Skip to content
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Parapsihopatologija™

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Zlostavljanje dečaka i muškaraca

Featured Replies

• Author

Sve se razumemo, slične su nam priče, samo se ne poklapa toliko ovo s obrazovanjem....

Od moje babe su ubijena tri brata i sestra, a ostala ona i još tri brata. Mislim da od ubijenih niko nije imao potomke, jer su isto svi imali nešto tako, dvadesetak godina. Baba tetka je imala 19 godina...

Šta da ti kažem, da se svetila krvlju za vreme rata, verovatno ne bi ni robijala, ali kasnije je već bilo drugačije. Mada sad čitam ponovo, polovina osamdesetih, tu je već verujem izašlo iz okvira kulturološkog....ko zna šta joj je zviznulo u glavi, da izvineš

• Replies 403
  • Views 31.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Most Popular Posts

• OK, sobzirom da sam ja postao PPP borac za muska prava  da napisem neku.   Prvo i osnovno, ovo oko decaka koji su seksualno zlostavljani. Osim ocigledne traume koju su preziveli, najcesce su

• Svemir Zeka
    Svemir Zeka

Pa nije baš tako. Samo nije svako ubistvo žene femicid, nego se nekad neki frljaju. Femicid jeste kad je žena ubijena samo zato što je nečija žena, "nečije vlasništvo". Može biti i bivša devojka.

• Seksualno je i prebijanje i ostalo fizičko ugrožavanje drugih muškaraca jer nisu dovoljno poželjni muškarci, muškarci po kanonu. U tom smislu (jasno, valjda od starta) ova tema se ne sukobljava sa zlo

Posted Images

8 minutes ago, Svemir Zeka said:

Šta da ti kažem, da se svetila krvlju za vreme rata, verovatno ne bi ni robijala, ali kasnije je već bilo drugačije. Mada sad čitam ponovo, polovina osamdesetih, tu je već verujem izašlo iz okvira kulturološkog....

Da.

U ovoj priči nešto nedostaje da bi se sklopila slika u potpunosti...

Fakundo spava

2 hours ago, pt 2.0 said:

Da.

U ovoj priči nešto nedostaje da bi se sklopila slika u potpunosti...

I mene zanima ,ta žena ima dve ćerke koje su mnogo starije od mene i do skoro su živele po inostranstvu ,tako da sa njima nemam kontakt ,keva brljavi godine i nema baš najbolju memoriju ,taj rođak koji je posećivao u zatvoru ,on je pravi storyteller i sigurno je najbolje informisan ali ga vidim možda jednom godisnje na slavi a nije baš slavska priča .....

Ne vole ljudi da pričaju o prošlosti ,sve je tabu,svuda ima neko proklestvo

5 hours ago, Svemir Zeka said:

Čoveče.

Sva sreća pa ovi moji familija nisu znali koji su im komunisti poubijali ujake i tetku cry

To su samo pričali tako jer nisu imali muda za krvnu osvetu ;/

5 hours ago, Fakundo Sava said:

Familija sa očeve strane je partizanska a sa majkine četnička.

Ovi komunisti ,bilo je i prvoklasnih udbaša,većina školovani ,profesori ,inžinjeri ,na lepim pozicijama u to vreme ...svi otišli u kurac ,žrtve tranzicije

Zato su ovi četnici procvetali ,preprodavci ,muljatori,grabi šta možeš.trange frange .... i postadoše krupna buržoazija

Kod mene u selu bi rekli, došao Đavo po svoje.

5 hours ago, Fakundo Sava said:

Ko zna ,možda ni ona nije znala nego još došlo nekog da ubije .

Inače deda četnik kada je ubijen imao je 24 godine

Familija sa očeve strane je partizanska a sa majkine četnička.

Ovi komunisti ,bilo je i prvoklasnih udbaša,većina školovani ,profesori ,inžinjeri ,na lepim pozicijama u to vreme ...svi otišli u kurac ,žrtve tranzicije

Zato su ovi četnici procvetali ,preprodavci ,muljatori,grabi šta možeš.trange frange .... i postadoše krupna buržoazija

Dobro, dosta dugo su uzivali i komunisteni.

Ono sto je meni upecatljivo u tom WWII je sto mi je jako puno predaka se izvuklo al za dlaku, recimo moj deda po ocu preziveo njegov rodjeni brat ne, moja jedna baba (po majci) zamalo prezivela jer je samo ona prezivela iz cele grupe koju su jednom Nemci videli na poljskim radovima i krenuli da ih ubijaju, drugi deda bio u partizanima mogao je i on da strada... Opsti utisak mi je da smo svi zamalo, i da nam mnogo rodbine fali tj nije rodjeno...

• Author

Ih, ovaj moj nema šta nije preživeo. Dok su druge poubijali, on se čvrsto držao, od sve poubijane braće odgojio decu, a ove babinu braću jatakovao. I to nije sve...rolleyes posle robijao, i tako.

Dođe drugi rat, on sve vreme na liniji fronta živi kao đed, sve s kravama, ništa. Preživi i to i posle Dejtona dođe u Begiš.

Bude na petom oktobru, sa sve štapom, išao na Đinđićevu sahranu....posle 3 godine je umro, doživeo lepu i zdravu starost.

Baba je umrla još 1993. od posledica Parkinsonove bolesti.

I tako. Gadna smo mi sorta vikleri

A kakve to veze ima sa temom?

Ili sa sipanjem natrijum hipohlorita na muške genitalije?

5 minutes ago, Filozof manijak said:

A kakve to veze ima sa temom?

Ili sa sipanjem natrijum hipohlorita na muške genitalije?

Nikakve. CvP offtopic. Tu zenu bih ja licno strozije osudila, meni deluje premala robija.

Meni je u čitavoj ovoj priči najgadnije kako se olako prelazi preko sakaćenja žrtvinih genitalija. Jbg, bio je švaler pa je zaslužio fantom

1 hour ago, Filozof manijak said:

Meni je u čitavoj ovoj priči najgadnije kako se olako prelazi preko sakaćenja žrtvinih genitalija. Jbg, bio je švaler pa je zaslužio fantom

Bas sam pogledala, za FGM (Female Genital Mutilation) je u Nemackoj predvidjena kazna od 6 meseci do 5 godina. Je l' zna neko kako je to u Srbiji zakonski regulisano?

Iako se čini da je FGM praksa koja se dešava „negde daleko“, važno je prepoznati da oblici genitalnog sakaćenja postoje i u našem društvu. Kada se govori o akušerskom nasilju, često se pominje i „muževljev šav“, praksa u kojoj lekari, bez odobrenja žene, nakon porođaja dodatno ušivaju vaginalni otvor kako bi bio uži, verujući da će time poboljšati seksualno zadovoljstvo partnera.

Ova praksa, iako medicinski neopravdana, prisutna je i u nekim bolnicama na Balkanu. Prema klasifikaciji Ujedinjenih nacija, muževljev šav može se smatrati oblikom treće kategorije FGM-a, jer uključuje namerno sužavanje vaginalnog otvora bez medicinskog opravdanja, čime se krše prava žena na telesnu autonomiju.

• Author

Ovo i posle svih Rekonstrukcija ženski fond, autonomnih ženskih centara i Žena protiv nasilja, prvi put čujem. A vidim da je izvor BOŠ. Koji je dokaz da se to radi i zbog toga?

Epiziotomija je sama po sebi problematična, ali da neka medicinska sestra veze vezove na ženi za opšte dobro muškaraca.....eto, ne znam

I ja prvi put čujem za to, a dosta se priča poslednjih godina na temu ginekološkog nasilja.

Ko nije čitao, preporučujem knjige Varis Dirije na temu FGM.

• Author
3 minutes ago, Valk said:

I ja prvi put čujem za to, a dosta se priča poslednjih godina na temu ginekološkog nasilja.

Ko nije čitao, preporučujem knjige Varis Dirije na temu FGM.

Našla sam na guglu pojam, ali deluje kao da je neka ženska urbana legenda. Kapiram - da ima osnova, da bi gorenavedene već tri puta imale stajanje na Trgu

Edited by Svemir Zeka