Jump to content
IGNORED

Uredjaji i spravice koje vožnju ne™ znače

Lancia

Recommended Posts

Posted
On 4.3.2024. at 20:28, bios said:

Probao sam i to malo da vozim. Kamion u vidu fancy igračke za priglupu bogatašku decu 

pa sad, to je utility vozilo i služi da prođe tamo gde ćeš ti sa svojim priusom samo nalevo krug a da onima koji mogu da priušte bude prijatno i relativno udobno dok su van asfalta.

cela ta klasa vozila /koju predvodi merc G/ je ionako namenjena za bogataše, decu ili odrasle svejedno.

ne bi imao ni problem ni blam da ga vozim za deo te cene, naravno samo na ostrvu.

Posted
7 hours ago, Eleniko said:

pa sad, to je utility vozilo i služi da prođe tamo gde ćeš ti sa svojim priusom samo nalevo krug a da onima koji mogu da priušte bude prijatno i relativno udobno dok su van asfalta.

cela ta klasa vozila /koju predvodi merc G/ je ionako namenjena za bogataše, decu ili odrasle svejedno.

ne bi imao ni problem ni blam da ga vozim za deo te cene, naravno samo na ostrvu.

Ne bih imao ništa protiv Wranglera kakav je vozio Sloter Nik, pa da vitlam po Ki Vestu.

Ovaj novi rentirala rođaka (bogata Hehe) na par dana da se zezamo. Ali mi nekako nije classy kao G klasa, a daleko je od pravog utility vozila. Pri tome sam siguran da je kvalitet krajina. Viđam ih po oglasima stare manje od 10 godina sa 5-6 vlasnika izređanih. 

Za hipsteraj tog tipa uvek bih radije gledao  FJ

Posted
5 minutes ago, bios said:

Za hipsteraj tog tipa uvek bih radije gledao  FJ

haha naivan si

pre jedno mesec dva sam ovde pominjao da mi je fj cruiser dream car 

kada bi mogao da finansiram tu potrošnju benzina

Posted
7 minutes ago, Eleniko said:

haha naivan si

pre jedno mesec dva sam ovde pominjao da mi je fj cruiser dream car 

kada bi mogao da finansiram tu potrošnju benzina

Znam da si pominjao :lolol:

FJ možeš samo da sanjas sve i da ti benzin nije problem. Ima ih sve manje u ponudi i sve su skuplji. Ljudi ih uzimaju kao investiciju. 

Posted

https://arstechnica.com/cars/2024/03/carmakers-must-bring-back-buttons-to-get-good-safety-scores-in-europe/

"The overuse of touchscreens is an industry-wide problem, with almost every vehicle-maker moving key controls onto central touchscreens, obliging drivers to take their eyes off the road and raising the risk of distraction crashes," said Matthew Avery, Euro NCAP's director of strategic development.

q

"New Euro NCAP tests due in 2026 will encourage manufacturers to use separate, physical controls for basic functions in an intuitive manner, limiting eyes-off-road time and therefore promoting safer driving," he said.

• Vojvodo,serdare 1
  • 2 months later...
Posted

Da li neko ima iskustva sa nosačem za bicikle za preko gepeka (kači se na "peta vrata")?

Ja vozim Getza, i taj nosač za njega navodno nosi do 3 bajsa, ali mi to deluje glomazno.

Da li oštećuje ivice tu gde se kači?

Da li mora da se sporo vozi?

(Koristila bih samo po gradu, do Ade, ušća, jer sam na vr brda)

Posted

Uglavnom opreznije preko prepreka zbog eventualnog klaćenja, kočenje na vrijeme zbog dodatnog opterećenja. Suštinski, ako je tipski ne bi smio da oštećuje išta, a neko pedantan najbolje da montira.

• +1 1
Posted (edited)
8 hours ago, Tihajeza said:

Da li neko ima iskustva sa nosačem za bicikle za preko gepeka (kači se na "peta vrata")?

Ja vozim Getza, i taj nosač za njega navodno nosi do 3 bajsa, ali mi to deluje glomazno.

ja sam tako prevozio dva bicikla na dupetu moje astre karavan, više puta do hrvatskog ili dalekog /jonska obala, lefkada/ grčkog mora.

nisam voleo iskustvo, ali za tako kratku vožnju kapiram da ćeš biti ok.

ima niz problema, prvo to mora bude jako dobro učvršćeno, vezano gurtnama i osiguračima da se ne pomeri ni za mm u vožnji. ja sam mislio da sam dobar pa sam onda nasred autoputa morao sve da skidam i nameštam ponovo jer nije prijatno kad ti se na 120 odjednom pomeri cela ta konstrukcija pod udarom vetra.

drugo, to ti potpuno oduzima zadnji vidik, znam da može i bez toga ali meni nije prijatno.

konačno, sve vreme imaš osećaj da će to da ti sjebe i iskrivi peta vrata.

ovo što sam ja imao je neka bedna jeftina varijanta od koje sam na kraju odustao i onda bicikle trpao u taj karavan unutra, na oborena zadnja sedišta. mnogo bolje i bezbednije.

verujem da zbog ovog što je mene tištilo ljudi kupuju onu ozbiljnu thule spravu, nosač koji se kači na kuku.

0026602-1-1000x1000.webp

Edited by Eleniko
  • Hvala 1
Posted (edited)
14 hours ago, Tihajeza said:

Moj klinac je terao svojevremeno Thule varijantu za peta/treća vrata za 3 bicikla. Stabilno je to bez brige, naravno mora da se utegne kako je predviđeno ali kada odradiš 4,5 puta prelazi u 5ominutnu rutinu i može zatvorenih očiju.

Vozio je tada Opel Astru i nikakvih problema nikada nije imao.

Bicikle koje je kačio su bile Down Hill verzije koje su dosta gabaritnije i veće od klasičnih. U međuvremenu je promenio kola i ima zadnja vrata bez gornjeg rama, samo staklo, pa mu taj Thule više ne čini posao.

Tragovi mogu da ostanu ako se ne učvrsti kako dolikuje i ostane relativno labavo. 

Jeftine varijante takođe rade posao ali nisu tako stabilne.

Edited by Barti66
  • Hvala 1
Posted

@nesha taxista

Razmišljao sam o aplikaciji o kojoj si pisao, ima izuzetan korisnički potencijal imho.

Posted
31 minutes ago, Tpojka said:

@nesha taxista

Razmišljao sam o aplikaciji o kojoj si pisao, ima izuzetan korisnički potencijal imho.

Koja je to aplikacija ?

Posted

Code name: GTA (Gradska Taksi Aplikacija)

Iz teksta:

Stvaranje jedinstvene aplikacije koju bi svaki vozač imao u svom telefonu značilo bi da građani mogu s par klikova imati na raspolaganju sva taksi vozila u gradu.

• +1 1
  • 4 months later...
Posted

Ima i starije...

Odličan kanal btw. Još:

• Hvala 1
Posted

Ima tih eksperimentalnih sistema i iz '73.

• +1 1