Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Sekte i prevare

Featured Replies

1 hour ago, Patty Lee said:

@napadaj Imaš The Satanic Temple sekularne trolove (nemaju veze sa The Church of Satan koji se legit lože na Satanu, ni sa Lavejevim satanistima koji se iz nekog razloga lože na Ayn Rand (?) plus fensi rituali) imali su neke dobre akcije, sve na granici edgelordisanja doduše (uvek koriste argumente “velikih religioznih org” protiv njih, tipa, kad je u nekom USA stejtu bio zabranjen abortus, podneli su zahtev da njihovi članovi treba da dobiju religious exemption jer FREEDOM :rock3:) plus imaju after-school program za decu After School Satan gde drže časove nauke. Sekta za poštene domaćine.

Mnjeh, nema toga u metalu.

Jedino čega mogu da se setim je da je Big Boss iz Root navodno poglavar Church of Satan za Istočnu Evropu, ali ne znam ni da li je to tačno.

• Replies 99
  • Views 17.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• E o ovim raznim mufljuzima u poslednje vreme pričam i stalno se pitam kako je moguće da se ljudima prodaje baš svaka budalaština ali jebemupatka, moguće je. Jedna poznanica na fejsu ( inače recimo da

• Pa ne, trenutak ranjivosti je u stvari ključ... Ja sam za ovo zainteresovan dosta, jer, kad mi je otac pre 25+ godina  umro i moja mama i moj tada mladi brat (imao je 14-15 godina, ja sam imao 23-24),

4 hours ago, Paul Gompitz said:

Na vrhu piramide tog sektaskog dojenja sjedi neonatolog Ljiljana Stankovic iz porodilista Narodni Front, nacionalni  koordinator programa podrske dojenju. Ajde sto su porodilje koje ne doje izlozene psihickoj torturi, nego se po komandi uvazene koordinatorke ni njihovim bebama ne daje dovoljno dohrane, da bi valjda novorodjence koje danonocno vristi gladno prizvalo pameti nepocudnu majku.

Mene je usred Lukinog NICU boravka babica na pseca usta izgrdila shto nisam ponela izmuzeno mleko u posetu bebi.

Ni to joj nije bilo dovoljno nego se vratila nakon shto je tako povishenim tonom iskenjala, da mi josh jednom kaze sa zgadjenim izrazom lica I am so shocked.

Ja sam opet toliko bila u shoku od tog ponashanja da nisam bukvalno nishta uspela da kazem a trebalo je (u tom trenutku svi su znali da mi je dete u NICU zbog kriminalnog ponashanja njiovih kolega, a i da nije, kakav je to nachin).

Ali generalno po medicini imash more than fair share idiota sociopata i budala, a i baseline share ovakvih je bogat, tako da...

Najbolje je sa njima nemati posla, a ko mora da ima, ako vreme dozvoljava samo ako nadjesh nekog dobronamernog i kompetentnog pa tek onda u neku prichu.

Sad vidim da sam na temi Sekte :gospode:

Najodvratnije, najmonstruoznije, pritom eksplicitno izrečene od strane Renijerija i dokumentovane video snimcima same NXIVM ekipe, koje sam ja uočila:

1. Ljubav je bol

2. Razbijanje uticaja umetnosti devojci kojoj je umetnost jako važna u životu, rečima (parafraza): to što ti osećaš kada uživaš u umetnosti je do tebe, a ne do umetnosti, i ja te mogu dovesti do toga da uvek proizvedeš takvu sreću, the art is bogus

3. Predstavljanje nauke devojci koja je izuzetno nadarena i inteligentna, kao "samo još jednog verovanja" koje treba da bude zamenjeno "verovanjem u superiorniji (I kid you not) religiozni sistem" (kakav je Renijerijev)

4. Zlostavljanje je lažan, izmišljen koncept.

12 minutes ago, Moonwalker said:

Mislim da tebi izmice kultoroloski sklop u kome su te zene odrastale kao uvod u gledanje tih serija religiozni podlistak. U Ameriku su bezale najekstremnije hriscanske sekte iz kojih se tamo izrodilo svasta nesto.

zapravo ne, svesna sam toga.

htela sam da napišem pasus o tome kako mislim (i zašto mislim) da je za ovakve sekte USofA najplodnije tlo (od preduslova i istorije, do drilla kroz školski sistem, sestrinstava, uspeha i sreće kao ultimativnih vrednosti), ali me mrzelo. suviše mi je dugačak post i ovako i smorila sam. zanima me više šta drugi imaju da kažu i šta misle, kako bi se tema rascvetala.

Edited by pt 2.0

• Author

A opet sa druge strane, pade mi na pamet, ucesce zena u ubistvima zbog casti u nekim muslimanskim porodicama na zapadu. Koje opet bude pitanje koliko zbog religije, a koliko zbog plemenskih obicaja presadjenih drugde.

I tako, dodje se do toga da je u neku ruku univerzalni metod za koersivnu kontrolu cak i muskaraca unutar porodice, plemena.

Neko je pomenuo Derena Brauna...

Njega treba, ako ni zbog čega drugog, gledati kako bi videli koliko smo svi podložni raznim manipulacijama i sugestijama i koliko je lako prevariti naše mozgove.

Ima ceo njegov kanal na Youtube sa BBC emisijama a evo i njegove prošlogodišnje predstave.

@Mercuzzio who the fuck is this??? :hail:
gledam i fascinirana sam. je li ovaj lik mađioničar, šta je ovo…?!

@pt 2.0 Imaš malo o tehnikama Derena Brauna u onom odlomku iz knjige što sam ti iskopala.

Ono nije sve, u knjizi idu baš u detelje, pa sam dosta izbacila...ali je dajdžest.

Edited by Patty Lee

ono za sajentologe sto sam preporucio imate na yt. vredi gledati makar zbog tom kruza i njegovog cuvenog intervjua :D

:gospode:

mislim da ću od sada da izbegavam i prezentaciju sireva u maksiju.

8 hours ago, pt 2.0 said:

@Mercuzzio who the fuck is this??? :hail:
gledam i fascinirana sam. je li ovaj lik mađioničar, šta je ovo…?!

Apsolutno neverovatan je. On uvek kaže da je sve to: a combination of mentalism, hypnosis, manipulation and showmanship. Kada sam prvi put naleteo na njegove TV emsije pre 15ak godina, za mene je to bilo osvešćenje. Jer nije on jedini koji je ovo sve zna da radi. A verovatno mnogi drugi koriste to za daleko manje plemenite ciljeve. 

Takođe on insistira da sve te njegove "trikove" može svako da nauči samo treba puno vremena, vežbe i posvećenosti. Sad je i knjigu objavio u kojoj dosta toga objašnjava a koju pokušavam da nekako nabavim.

edit: u ovom videu recimo donekle objašnjava kako radi: mind control

Edited by Mercuzzio

Hm... prvo, ovome nisu podlozni ljudi koji imaju veliki nivo samopostovanja koji im je izgradjen u porodici. Oni preko cijih potreba i zelja se gazilo i od kojih se ocekivalo da zelje drugih stave ispred svojih potreba (aka "ja sam te rodila/napravio" roditelji), e takvi su u velikoj opasnosti, jer nisu izgradili unutrasnju snagu da kazu ne kad se nesto kosi sa njihovim zeljama. Za takve mislim da je jedina prava odbrana da imas nesalomive principe. Ako imas princip da ni u kom slucaju neces da sebe povredjujes onda sta god ti pricali, kad dodje zigosanje odjebaces ih. Ili ako imas princip da neces ni pod kojim uslovima mirno da gledas da neko nekog maltretira, sta god je razlog, onda ces se aktivno boriti i sami ce te izbaciti iz kulta :D 

Manipulatori ti prvo prave mrezu gde ti daju ljubav, paznju i vrednovanje koje ti fali a ti ako si toliko zeljan toga ces svaki put kad vidis da nesto ne deluje bas tu skroz prirodno da ignorises. Kad te imaju u svojoj mrezi pocece postepeno da rade ono sto zapravo zele. Tako sam ja imao manipulativnu vezu gde sam napravio gomilu sranja samom sebi pre nego sam prekinuo zbog jednog principa. Kad sam se okrenuo unazad, shvatio sam da vec na prvoj stepenici nisam smeo da popustim. 

Naucite da glasno kazete NE kad vam vas unutrasnji glas kaze da ce vam ostati gorak ukus u ustima ako dozvolite to sto ta osoba radi. Ne dajte sebi da strah od napustanja ili neke kazne vas omete u tome. 

14 hours ago, Mercuzzio said:

Neko je pomenuo Derena Brauna...

Njega treba, ako ni zbog čega drugog, gledati kako bi videli koliko smo svi podložni raznim manipulacijama i sugestijama i koliko je lako prevariti naše mozgove.

Ima ceo njegov kanal na Youtube sa BBC emisijama a evo i njegove prošlogodišnje predstave.

hm, stigla sam do 20min - trik sa pisanjem brojeva na tabli i novcanicom - i meni je bar taj trik prilicno ocigledan:

Spoiler

prvo lik iz publike je njegov (vec prvi hints: sedi sam, usher je tik uz njega, lik je sasvim cool na sceni, nista trema... plus klasika za madjioncarske trikove)
tj. njegov banknote je sa poznatim ciframa

kad joj daje tablu ona (glumicu sam odmah prepozanala, ali nebitno za trik, moze biti zaista random osoba iz publike)
vec joj je stavio blindfold tako da ona ne moze da vidi da je strana table okrenuta njoj vec ispisana odg.ciframa koje se uklapaju u otvore

malo je falicno sto su ostale cifre ocigledno bledje (treba sledeci put da provere flomaster, mada su mogli da joj daju i potpuni laznjak)

ne znam zasto je madjionicar ubacen na temu "Sekte i prevare" 
da li imamo temu za provaljivanje madjionicarskih trikova?

edit: a da, i drugi trik (sa kockicom) mi je isto prilicno providan:

Spoiler

njegov lik sesti put baca drugaciju kockicu - koja sa svih strana ima iste brojeve - u dramskoj pauzi treba samo da desnom rukom iz svog sakoa (strana koju ne vidi niko, tako stoji) izvuce odg. kockicu za random broj koji devojka kaze da ce pasti

druga opcija bi bila da igra na sugestivnost ponavljanja broja 6 (6 bacanja, ukucala je 6, mozda su joj broj sest pustali u background itd... moglo bi i tako ali je nesigurnije imo)

Edited by Lucia

@Lucia te trikove sam provalila i deluju očigledno.

takođe mi je bilo odmah jasno da bi za sve što je izveo bilo dovoljno da su "slučajni ljudi iz publike" njegovi pomagači, ali mi je sledeća misao bila - ako je tako, čemu hajp oko ovog čoveka?

@Mercuzzio ja malo ne verujem u hiponozu, on tvrdi da to radi. videla sam mu biografiju, videla par filmova I neki intervju...