October 3, 2025Oct 3 Ipak ce Real da progura Super ligu, kakav mafijas je Florentino, to nema nigde. New format proposalIn the new format proposed, the competition would keep 36 teams but divide them into two groups before the knockout rounds. Qualification would still come through domestic leagues, but once selected, the clubs would be assigned by UEFA co-efficient ranking.The top 18 sides would play their eight group matches exclusively against each other, while those ranked 19 to 36 would play amongst themselves. The purpose is to ensure stronger early fixtures at the top level while giving lower-ranked sides balanced opportunities.At the end of this stage, the top eight in the first group would advance directly to the round of 16. Sixteen more teams from both groups would go into play-offs, with match-ups set according to standings.Inace vec Mundo deportivo to slavi kao pobedu Barse i Reala.
October 3, 2025Oct 3 Sve je to već isprobano u FIFA igrama pre dvadesetak godina, i taj format sa grupom patricija i grupom plebejaca koje se posle kao ukrštaju, a mislim u nekima da je bio i aktuelni nasumični jedna grupa format.
October 6, 2025Oct 6 Tako će i sa SP da urade, proširuj, proširuj i onda u jednom trenutku da se zaključi da je glupo da Brazil igra protiv Mongolije na SP, nego ajde da podelimo takmičenje u 3 kategorije, sa minimalnim mešanjem. Ovo je faktički stvaranje nove LE u okviru LŠ (ekipe 19-36) sa kasnijim spajanjem i nadom da će svi favoriti opravdati očekivanja i moći na miru do kraja da igraju između sebe. Naredni koraci su dodatno odvajanje, npr da u elitnoj grupi (1-18) najjačih 9 ekipa igra 6/8 utakmica međusobno, a samo dve utakmice protiv slabijih ekipa.
October 21, 2025Oct 21 Može pitanje, mali oftopik?Prestao sam da pratim fudbal pre desetak godina. Dok sam pratio, u modernoj eri niko nikad nije uspeo da odbrani titulu evropskog prvaka.Nisam tad propratio, ali dođe Real i osvoji ne dve nego tri zaredom.I nekako nikom ništa. Imam utisak da se to ne ceni uopšte.Taj tim se ne smatra nešto preterano legendarnim, već je mučno gledati i slušati da postoji samo jedan pravi Ronaldo, iako ga je Kristijano realno prešišao, uz dužno poštovanje Zubi, te tri titule zaredom očigledno mu nisu donele to da ga ljudi posmatraju drugačije.Zidan ima tri titule Lige Šampiona i niko ga ne smatra za neku trenersku legendu...Zašto je sve to tako?
October 21, 2025Oct 21 1 hour ago, MiddleClass said:Hm, nije bas da nismo to pominjali i da nema postovalaca Zidana odje.Ma, ne pričam ovde.
October 21, 2025Oct 21 5 minutes ago, MiddleClass said:Ima li zivota u vasioni?Ima.Naročito mi je gnusno pljuvanje Kristijana, a to je baš trend u poslednje vreme. Plus dizanje R9 u nebesa i pravljenje mitskog bića od njega. To je sad baš popularno.Kao - lažni Ronaldo.Taj lažni Ronaldo je daleko bolji od ,,pravog".Da, povrede i sve, ali jbg. Tako to funkcioniše. I da nije bilo povreda, trebalo je imati mentalitet da se gura toliko godina koliko je Kristijano gurao na najvišem nivou, nešto ne verujem da bi Zuba to uspeo.
October 21, 2025Oct 21 5 hours ago, Hele said:Ima.Naročito mi je gnusno pljuvanje Kristijana, a to je baš trend u poslednje vreme. Plus dizanje R9 u nebesa i pravljenje mitskog bića od njega. To je sad baš popularno.Kao - lažni Ronaldo.Taj lažni Ronaldo je daleko bolji od ,,pravog".Da, povrede i sve, ali jbg. Tako to funkcioniše. I da nije bilo povreda, trebalo je imati mentalitet da se gura toliko godina koliko je Kristijano gurao na najvišem nivou, nešto ne verujem da bi Zuba to uspeo.Kao prvo, "lažni" Ronaldo se pojavilo, ako se ne varam, kada je ovaj počeo da koristi samo Ronaldo na leđima, a možda i kada je u Realu uzeo devetku iznad koje je pisalo Ronaldo.Kao drugo, "pravi" Ronaldo je ljudima mnogo bliži nego ovaj "lažni", jer ga je bilo lepše gledati na terenu, čista poezija. "Lažni" je mašina, verovatno najbolja fudbalska mašina svih vremena, ali mislim da se mnogima više sviđalo ono šta je Ronaldo Nazario pokazivao na terenu. Kao treće, u nekoj teoriji, peak Ronaldo je bolji od peak Kristijana Ronalda čisto po skillu. Ali ako bismo gledali peak izdanja igrača, ja mislim da je recimo peak Ronaldinjo bolji od obojice, pa i od Mesija. Magija, bukvalno magija.
October 21, 2025Oct 21 35 minutes ago, copkillah said:Kao prvo, "lažni" Ronaldo se pojavilo, ako se ne varam, kada je ovaj počeo da koristi samo Ronaldo na leđima, a možda i kada je u Realu uzeo devetku iznad koje je pisalo Ronaldo.Kao drugo, "pravi" Ronaldo je ljudima mnogo bliži nego ovaj "lažni", jer ga je bilo lepše gledati na terenu, čista poezija. "Lažni" je mašina, verovatno najbolja fudbalska mašina svih vremena, ali mislim da se mnogima više sviđalo ono šta je Ronaldo Nazario pokazivao na terenu.Kao treće, u nekoj teoriji, peak Ronaldo je bolji od peak Kristijana Ronalda čisto po skillu.Ali ako bismo gledali peak izdanja igrača, ja mislim da je recimo peak Ronaldinjo bolji od obojice, pa i od Mesija. Magija, bukvalno magija.Da, ali nisu fudbal samo ,,noge". Mada i Kristijanovo fudbalsko znanje se konstantno nipodaštava. Ne bih ja rekao da R9 u piku bolji, ali neka bude.Opet, treba imati i mentalitet. Na primer, to što se povrediš, ne znači da treba da se uprasiš. Mislim da Kristijanu slome oba kolena da bi vežbao i bio fit. Pitanje je i koliko je ta uvek ne baš najsjajnija forma brazilskog Ronaldu doprinela tome da se povredi.Jbg, to je sport, a sport je takmičenje, a ne umetnost. Nekom može biti lepši za gledanje, ali lepši nije isto što i bolji.Pik je jako teško za meriti kad su iz drugačijih era, na kraju ostane ono što si postigao Kada se uzmu svi fudbalski elementi u obzir, dakle sve što čini fudbalera, a tu je i glava, Kristijano je bolji i nije uopšte za poređenje.Neki pik... pa to je otprilike ko da kažemo da je Vavrinka bolji od Novaka jer ga je odrao tamo na Rolan Garosu kad su obojica bili u nekom piku. Ovome je to bio vrhunac, a Novak nastavio da melje i melje.Nije baš idealno poređenje, nije R9 Vavrinka, ali kapiraš poentu.Kristijano je u samom vrhu i top 3, 4 ili 5 svih vremena.R9 je toliko bio dobar da i sa tim kratkim prajmom je u top 10 ili top 15, ali ni blizu samog vrha.Prajm može da im se poredi, ali ukupna karijera nikako te Kristijano odnosi apsolutnu pobedu.
October 21, 2025Oct 21 12 minutes ago, Hele said:Da, ali nisu fudbal samo ,,noge". Mada i Kristijanovo fudbalsko znanje se konstantno nipodaštava. Ne bih ja rekao da R9 u piku bolji, ali neka bude.Opet, treba imati i mentalitet. Na primer, to što se povrediš, ne znači da treba da se uprasiš. Mislim da Kristijanu slome oba kolena da bi vežbao i bio fit. Pitanje je i koliko je ta uvek ne baš najsjajnija forma brazilskog Ronaldu doprinela tome da se povredi.Jbg, to je sport, a sport je takmičenje, a ne umetnost. Nekom može biti lepši za gledanje, ali lepši nije isto što i bolji.Pik je jako teško za meriti kad su iz drugačijih era, na kraju ostane ono što si postigaoKada se uzmu svi fudbalski elementi u obzir, dakle sve što čini fudbalera, a tu je i glava, Kristijano je bolji i nije uopšte za poređenje.Neki pik... pa to je otprilike ko da kažemo da je Vavrinka bolji od Novaka jer ga je odrao tamo na Rolan Garosu kad su obojica bili u nekom piku. Ovome je to bio vrhunac, a Novak nastavio da melje i melje.Nije baš idealno poređenje, nije R9 Vavrinka, ali kapiraš poentu.Kristijano je u samom vrhu i top 3, 4 ili 5 svih vremena.R9 je toliko bio dobar da i sa tim kratkim prajmom je u top 10 ili top 15, ali ni blizu samog vrha.Prajm može da im se poredi, ali ukupna karijera nikako te Kristijano odnosi apsolutnu pobedu.Ne, ne, ja kada kažem peak, ja tu gledam nečije najbolje izdanje, njegov vrhunac, njegov maksimum, sve ono šta može i ume da pokaže na terenu, u maksimumu. Peak Novak je bolji i kompletniji od bilo koga u istoriji, da zanemarimo i što je po trofejima GOAT. Recimo Ronaldov gol protiv Kompostele, da li je Kristijano Ronaldo uradio nešto slično ikad? Ja zaista ne pamtim, što ne znači da nije, ako neko zna, neka kaže. Meni je to, uz dužno fudbalsko poštovanje prema Portugalcu, lepše nego šta je ovaj bilo kada uradio. Uopšte ne poredim karijere, niti glave, niti bilo šta - R9 na svom maksimumu mi je bolji čisti fudbaler od CR7. Ako gledamo sve, tu je CR7 ispred, tu nema dileme, ali ja ne pričam o tome. I ponavljam, ako uzmemo peak izdanje svih njih, onako čisto fudbalsko umeće, Ronaldinjo mi je #1 iako je on imao možda pet vrhunskih sezona u karijeri, onako odokativno.