October 6, 2025Oct 6 Ne razumem, na drugoj temi se prenosi svaki put kad muskarac ubije ili povredi zenu. Kako to onda nije trolovanje?
October 6, 2025Oct 6 Cek jos par odbijanja pa cu osnovati klub mrzitelja zena. Ladno je jedna drugarica clanica kluba mrzitelja muskaraca na Facebooku
October 6, 2025Oct 6 Author 21 minutes ago, Shan Jan said:Ne razumem, na drugoj temi se prenosi svaki put kad muskarac ubije ili povredi zenu. Kako to onda nije trolovanje?Pa i ne prenosi se svaki put
October 6, 2025Oct 6 13 minutes ago, Shan Jan said:Cek jos par odbijanja pa cu osnovati klub mrzitelja zena. Ladno je jedna drugarica clanica kluba mrzitelja muskaraca na Facebooku e nju startuj!
October 6, 2025Oct 6 Popular Post 10 minutes ago, Shan Jan said:Ne razumem, na drugoj temi se prenosi svaki put kad muskarac ubije ili povredi zenu. Kako to onda nije trolovanje?Ne umem lepo (stručno) da objasnim... i tamo na drugoj temi je moguće trolovanje ili neumesno šaljenje, zato što nije svako nasilje (bilo nad muškarcima, bilo nad ženama) motivisano rodom žrtve.Nije poenta u tome da počinilac i žrtva budu različitog pola (pobogu!!!)Ukratko i grubo: ako je žrtva postala žrtvom zbog svoje rodne uloge, odnosno (podređenog) položaja u društvu koji je posledica njenog roda, onda jeste tema za ove topike. Onda se radi o rodno motivisanom nasilju, i ima smisla i potrebe da se naglasi rod žrtve. Žene su inače daleko češća žrtva, zbog nejednakosti (podređenog položaja - npr. ekonomska nezavisnost i ucenjivanje decom), pre svega u porodici, pa u mikrosredinama, na poslu... Na svaku ženu koja je dospela u vesti zato što je bila žrtva, ima stotine nevidljivih koje ćutke u strahu u četiri zida trpe slična maltretiranja... A posle žena, sledeća grupa koja nema svoj glas da se suprotstavi su deca... Tema je ozbiljna i nije za sprdanje niti relativizaciju. Ima onoliko tema za ostale zločine, nasilja i doomove, na kraju i za šalu ako je neko raspoložen.
October 6, 2025Oct 6 Ja ne mislim da se sprda, mozda gresim. Ako su zene i cesce zrtve ne znaci da su jedine. I muskarci mogu biti zrtva zena upravo zbog rodnih uloga, to sto si pomenuo za ucenjivanje decom to je vise zenski specijalitet nakon razvoda. O deci da ne pricamo, ne postoje zabadava stereotipi o macehama. Mene malo trigeruje taj narativ da su samo zene zrtve odredjenih drustvenih okolnosti. Znam i ja puno muskaraca koji trpe pod svojim zenama, mozda ne fizicko ali da psihicko nasilje, izolaciju i izrabljivanje. Zato i reagujem.
October 6, 2025Oct 6 14 minutes ago, Shan Jan said:Ako su zene i cesce zrtve ne znaci da su jedine.niko ni ne kaže da su jedine, samo da su u daleko težoj situaciji15 minutes ago, Shan Jan said:Znam i ja puno muskaraca koji trpe pod svojim zenama, mozda ne fizicko ali da psihicko nasilje, izolaciju i izrabljivanje.to bi mogle biti legitimne teme za ovaj topik, ako postoji element nejednakosti nastao zbog različitih rodnih uloga(mislim da ucenjivanje decom ili uskraćivanje kontakta u slučaju razvoda to svakako jeste, bez obzira sa koje strane dolazi) Edited October 6, 2025Oct 6 by Frile nepismenost
October 6, 2025Oct 6 Ја разумем потпуно шта ти говориш, али пошто су жене скоро увек у подређеном положају, онда испада да никада не би могло да буде родно мотивисаног насиља према мушкарцима.Ипак, како ја видим, овде је извршилац злоупотребио партнерски однос поверења да би извршио кривично дело. Претпостављам да је ово било тешко убиство (на подмукао начин) и да је суд управо то извео. Овде је окривљена и могла да дође до жртава јер су они били спремни да од ње приме храну иако су били у лошим односима, пошто су сматрали да је то нормално. Зато мислим да овој вести јесте генерално место овде.
October 6, 2025Oct 6 1 hour ago, Hamlet Strašni said:Претпостављам да је ово било тешко убиство (на подмукао начин) и да је суд управо то извео. To su praktično bila dva pokušaja teškog ubistva. Ne znam čime su se vodili kada su joj određivali kaznu od 15 godina i ne kažem da nisu trebali ali svedoci smo bili u bezbroj slučajeva da se u Srbiji dobija dosta manje za uspešno izvršavanje sličnih dela.
October 6, 2025Oct 6 Добила је за свако дело по две године мање од минимума који је 10 година. Значи, смањили су казну свакуза по 20 посто пошто је у питању покушај и изрекли јединствену од 15 година. Да је успела, био би минимум 19, грубо говорећи.По мом мишљењу, ово јесте било тешко убиство у покушају, односно два тешка убиства у покушају. Шта су јој све узели као олакшавајуће и отежавајуће околности да би утврдили овакве казне, не могу рећи без предмета.
April 22Apr 22 @MelNazalost i austrijski sudovi redovno donose skandalozne odluke. Recimo jutros Sirijac za silovanje 6godisnjeg decaka kojeg je namamio u svoj stan sa lolipopom i pre toga uzeo vijagru dobio samo jebene 4,5 godine. Od toga 3 obavezne i 1,5 nanogica. Razlog je sto je zvanicno ima bolest pedofiliju. Neki govore da nece ni toliko preziveti u zatvoru ali opet ako je to nada za pravdu i pravicnost...FPÖ ide jos bar 3% gore u sledecoj anketi.Inace isti sudija je u drugom predmetu gde Sirijac ukrao hranu iz supermarketa, snimila ga kamera, on sve odmah priznao i gde steta nikakva dobio 6 god zatvora. (Bez nanogice)
April 22Apr 22 13 minutes ago, bags said:@MelNazalost i austrijski sudovi redovno donose skandalozne odluke. Recimo jutros Sirijac za silovanje 6godisnjeg decaka kojeg je namamio u svoj stan sa lolipopom i pre toga uzeo vijagru dobio samo jebene 4,5 godine. Od toga 3 obavezne i 1,5 nanogica. Razlog je sto je zvanicno ima bolest pedofiliju. Neki govore da nece ni toliko preziveti u zatvoru ali opet ako je to nada za pravdu i pravicnost...FPÖ ide jos bar 3% gore u sledecoj anketi.Inace isti sudija je u drugom predmetu gde Sirijac ukrao hranu iz supermarketa, snimila ga kamera, on sve odmah priznao i gde steta nikakva dobio 6 god zatvora. (Bez nanogice)Dobro, sudija je dakle otvoreni psihopata mozda i pedofil. A ako nema nikakve reevaluacije i tihog sklanjanja sudije makar sa takvih slucajeva, onda je sve jasno i oko poluga u sudstvu. Ne znam, ne mogu ovo ni da citam ni da razmisljam o tome, prepotresno je.
April 22Apr 22 @Mel nije do sudije nego do propisa koji pedofiliju svrstavju u bolest, a ko još zbog bolesti može biti u zatvoru, jedino u bolnici. Ako je sistemski tako uređeno, onda ne znam šta još može da iznikne iz toga. Doba gde kilo salame vredi više nego dete. Edited April 22Apr 22 by Pixisis
April 22Apr 22 11 minutes ago, Pixisis said:@Mel nije do sudije nego do propisa koji pedofiliju svrstavju u bolest, a ko još zbog bolesti može biti u zatvoru, jedino u bolnici. Ako je sistemski tako uređeno, onda ne znam šta još može da iznikne iz toga. Doba gde kilo salame vredi više nego dete.Opet ako je bolest neizleciva a on opasnost po okolinu nek bude zatvoren u bolnici dok je opasnost po okolinu aka dok ne izleci svoju pedofiliju. Ovo je samo pustanje dok ne unisti jos nekoga vecini dece kojoj se tako nesto desi nema nastavljanja normalnog zivota nikad.