Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trump - drugi dio

Featured Replies

BBC kaze da ce carine tek da se osete u SAD kroz vece cene jer je puno uvezeno pre carina pa postoje zalihe. Ima smisla, veliki je trgovinski deficit SAD bio u prvom tromesecju, pravile se zalihe zbog najavljenih carina.

How Trump's tariffs are already...
No image preview

How Trump's tariffs are already impacting Americans

The US is seeing increased tariffs income, but there are signs of some countries diverting trade from America.
  • Replies 7.1k
  • Views 534.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Ne znam kako mi je ovo promaklo, jedna od prvih stvari koje je ludak uradio:

Trump pardons Silk Road creator...
No image preview

Trump pardons Silk Road creator Ross Ulbricht

Trump said he had called Ulbricht's mother to let her know he had granted her son a full pardon.

17539602409148229410776803869734.jpg

Al Jazeera
No image preview

Trump threatens trade deal after Canada moves towards rec...

Canada and the US are working on negotiating a trade deal by August 1, with Trump threatening a 35% tariff on Canada.

“Wow! Canada has just announced that it is backing statehood for Palestine. That will make it very hard for us to make a Trade Deal with them. Oh’ Canada!!!” Trump wrote on his social media platform Truth Social on Thursday. Canadian Prime Minster Mark Carney’s office did not immediately respond to a request for comment.

3 hours ago, Shan Jan said:

Ne znam kako mi je ovo promaklo, jedna od prvih stvari koje je ludak uradio:

Trump pardons Silk Road creator...
No image preview

Trump pardons Silk Road creator Ross Ulbricht

Trump said he had called Ulbricht's mother to let her know he had granted her son a full pardon.

Jedna, mozda jedina dobra stvar koju je uradio.

GxSFhmTWoAEkAJQ?format=jpg&name=large

image.png

Edited by Lord Protector

Ne znam za USA, ali generics farma sektor u Evropi m i ne deluje previse zdravo. to je mozda i prosto do nastavka globalizacije, ali na nekim sastancima o strukturi povecanja troskova secam se da sam videla i >nagli skok< za energy bill i inflacija i rast cena radne snage, i rast cena za raw materials.

A trkas se protiv Indijaca i Kineza koji proizvode jeftinije pod markama korporacija, i onda imas jos i neke besmileno niske fiksne cene za koliko to moras da prodas - firma za koju radim je tek sad krenula da saseca proizvode na kojima ima negativnu marzu (a mislim da po nekim pravilima za neke od njih imas i obavezu da nastavis da ih prodajes da ne bi imao posla sa nekim kaznama).

Sve u svemu gledam kako se taj tip proizvodjaca po Evropi zatvaraju, a kad Evropa ima kijavicu mi imamo ebolu i tako.

Koji od tih generičkih lekova košta u proizvodnji više od 2 centa? Pa da sve poskupi 5 puta, a nije, opet ne znam ni za jedan koji se prodaje za manje od 30 centi.

Mada taj pravilnik da moraš da prodaješ ispod cene jeste glupost - ako država ili osiguranja hoće to da subvencionišu nek rade na svoju ruku. Ionako će nevidljiva ruka slobodnog tržišta sve to regulisati

22 hours ago, Lord Protector said:

GxSFhmTWoAEkAJQ?format=jpg&name=large

image.png

13 hours ago, Engineer said:

Koji od tih generičkih lekova košta u proizvodnji više od 2 centa? Pa da sve poskupi 5 puta, a nije, opet ne znam ni za jedan koji se prodaje za manje od 30 centi.

Mada taj pravilnik da moraš da prodaješ ispod cene jeste glupost - ako država ili osiguranja hoće to da subvencionišu nek rade na svoju ruku. Ionako će nevidljiva ruka slobodnog tržišta sve to regulisati

Ma mi njima da platimo sto pijemo. Ako uzmes da je testiranje leka 2000 evra za batch, i da proizvedes milion tih tableta kao batch size, ajde sracunaj koliko kosta testiranje tog leka po kutiji? Zadaj sam koliko tableta po kutiji pakujes.

Pritom ja ne pricam o prodajnoj ceni u apoteci, pa jos srpskoj, nego za koliko proizvodjac (fabrika) naplacuje proizvodnju vlasniku licence, i za koliko vlasnik licence leka dalje daje lokalnim dobavljacima koji valjda u sldecem koraku snadbevaju apoteke.

@Mel

ma je l' se to farmaceuti zale na male marze lolol

4 hours ago, banecare1 said:

@Mel

ma je l' se to farmaceuti zale na male marze lolol

Pricam o ovima koji rade generics po Evropi, ne generalno o farma industriji. Ovi koji su u tom sektoru bankrotiravaju da se smrznes.

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.