Replies

14 hours ago, Dimitrije said:

A na sta lici ovo sto ste napisali? Odvratno, prostacki, palanacki.

Ne moras da mi persiras, na forumu smo. Nisam ja taj koji je javna licnost, ja imam pravo na forumu da pisem bilo sta, kao i ti, kao i Milojevic uostalom, ako ima nalog. Ali kada se pojavljujes kao trener jednog kluba i izlazis pred narod i novinare, i dobijas ogromne pare za to, mora da postoji minimalan nivo kulture i dostojanstva, koje Milojevic ne da nema, nego ide u drugu krajnost, i uvek se radi o nekom revansizmu i cinizmu. Covek je sebe imenovao nekim faktorom koji daruje pobede Srbiji, spasava Zvezdu od ne znam cega - druze, dobijas milione za to sto radis, imas veca primanja od cele Srbije - tvoj posao je da pobedjujes. Zvezda je pobedjivala i pre, i posle tebe, ne moras svaku pobedu da nabijas na nos, zato sto je to tvoj posao, i za to si placen. Novinari imaju pravo da postavljaju pitanja kakva hoce, ima tu i budaletina i normalnih ljudi, ali to tebe ne treba da sputava da budes iole normalan.

Edited by JohnnyD

• Replies 6.5k
  • Views 300.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• Postrojavanje je jedna od najvećih sramota u srpskom fudbalu.

• Sportklub Tragedija: Preminuo Dejan Milovanović Bivši kapiten Crvene zvezde i lider neponovljive "generacija 1984." Dejan Milovanović preminuo je danas u Beogradu u 42. godini, potvrđeno je Sport klub

• Zna se odavno sta mislim o Milojevicu kao treneru, mislim da smo ga prevazisli jos pre nekoliko godina, ali za ovo sto smo igrali u poslednje vreme je on najmanje kriv, ako je kriv uopste. Da se ne vr

Posted Images

• Author
13 minutes ago, JohnnyD said:

Ne moras da mi persiras, na forumu smo. Nisam ja taj koji je javna licnost, ja imam pravo na forumu da pisem bilo sta, kao i ti, kao i Milojevic uostalom, ako ima nalog. Ali kada se pojavljujes kao trener jednog kluba i izlazis pred narod i novinare, i dobijas ogromne pare za to, mora da postoji minimalan nivo kulture i dostojanstva, koje Milojevic ne da nema, nego ide u drugu krajnost, i uvek se radi o nekom revansizmu i cinizmu. Covek je sebe imenovao nekim faktorom koji daruje pobede Srbiji, spasava Zvezdu od ne znam cega - druze, dobijas milione za to sto radis, imas veca primanja od cele Srbije - tvoj posao je da pobedjujes. Zvezda je pobedjivala i pre, i posle tebe, ne moras svaku pobedu da nabijas na nos, zato sto je to tvoj posao, i za to si placen. Novinari imaju pravo da postavljaju pitanja kakva hoce, ima tu i budaletina i normalnih ljudi, ali to tebe ne treba da sputava da budes iole normalan.

15 hours ago, JohnnyD said:

Milojevic je ispod prosecan trener, ima svu podrsku drzave i kluba i oseca se ugodno, i dolaze rezultati (ako rezultatima mozemo da nazovemo osvajanje domace lige, i poneki skalp u ligi sampiona i ligi evrope, i rutinsko ispadanje kada dodje do bitnih utakmica), a da je bolji radio bi negde, i uradio bi nesto posle Zvezde. Covek se zagrcne cim pokusa da sklopi recenicu sa dva predikata, i vecito glumi neku zrtvu (kao vrhovni direktor mu). Bas ono ulicarsko, prosto a usput i ljigavo, cinicno ponasanje. Od Lalatovica bar znas da se udario u nos, i ne pokusava da prikrije repertoar psovki, a ovaj je kao neki g'din, stalno ljut i uvredjen sto mu se ne klanjaju svi na konferencijama. Zasu.

Nije bas da je to jedino sto je tebe zasvrbelo.

Naravno da imas pravo da na forumu napises bilo sta ali to je malo klizav teren. Zasto imas potrebu da odgovoris Dimitriju (koji, uzgred, persira svima jer je tako vaspitavan i ima takvu kulturu ophodjenja) sto je tvoj post nazvao prostackim, odvratnim i palanackim? Valjda i Dimitrije ima pravo da napise sta hoce.

Sto se tice Milojevicevog ponasanja u ovom drugom mandatu, manje-vise sve je tacno sto si napisao.

Edited by harper lee

Inače, što se tiče ispadanja od Pafosa, ispostavilo se da je to tim koji je u konkurenciji za prolaz u CL, ne bih ja ispadanje od njih iz ove perspektive tretirao kao katastrofu.

Ono što je potpuno bizarno je skor u domaćoj ligi, ali to ne gledam, pa nemam potrebu sebi ni da objašnjavam.

Nisam ispratio ni za Stankovića. Jel to done deal od pauze? Miloje definitivno odlazi?

Nisam siguran da je promena trenera done deal. Stankovica mediji pominju jer je slobodan, jer bi bio (burazerski) trener po zelji Zvezdine uprave i jer se slican scenario (Stankovic umesto Milojevica) vec jednom odigrao. Prema tome, ja bih rekao da su u pitanju circumstantial evidence a ne cinjenice.

Kada smo vec kod circumstantial evidence, Mozzart pise da su se poslozile karte da se Erakovic vrati u Zvezdu ove zime, makar kao pozajmica sa pravom otkupa. On vise nema zacementirano mesto u startnoj postavi Zenita i navodno nije zadovoljan tim statusom. Njegov ugovor sa Zenitom istice 2027.

20 minutes ago, kralj said:

Nisam ispratio ni za Stankovića. Jel to done deal od pauze? Miloje definitivno odlazi?

Nista u Zvezdi nije sigurno, pa ni to da ce Milojevic otici na kraju polusezone.

Ako Terzic ne nadje drugog trenera sa kojim moze da manipulise, mozda Milojevic i ostane do kraja sezone.

Mislim da se Dekiju ne vraca u Srbiju, a da bi pristao da dodje uz totalno nemesanje Terzica u njegov posao.

Likovi poput MiMija, Kolarova i slicnih su prazne price, ako mene pitas.

Nama treba trogodisnji plan i da se toga drzimo, cak i po cenu gubitka titule. A to ce se tesko desiti, jer je kod nas sve neizvesno 3 meseca unapred, a kamoli vise sezona.

42 minutes ago, harper lee said:

Zvezda mora da odluci kakav klub zeli da bude a ta odluka nije do trenera vec do uprave.

Мислим да је управа то одлучила одавно и дигла на виши ниво. Остајемо купујемпродајем предузеће без жеље за напретком. У том смислу за Терзића је ово идеалан сценарио. Титула и лигашка фаза европских такмичења се подразумевају јер омогућавају уносну купопродају. Са таквом филозофијом идеалнијег од Станковића неће наћи. Проблем за Терзића са Милојевићем је што његова филозофија фудбала обара цену офанзивцима односно у том фудбалу дефанзивци (штопери, задњи/централни везни, бекови) су ти који се највише истичу тако да офанзивци аутоматски остају у сенци а веће паре па самим тим и простор за уграђивање је код офанзивнијих играча.

Edited by Хетерија

Tacno je da je Zvezda zaradila dobre pare od prodaje defanzivaca (Grujic, Erakovic, Milosavljevic, Nedeljkovic, Mimovic, Djiga). Ali je zaradila dobre pare i od prodaje ofanzivnih igraca (Maksimovic, Radonjic, Bukari). Jovica su prodali za manje pare jer su bili u finansijskoj buli pa im je novac hitno trebao, a momak je vredeo velike pare. Nasa omladinska skola vise proizvodi talentovane odbrambene nego ofanzivne igraca i otuda znacajnija prodaja odbrambenih, a ne zbog Milojeviceve fudbalske filozofije. Prodace uskoro Kostova, ofanzivnog igraca, sto ce verovatno da donese novi transfer-rekord (posle Maksimovica). Ako se Zaric prvilno razvija, i on ce da donese dobre pare.

Edited by Dimitrije

• Author
29 minutes ago, Хетерија said:

Мислим да је управа то одлучила одавно и дигла на виши ниво. Остајемо купујемпродајем предузеће без жеље за напретком. У том смислу за Терзића је ово идеалан сценарио. Титула и лигашка фаза европских такмичења се подразумевају јер омогућавају уносну купопродају. Са таквом филозофијом идеалнијег од Станковића неће наћи. Проблем за Терзића са Милојевићем је што његова филозофија фудбала обара цену офанзивцима односно у том фудбалу дефанзивци (штопери, задњи/централни везни, бекови) су ти који се највише истичу тако да офанзивци аутоматски остају у сенци а веће паре па самим тим и простор за уграђивање је код офанзивнијих играча.

Nema to veze, kao sto rece Dimitrije nase najvece prodaje su Maksimovic i Milosavljevic, jedan ofanzivac i jedan defanzivac, a sva je prilika da ce Kostov srusiti i taj rekord. Ovaj mali centarfor sto je povremeno ulazio ce srusiti i taj rekord i tako. Klubovi kupuju ono sto im treba, mi pravimo ono sto mozemo, to sta i kako nam prvi tim igra ne zanima ni skaute ni klubove koji kupuju. Ljudi generalno ne znaju koliko je skauting napredovao poslednjih godina i u kakvu nauku se pretvorio. Milosavljevic je pracen dve godine pre nego sto je prodat, jos nije bio napunio 16 godina kad su ga zabelezili.

Imamo mi dosta talentovanih klinaca i sa njima se u fudbalskom smislu dosta dobro radi ali Zvezda je jos uvek u kamenom dobu kad je u pitanju fizicki razvoj igraca. Pricao je Stojadinovic o Maksimovicu i sta je sve klinac morao i jos mora da radi u Lajpcigu. Prvo, morali su da mu promene navike u ishrani jer je imao deset kila manje od optimuma, sad se hrani u njihovom trenaznom kompleksu i strogo se vodi racuna kako se hrani. Dobio je sest kilograma misicne mase i sada rade na preostala cetiri. Drugo, morao je da popravlja zube jer je imao revoluciju u vilici i stalno je vukao virusne infekcije delimicno zbog pokvarenih zuba. To su sve stvari koje se kod nas uglavnom prepustaju njihovoj dobroj volji, u ozbiljnim klubovima individualna dobra volja je manje vazna stvar. Sve to je posledica toga sto Terzic vidi tu decu kao dzakove para i nimalo ga ne zanima sta ce biti s njima jednom kad ih utopi, tesko je drugacije razumeti kako je uopste moguce da ti dete trenira u klubu godinama s pokvarenim zubima a da ti ili nemas pojma ili te nije briga. O problemima koje je Kosta Nedeljkovic imao sa kukovima da i ne govorim.

Ti i sada kad vidis klince koji debituju kao bonusi lako mozes da primetis da su svi fizicki nedorasli. Kostov, Zaric, Damjanovic, Avdic, svi su isuvise fizicki inferiorni da bi mogli da budu kompetitivni u seniorskom fudbalu. Oni jesu klinci i normalno je da fizicki nisu na nivou odraslih ljudi ali i u drugim ligama tinejdzeri igraju redovno pa se ne vidi toliki zaostatak u fizikalijama. Izuzetak je bio Mijatovic ali on je fizicki freak jer je tako gradjen, nesto poput Luke Jovica koji je jos sa 16 imao figuru seniora. Ovi defanzivci poput Milosavljevica i Mimovica su druga prica jer se kod nas selekcija defanzivaca radi tako da oni budu fizicki jaci od vrsnjaka na drugim pozicijama.

Marin je nesto pokusavao da uradi po tom pitanju kad je dosao ali je Terzic brzo izgubio interesovanje za te programe posto su oni za njega nepotreban trosak sve dok moze da uvaljuje igrace svejedno. Ideja postoji, sada postoji i infrastruktura, ali sve je to dzabe ako ne postoji strategija kluba da je opsti razvoj mladih igraca nesto vazno i obavezno.

• Author
1 hour ago, Milosh76 said:

Nista u Zvezdi nije sigurno, pa ni to da ce Milojevic otici na kraju polusezone.

Ako Terzic ne nadje drugog trenera sa kojim moze da manipulise, mozda Milojevic i ostane do kraja sezone.

Mislim da se Dekiju ne vraca u Srbiju, a da bi pristao da dodje uz totalno nemesanje Terzica u njegov posao.

Likovi poput MiMija, Kolarova i slicnih su prazne price, ako mene pitas.

Nama treba trogodisnji plan i da se toga drzimo, cak i po cenu gubitka titule. A to ce se tesko desiti, jer je kod nas sve neizvesno 3 meseca unapred, a kamoli vise sezona.

Ako bi Stankovic zahtevao totalno nemesanje u njegov posao ne bi postojala nikakva prepreka da dodje i neki moderan strani trener, naravno da Stankovic nece podnositi takve uslove jer i on zna gde bi dosao. Problem je sto je Terzicu potreban neko ko ce da bude "tolerantan" prema njegovim zahtevima a da istovremeno ima autoritet u svlacionici jer, da je samo do nemesanja, u Zvezdi vec radi fudbalski daleko najobrazovaniji srpski trener ciji angazman na mestu prvog trenera bi ukinuo potrebu za stranim trenerom. Na zalost, taj trener vodi Graficar i nikakve su sanse da se prebaci na klupu prvog tima.

Dimitrijev spisak prilično favorizuje defanzivce, što baš i nije normalno, tako da možda i Heterijeva teorija pije vodu.

Zanimljivo je to oko Lajpciga i Maksimovića i ne znači da se u Zvezdi nešto pogrešno radilo. Prosto, u tim godinama treba biti oprezan, recimo suludo bi bilo da igrač nabije 10 kg mišićne mase za godinu dana između 17. i 18. rođendana. Verujem da su tehnologije treninga naširoko poznate, protok informacija nemilosrdno poništava razliku između inovatora i prvog kruga onih koji čekaju u redu da implementiraju tu novotariju (tu pripada i Zvezda). Razlika je pre svega u čoveku koji igrača treba da skenira i napravi mu adekvatan plan, a plan kao plan će svako da sprovede.

Meni recimo Kostov izgleda baš kako treba za momka njegovih godina.

• Author
19 minutes ago, kralj said:

Dimitrijev spisak prilično favorizuje defanzivce, što baš i nije normalno, tako da možda i Heterijeva teorija pije vodu.

Zanimljivo je to oko Lajpciga i Maksimovića i ne znači da se u Zvezdi nešto pogrešno radilo. Prosto, u tim godinama treba biti oprezan, recimo suludo bi bilo da igrač nabije 10 kg mišićne mase za godinu dana između 17. i 18. rođendana. Verujem da su tehnologije treninga naširoko poznate, protok informacija nemilosrdno poništava razliku između inovatora i prvog kruga onih koji čekaju u redu da implementiraju tu novotariju (tu pripada i Zvezda). Razlika je pre svega u čoveku koji igrača treba da skenira i napravi mu adekvatan plan, a plan kao plan će svako da sprovede.

Mali je izbegavao da jede, preskakao je obroke, u Lajpcigu su pokusali sa kucnom dijetom ali kad su shvatili da je namerno zaobilazi odredili su mu ishranu u klupskom restoranu. Nije kod njega bilo do misicne mase, jednostavno je bio neuhranjen. Tinejdzerska posla.

Sto se tice toga sta vise prodajemo, treba imati u vidu morfoloske karakteristike rase jer nam one odredjuju na kojim pozicijama cemo izbacivati veci broj igraca. Na primer, mi tesko da mozemo napraviti krila kompetitivna u vrhunskom fudbalu a ni sa bekovima se nismo proslavili dok se nisu pojavili Nedeljkovic i Mimovic koji su vise incident nego pravilo. Na svako krilo koje napravimo izbacicemo deset krupnih stopera, na svakog beka deset veznih igraca. Pogledaj samo nas prvi tim godinama unazad, stalno kuburimo sa bekovima i krilima a kad ne kuburimo to je zato sto smo uboli pojacanje poput Bukarija ili Seola. Radonjic je izuzetak ali Radonjic je freak of nature. U reprezentaciji je ista prica, bekovi i krila su nam kriticni godinama. Nema to veze sa pozicijama u timu i da li nas prvi tim igra defanzivno ili ofanzivno, prodajemo za velike pare igrace onde gde su oni proizvod jace selekcije i vece konkurencije pa su samim tim kvalitetniji. Nama su dva beka ili dva krila po generaciji puna kapa, u veznom redu i na stoperima kvalitetni klinci cekaju u redu da zaigraju jer ima boljih ispred njih.

Uzgred, Djiga ne spada u spisak defanzivaca koje smo prodali jer je on kupljen za preprodaju, nije igrac iz naseg omladinskog pogona. Isto vazi i za Bukarija samo na drugoj strani terena. Takodje, Grujic je box-to-box veznjak a ne defanzivni vezni, iako je po karakteristikama drugaciji profil on u principu igra na poziciji na kojoj treba da igra Kostov i igrace kad ode od nas.

3 hours ago, kralj said:

Vise je defanzivaca, ali ja sam neke napadace, kao Mijatovica, zaboravio koji su prodati za dobre pare. Inace nasi ofanzivci kada su prelazili iz omladinskog tima u seniorski su se pokazali da bas nisu biseri. Na primer Luka Adzic, Gavric, onaj momak iz Kotora (posle igrao u Vojvodini), Velja Nikolic su bas podbacili kada su zaigrali za seniore. Zato su svi otisli iz Zvezde za male pare. Zanimljivo je da je jedan od omladinaca za koga smo svi smatrali da je balvan, Krstovic, napravio odlicnu karijeru u inostranstvu.

Edited by Dimitrije

U Ligi Evrope, nakon ligaskog dela, na sledeci nacin se prave parovi, tako da je prilicno bitno na kojoj smo poziciji.

9. i 10. igraju protiv 23. i 24.

11. i 12. protiv 21. i 22.

13. i 14. protiv 19. i 20.

15. i 16. protiv 17. i 18.

Edited by Milosh76

Jedan raritet. U timu Zvezde i sadašnji trener Vladan Milojević.

Veceras u 19:30 gostujemo TSC-u

Pred početak utakmice između TSC-a i Crvene zvezde (utorak, 19.30), održaće se minut ćutanja, u čast preminulog Jovana Terzića, oca Zvezdana Terzića i bivšeg predsednika tima iz Bačke Topole.

Guest
This topic is now closed to further replies.
Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.