Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Liga Sampiona 2025/26

Featured Replies

1 minute ago, radisa said:

Kako ga ne činim većim? Da nije bilo ruke, lopta ne bi udarila u neki drugi deo, dakle čini ga većim....

Jbg, ne budi bukvalista

8 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

"unnaturally bigger".

• Replies 3.6k
  • Views 120.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• harper lee
    harper lee

Na stranu PSG, ne moze mi biti drag klub koji finansiraju bliskoistocne glavosece, ali ja jednostavno ne mogu a da se ne obradujem i pozelim svaku srecu Luisu Enrikeu posle svega sto je prosao u zivot

• *edited by mod
    *edited by mod

Yamalo da izjednače.

• Weenie Pooh
    Weenie Pooh

Posted Images

pa uklizao bez potrebe

Liverpool odlicno igra. Znam da cu da ih ureknem jer ipak je ovo Madrid i Kurtoa vesala

4 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

In football, handball is an illegal contact of the ball with a player's hand or arm. It is an offense if a player deliberately moves their hand/arm towards the ball or if the arm's position is not justifiable by the player's body movement and makes their body "unnaturally bigger".

Ništa ne ispunjava ova situacija sa Čuamenijem. Sudija je video snimak na kom je jasno da bi penal bio prestroga kazna. Verovatno mu je uživo izgledalo da je ruka više odmaknuta od tela.

Znaš i sam da se položaji koji su "justifiable by the player's body movement" rutinski sude kao penali kad god ruka nije direktno uz telo, tj. kad bi lopta prošla dalje da se ruka nije našla tu (čini telo "unnaturally bigger"). To je siva zona 100% podložna sudijskoj interpretaciji, i ja lično ne bih imao ništa protiv da je sudija poništio ovaj penal, samo da ga jeste originalno dosudio.

U ovakvoj situaciji gde je sudija svirao slobodnjak, VAR može ili da potvrdi slobodnjak ili ga preinači u penal, ništa više. Nema pravo da zove sudiju da revidira svoju originalnu odluku kako ne bi morali da preinače slobodnjak u penal. Nikad nisam video da VAR to radi od kako je uveden, obavezni su da se drže originalne odluke osim u striktno definisanim okolnostima.

5 minutes ago, Mindaugas Žukauskas said:

Nisam siguran u ovo. Igranje rukom je prilično factual decision, nije kao da je faul pa da treba uzeti u obzir slobodno sudijsko uverenje intenziteta kontakta na travnjaku. Ako snimak pokazuje da ruka nije u neprirodnom položaju, i ne čini telo većim, ne znam zašto se o tome ne bi obavestio sudac.

Zato što bi onda VAR morao da se gleda kod svakog dosuđenog igranja rukom bilo gde na terenu, to je svesno izbegnuto ograničenjem njihovih ingerencija.

Ali realno nije bitno, utakmica je sasvim zabavna za gledanje posle prvih 15-20 minuta ničega, ne mora se dodatno začiniti Salahovim neumitno odbranjenim penalom.

Just now, Mindaugas Žukauskas said:

Jbg, ne budi bukvalista

Pa ne, čekaj, ako igač ispruži ruku pored tela, to ga činio većm, da li je 15 cm, 10 cm ili 5cm od tela nije bitno činilo ga eje neprirodno većim...

Milsim, jasno je meni da ti sad nećeš da priznaš da je ovo ruka iz nekog bizarnog razloga, ali ovo je očigledno igranje rukom... Nije namerno, ali nije ni sutuacija kao u finalu CL, kad je protiv nesrećnog Totenhema sviran penal jer je Mane, suštisnki, gađao ruku... Recimo to nije trebao biti penal...

Igrač je raširio ruku od tela, lopta ga je pogodila u ruku, jbg, penal je... Rekao bi to i na drugoj strani da je...

5 minutes ago, radnik said:

Kako mislis iz cista mira?

Image

Image

Edited by Weenie Pooh

Utnuce vam Vini sad u prvih 15 minuta i to je to grozan

Svaki put kad u spanskim novinama osvane da Juventus prodaje Vlahovica, on da gol.

Just now, Lancia said:

Utnuce vam Vini sad u prvih 15 minuta i to je to grozan

Mnogo je 15 minuta lolol

Ajde sta ste zapeli za taj penal. Ruka mu je skoro pored tela bila. Vise treba da se pitamo zasto je sudija, koji je stajao na dva metra odatle svirao igranje ruke na metar i po van 16 (i zasto nije bio korner za liverpul nego lopta za Madrid?)

Edited by Baldrick S.

2 minutes ago, Baldrick S. said:

Mnogo je 15 minuta lolol

Ajde sta ste zapeli za taj penal. Ruka mu je skoro pored tela bila. Vise treba da se pitamo zasto je sudija, koji je stajao na dva metra odatle svirao igranje ruke na metar i po van 16

13;24 rolleyes

4 minutes ago, Weenie Pooh said:

Znaš i sam da se položaji koji su "justifiable by the player's body movement" rutinski sude kao penali kad god ruka nije direktno uz telo, tj. kad bi lopta prošla dalje da se ruka nije našla tu (čini telo "unnaturally bigger"). To je siva zona 100% podložna sudijskoj interpretaciji, i ja lično ne bih imao ništa protiv da je sudija poništio ovaj penal, samo da ga jeste originalno dosudio.

U ovakvoj situaciji gde je sudija svirao slobodnjak, VAR može ili da potvrdi slobodnjak ili ga preinači u penal, ništa više. Nema pravo da zove sudiju da revidira svoju originalnu odluku kako ne bi morali da preinače slobodnjak u penal. Nikad nisam video da VAR to radi od kako je uveden, obavezni su da se drže originalne odluke osim u striktno definisanim okolnostima.

Zato što bi onda VAR morao da se gleda kod svakog dosuđenog igranja rukom bilo gde na terenu, to je svesno izbegnuto ograničenjem njihovih ingerencija.

Ali realno nije bitno, utakmica je sasvim zabavna za gledanje posle prvih 15-20 minuta ničega, ne mora se dodatno začiniti Salahovim neumitno odbranjenim penalom.

Hajde da postavim situaciju ovako. Čuamenija lopta uopšte ne pogađa u ruku, nego u stomak. Sudija svira enac i slobodnjak, a ispostavi se da je bilo unutra.

1) VAR se pravi mrtav, jer nije ruka

2) Jave glavnom sudiji da svira penal, jer je neigranje rukom ipak bilo u 16

ja mislio neka skandalozna odluka kad ono napucana lopta sa pola metra. to se obicno ne svira za penaltik

Jebeni Kurtoa, opet...

6 minutes ago, radisa said:

Pa ne, čekaj, ako igač ispruži ruku pored tela, to ga činio većm, da li je 15 cm, 10 cm ili 5cm od tela nije bitno činilo ga eje neprirodno većim...

Pa upravo zato je u pravilniku reč "unnaturaly". Zna se (otprilike) šta je ruka koja čini telo neprirodno većim. Ova situacija se svakako ne bi prikazivala na sudijskim seminarima kao jedan od primera

1 minute ago, Mindaugas Žukauskas said:

Hajde da postavim situaciju ovako. Čuamenija lopta uopšte ne pogađa u ruku, nego u stomak. Sudija svira enac i slobodnjak, a ispostavi se da je bilo unutra.

1) VAR se pravi mrtav, jer nije ruka

2) Jave glavnom sudiji da svira penal, jer je neigranje rukom ipak bilo u 16

Tu je #2 jedina ispravna odluka. Sudija duplo pogrešio (nije ruka, jeste unutra), VAR mu ispravio samo onu grešku za koju je nadležan (jeste unutra) 🤷‍♂️

Jebeni Belgijanac, pa promašite ga već jednom koju pičku materinu...

Ni moj vanbračni sin neverue:

Liverpool player in red jersey and shorts with yellow boots extends left arm dynamically while running on green soccer field near white sideline marker. Real Madrid player in white jersey and shorts with pink boots falls forward dramatically with arms outstretched and mouth open in surprise expression. Soccer ball positioned nearby on grass. Stadium stands filled with blurred crowd in background under lights.