Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Trump - drugi dio

Featured Replies

1 hour ago, Mel said:

Pricam o ovima koji rade generics po Evropi, ne generalno o farma industriji. Ovi koji su u tom sektoru bankrotiravaju da se smrznes.

ja sam mislio da su te fabrike indijci i kinezi odavno pozatvarali po evropi.

• Replies 7.1k
  • Views 534.8k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

Posted Images

Just now, banecare1 said:

ja sam mislio da su te fabrike indijci i kinezi odavno pozatvarali po evropi.

Pa... verovatno odavno traje istiskivanje ali mislim da je od korone eksplodiralo. Evropa koliko ja vidim nema nikakvu strategiju da im je neki nivo proizvodnje lekova strateski interes, da ih bar poreski zastiti itsl. Mislim da je tokom korone to prepoznato pa su poceli da sastavljaju neke liste lekova koji su prvi prioritet ali nisam sigurna sta su odlucili da im je strategija tu da ne upadaju u nestasice, pre neki stocks nego zastitna regulacija svojih proizvodjaca.

fj30tch9ntgf1.jpeg

Trampara vs. Bog.

Vrljao po YT i naletim na neki "late show" ili koji već derivat i oni puštaju Trampovo budalesanje "spustićemo cene lekova ne 100% nego 500% 1500% posto neke i 2000%!" I onda ovaj pokušava da objasni da to znači da će država tebi da plaća lek ako ga naručiš...

Gazda Jezda za bogate.

Meni je sve vreme sok koliku neogranicenu moc ima fucking president u USA. Nekako sam bio uveren da postoji bar neki pravni okvir ili kontrolni mehanizam da blokira ako dodje neki mad king.

Trampara svaka dva tri dana licno smenjuje i postavlja nekog svog ludaka kao na nekoj fantasy igrici. Ne deluje mi to toliko moguce u Kini, Rusiji i Indiji.

Pa ne može tamo da dodje mad king. Oni imaju institucije i vladavinu prava. fantom

7 minutes ago, bags said:

Meni je sve vreme sok koliku neogranicenu moc ima fucking president u USA. Nekako sam bio uveren da postoji bar neki pravni okvir ili kontrolni mehanizam da blokira ako dodje neki mad king.

Trampara svaka dva tri dana licno smenjuje i postavlja nekog svog ludaka kao na nekoj fantasy igrici. Ne deluje mi to toliko moguce u Kini, Rusiji i Indiji.

Tačno tako. Ja sam imao uverenje da jesu bili i ranije tantuzi, ali "mehanizam" je korigovao. Jbga.

Mada ima i do današnjeg spinovanja.

Evo recimo ovo sa VaA i RSE on jevto ukinuo i laprda kakvu je uštedu već napravio, a moj ortak koji je radio tamo dobio mejl da su ga "dobili na sudu" i da mu stiže kinta u iznosu kao da radi do marta iduće godine i da mora kinta da mu stiže mesečno ne odjednom...

Meni je isto bilo cudno. Bez predznanja pretpostavis da je vlast sprovedena kroz neku interakciju sireg kruga institucja i funkcija i da je predsednicka vlast limitirana sa svih strana. Objasnjavao je neko ovde tad ingerencije POTUS SCOTUS itd, ne da se secam sta sam zakljucila sem da i na papiru predsednik moze vise nego sot bi se dalo zamisljati.

Ne kao kod nas gde je Vucic predsednik sa par nekih ovlascenja ako bi se gledalo po tome sta mu zakonom pripada.

Sve ide po planu famoznog Project 2025 gde su do detalja napisali kako će da razmontiraju aparat i ustanove kvazi predsedničku diktaturu, a na sva mesta postaviti partijske vojnike. SNS stajl.

Prvo, i ustavno predsednik ima znatno veća ovlašćenja nego npr. kod nas (parlamentarni sistem), ili u većini evrope. USA je osmišljena na predsedničkom sistemu gde je predsednik na čelu izvršne vlasti (kabinet - ministarstva - koja se tamo zovu sekretarijati i departmani), kongres je zakonodavna i nezavisna sudska vlast.

Ali, malo po malo, predsednici su uzimali još veća ovlašćenja. Pa npr. iako je isključivo kongres taj koji proglašava rat, odavno nijedan rat nije zvanično rat. Iako je kongres taj koji uređuje trgovinsku politiku i tarife između zemalja, predsednici koriste odredbe nekih zakona koje im omogućavaju hitno odlučivanje u vanrednim situacijama za to.

Trump je naravno ovo sve odvrnuo na max i koristi sve federalne institucije da bi po nacrtima Projekta 2025 uzurpirao što veću vlast.

Cilj mu je da postane neko kao Putin - koji zakonski i nema tolika ovlašlenja kao on (imaju polu-predsednički sistem kao i francuzi npr.), ali koji očigledno vanzakoski vrši apsolutnu vlast i svi mu se povinuju pod pretnjom ispadanja kroz prozor.

O kini ne znam toliko, prę 20ak godina su imali vrlo decentralizovanu vlast, ali brat Xi je to očigledno uzeo pod jaku kontrolu, pa smo imali prilike da vidimo kako izbacuje prethodnog generalnog sekretara sa sednice centralnog komunističkog kongresa javno pred kamerama da bi pokazao da mu se može (jer je čekao da počne javni deo sednice i novinari uđu).

Malo carine, malo Medvedev, malo Sidni Svini i Tejlor Svift...

image.png

Njegov ego je toliko osho u materinu..da je sve sto treba u stvari neki lik koji ce mu reci "U vitalne organe smem da se kladim da ti ne umes da se docekas na noge posle skoka sa 10. sprata"

'became no longer hot' lol

Koji je on razred osnovne, treci, cetvrti max?

Background Picker
Customize Layout

Account

Navigation

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.